Home page
Haber Menüsü


Baykal: Sorumlular hesap vermeli
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sakarya’da dün akşam meydana gelen tren kazasının sorumlularının cezalandırılması gerektiğini söyledi.
    23 Temmuz 2004—  DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar,”Sakarya’da raydan çıkanın tren değil hükümet olduğunu” söylerken, ANAP ve DEHAP, Ulaştırma Bakanı’nı istifaya çağırdı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Sakarya’ya giderek tren faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Baykal, Hükümet’i istifaya çağırdı. Arama-kurtarma çalışmalarını sürdüren askerlerle konuşan Baykal, kendilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
       Baykal, burada yaptığı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu acı olayda da üzerine düşeni yaptığını” belirterek, “Sorumlular mutlaka cezalandırılmalı. Kazada yaşamlarını kaybedenlerin acısını paylaşıyorum ve kendilerine başsağlığı diliyorum” dedi. Deniz Baykal, olay yerindeki incelemesinin ardından, yaralıları ziyaret etmek üzere beraberindekilerle Pamukova Devlet Hastanesi’ne gitti.
       
AĞAR: RAYDAN ÇIKAN HÜKÜMET
       DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hızlandırılmış trenin raydan çıkmasıyla Sakarya yakınlarında meydana gelen kazayla ilgili olarak, “Bu kaza, bağıra bağıra, geliyorum diye diye, sadece emrederek trenin hızlandırılamayacağını idrak edemeyenlerin inadı sonucunda gelmiştir” dedi.
       Tren hattında viraj çapları büyütülmeden, raylar yenilenmeden, makas değiştirilmeden, yol geometrisi düzeltilmeden hız artırmanın “intihar etmek” anlamına geldiğini vurgulayan Ağar, kazanın ehliyetsiz kişilere önemli kadroların emanet edilmesi yüzünden yaşandığını ileri sürdü. Medeni ülkelerde böyle kazaların ardından sorumluların istifa ettiğini kaydeden Ağar, “Dün gece Pamukova’da raydan çıkan tren değildir. Hükümet raydan çıkmıştır. Raydan çıkan bir zihniyettir” diye konuştu.
       
ANAP BAKAN’IN İSTİFASINI İSTEDİ
       ANAP Genel başkanı Nesrin Nas, büyük şovlar yapılarak hayata geçirilen hızlı tren macerasının fiyaskoyla sonuçlandığını ileri sürerek, “Bir şov uğruna büyük bir faciaya neden olan başta hükümetin ve özellikle Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın derhal istifa etmesi gerekliliğine inanıyoruz” dedi.
       Nas, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
       “Tüm uyarılara ve bilimsel karşı çıkmalara rağmen ‘ben yaptım oldu’ anlayışı ile sistemin dayanıklılığı, rayların hıza geçit verip vermeyeceği dahi ölçülmeden malum çevrelerin ve medyanın alkışlarıyla büyük bir şov yapılarak hayata geçirilen hızlı tren macerası da böylece fiyaskoyla neticelendi. Ama olan bu millete ve bu vatandaşlara oldu. ‘Dünyanın heryerinde olur’ lakaytı içerisinde olan hiçbir başbakan görülmemiştir. Hükümetin bir kadrolaşma uğruna teknik bilgilerden yoksun, deneyimsiz ve konuya uzaktan yakından ilgileri olmayan kişileri iş başına getirmekle bu facialara zemin hazırladığı apaçık ortadadır. Buraların belediye otobüs işletmesi olmadığını Sayın Başbakan acaba kaç kişi daha kazaya kurban verdikten sonra öğrenecektir.”
       
DEHAP’TAN İSTİFA ÇAĞRISI
       DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Sakarya’daki tren kazasında “sorumluluk sahibi oldukları” gerekçesiyle başta Ulaştırma Bakanı olmak üzere ilgilileri “istifaya” çağırdı.
       Bakırhan, “Bu kaza, günlerdir uzmanların basın yoluyla yaptığı tüm uyarılara rağmen, yetkililerin tedbir almamasının sonucu olarak gerçekleşmiştir.
       
  TREN KAZASI
Hızlandırılmış facia
TCDD uyarıları dikkate almadı
Baykal: Sorumlular hesap vermeli
‘Bu raylar 50 km hızı bile kaldırmaz’
Hızlandırılmış tren için uyarmıştı
‘Enkaz incelenmeden kaldırıldı’
Ölenlerden kimliği belirlenenler
Hükümet projeyi savundu
TCDD 'Tedbirimizi aldık' demişti
Yolcular: Tren çok hızlı gidiyordu
Kaza ile ilgili fotoğraflar için tıklayın
Makinistler: 105-110’la gidiyorduk
Bakan Yıldırım: İstifa etmiyorum
Erdoğan: Haddinizi bilerek soru sorun
Türkiye’de altyapı sorunları çözülmeden popülist politikalarla topluma sözde sunulan hizmet, bir facia olarak geri dönmüş ve halkımızı yasa boğmuştur. Bu olay, AKP Hükümeti’nin bütün toplumsal alanlarda olduğu gibi ulaşım alanında da yapmış olduğu göstermelik hizmetler ile sorunun köküne inmediğinin bir kanıtı olmuştur. Bu kadar kayıpta sorumluluk sahibi olan başta Ulaştırma Bakanı olmak üzere tüm yetkilileri istifaya davet ediyorum” dedi.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları