Home page
Haber Menüsü


Toyota Başkan Yardımcısı Yoshio Ishizaka
Toyota Türkiye, üretim üssü olacak
Toyota, Adapazarı Fabrikası’nda üretilen Corrolla Sedan otoları, Avrupa’ya ihraç ediyor. Toyota Başkan Yardımcısı İshizaka, “Toyota Türkiye’yi, Avrupa üretim üslerinden biri haline getirecek” dedi.
Adapazarı
AA
    19 Şubat—  Toyota Başkan Yardımcısı Yoshio Ishizaka, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş’yi (TMMT), Avrupa üretim üslerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ishizaka, Adapazarı fabrikasında üretilen Corolla Sedan’ların Avrupa’ya ihraç edilmeye başlanması dolayısıyla düzenlenen tören öncesinde yaptığı basın toplantısında, Toyota’nın genel ve Türkiye’ye ilişkin hedefleri hakkında bilgi verdi.  

   
 
       
   
MSNBC News Toyota ihracat hamlesi başlatıyor
MSNBC News Toyota yeni modelleriyle iddialı
MSNBC News OSD: Otomotivde verginin düşürülmesi kamuya yarar
MSNBC News Otomotivde üretim hız kesti
MSNBC News Otomotiv satışlarında tarihi düşüş
MSNBC News Otomotivde ihracat iç satışı geçti
MSNBC News Sabancı: Toyota hisseleri 49 milyon dolara satıldı
MSNBC News Sabancı Toyota üretiminden çekildi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Toyota’nın Avrupa pazarları için koyduğu hedefin, 2005 yılına kadar yılda 800 bin araç satışı ya da yüzde 5 pazar payına ulaşmak olduğunu ifade eden Ishizaka, “Toyota, bu hedefe ulaşabilmek için 3 ana modelinin yerli üretiminin artırılması gerektiğine inanmaktadır. Bu ana modeller, Avensis, Corolla ve Yaris’tir” dedi.
       
EKONOMİYE KATKIMIZ ARTACAK
       Avensis ve Corolla Hatchback’ların İngiltere’de üretildiğini, Yaris’in üretimine de geçen yıl Fransa’da başlandığını belirten Ishızaka, şunları kaydetti:
       “Avupa stratejimiz açısından önemli bir dönüm noktası da, Türkiye tarafından üretilen Corolla Sedan’ların Avrupa’ya ihracatının başlamasıdır. Türkiye’nin potansiyelinde var olan üstün, rekabetçi çalışan gücüne ve gittikçe gelişen yerel parça endüstrisine güvenerek, Toyota Türkiye’yi Avrupa üretim üslerimizden biri haline dönüştürmeye karar verdik. Bu sayede Türk ekonomisinin büyümesine katkıda bulunabileceğimizi umut ediyoruz. Bir Avrupa Üretim üssü olarak Toyota Türkiye’nin üretim kapasitesinin tümünün kullanılmasını, yeni Corolla’nın Avrupa’da ve Türkiye’de başarılı bir biçimde piyasaya sunulması yoluyla gerçekleştirmeyi arzu etmekteyiz.”
       Yoshio Ishizaka, Toyota’nın geçen yılki çalışmalarına da değinerek, 11 Eylül terörist eylemleri, Japon ve ABD ekonomilerindeki sürekli yavaşlamadan olumsuz etkilendiklerini, ancak ürünerini Japon pazarına etkin bir biçimde sunarak ve Japonya dışı pazarlarda da yoğun çaba harcayarak, olumlu sonuç almaya çalıştıklarını kaydetti.
       Japonya dışındaki üretim ve projeler hakkında da bilgi veren Ishizaka, PSA ile ortaklaşa yatırım için Çek Cumhuriyeti’nin Kolin kentini seçtiklerini, Meksika’da kamyon kasası üretimini duyurduklarını, Polonya’da önümüzdeki bahar aylarında şanzuman, yılın ikinci yarısında da Çin’de binek otomibili üretimine başlanılacağını bildirdi.
       Toyota’nın çevrenin korunmasına da büyük önem verdiğine işaret eden İshizaka, Mart ayında başlayacak Formula 1 yarışlarına, Panasonic Toyota yarış bayağı altında katılacaklarını ve bu çekişmeli yarışta herkesin endilerini izleyeceğini belirtti.
       
TÜRKİYE DOĞRU YOLDA
       Ishizaka, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de, Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik sınavdan geçtiğini belirterek, “Ancak Türkiye şimdi doğru yoldadır, dönüşüm yoluna çıkmıştır ve ilerlemeye devam etmektedir” dedi.
       Türkiye’ye yeni yatırımlar yapıp yapmayacaklarına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Ishizaka, “Gelecekte Türkiye’ye yatırımlarımız devam edecek, Türkiye’deki krizden etkilenmedik. Yatırımlarımıza devam ettik. Türk hükümeti ile ilişkilerimizi aynı şekilde sürdüreceğiz. Türk hükümetinden altyapı, otoban, demiryoluna yatırım yapmasını bekliyoruz. Sadece Türkiye’ye özgü değil ama ithalat ve ihracattaki bürokratik sorunlar var, bunların aşılması gerekiyor” diye konuştu.
       Ishizaka, Sabancı holding ile ortaklıklarının sona ermesine ilişkin de, “Türkiye’deki bu yatırımı daha önceden planlamıştık. Biliyorsunuz yatırımlar uzun vadeli gerçekleştiriliyor ve zaman alıyor. Sabancı ile pazarlama konularındaki ortaklığımız devam edecek” dedi.
       
DERVİŞ: İHRACATA YÖNELİK BÜYÜMENİN ÖRNEĞİ
       Devlet Bakanı Kemal Derviş de, yaptığı değerlendirmede, Toyota Türkiye’nin ihracat hamlesinin, ihracata dönük büyüümenin güzel bir örneği olduğunu, Türk sermayesine dayalı işletmelerin de bunu yapması gerektiğini söyledi.
       Derviş, bir gazetecinin, geçen yıl yaşanan krizin yıldönümü olduğunu anımsatarak ne düşündüğünü sorması üzerine, bu konuda yorum yapmak istemediğini belirtip, Toyota’nın ihracat hamlesine değindi.
       Güzel bir projede bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Derviş, “İhracata dönük büyümenin çok güzel örneğini gördük. Bunu, sadece Türk sermayesine dayalı işletmelerin de yapması gerekir, yapıyorlar da. Fakat, yabancı sermayenin böyle bize gelip, tüm dünyaya üretim yapması, satış yapması çok sevindiricidir” dedi.
       
22 ÜLKEYE İHRACAT HEDEFLENİYOR
       Toyota tarafından Avrupa için stratejik bir üretim merkezi haline getirilen Toyota Türkiye, Adapazarı fabrikasında üretilen Corolla Sedan ve Station Wagon modellerini, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 22 ülkeye ihraç etmeye başlıyor.
       Toyota Türkiye’nin 2002 yılında, iç pazara yönelik üretim de dahil 47 bin araç üreteceği, bunun 40 bininin ihraç edileceği kaydedildi. Toyota Türkiye’nin toplam ihracat tutarının ise 300 milyon dolar olması planlanıyor.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları