Home page

Haber Menüsü


Tayfun Öneş
 
Cansun’un ziyareti üzerine...
 
“Yangına körükle gidersek, ratingimiz de onca olur” demeden durabilirse medyamız, atılan bu centilmenlik tohumları onun suyuyla da yeşerebilir belki.
 
Tayfun Öneş
NTV-MSNBC
 
28 Temmuz—  Galatasarayın çiçeği burnunda ve deyim yerindeyse “ağzı kulaklarında” başkanı Sayın Cansun’un ezeli rakip Fenerbahçe’yi ziyaret etmesi ekranlarımızın ve gazetelerimizin baş köşelerini kaplayarak haber oldu. İnanamadık sanki! Dileriz kısa güdümlü, populist bir yaklaşım olarak kalmaz bu güzel ve önemli hareket. Ve umarız medyamız bunu “baş haber” yaparken futbol açısından kurak geçen şu günleri renklendirmekten çok öte bir şeylerin farkındalığını ve sorumluluğunu da yaşamaya başlar... Yalnızca medya değil, diğer yöneticilere de iş düşüyor centilmenlikte birlik olunması, centilmence bir lig olması için.

   
 
       
    MSNBC News Yazarlık patladı, peki ya okuyuculuk?
MSNBC News Onu yazmazsam olmaz...
MSNBC News Sarı-lacivertliler erdi muradına...
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Diğer yöneticiler de görev aldıkları kulüpleri kendilerine vitrin yaparlarken, şahsi reklamları ve “bu maçı alacağız” prensipleri (!) uğruna harcadıkları zamanın bir kısmını artık centilmenliğe ve daha seviyeli bir futbol seyircisi oluşturmaya harcayabilir, buna kafa yorabilirler pekala. Büyüklerimizin anlattığı ve şimdilerde birer masalmış gibi gelen o eski maçların centilmenlik içinde geçen ortamlarına yöneticiler hiç mi özlem duymazlar?
       Bir politikacı edasıyla stada arz-ı endam eden ve kitleleri selamlayan bir yönetici için tribünlerin çığrından çıkmak üzere olduğu anlarda taraftarlara birkaç yatıştırıcı söz söylemek çok mu zor mesela? Aynı mikrofonlar ve hoparlörlerden, rakibe atılan bir gol sonrasında bangır bangır amigo nidaları yükselebiliyor ve bu abest olmuyor da, tribünlerin galeyana gelmeye başladığı dakikalarda taraftarın küfürlü tezahüratını bastıracak tonda bir şeyler, örneğin kulüp marşını falan çaldırtmak niye abest gelsin ki?
       Fanatizmin ve küfürün çığrından çıktığı şu günlerde kulüp yönetiminde üst düzeyde görev aldıktan yıllar sonra “benim yöneticilik zamanımda küfür edilmez, olay çıkmazdı” diyebilmek bir “3 büyükler” yöneticisi için şampiyonluktan daha güç, daha övünülesi bir şeydir aslında. Diğerlerinin de şampiyon olacağı yok nasıl olsa!
       
       Medyamız da Cansun’un bu hareketine, “Fenerbahçe koyuna denizden ulaştı” gibilerinden detaylandırmalarla neredeyse “barış harekatı” niteliği katıyor ama ligler başladıktan sonra da rotasını rating uğruna değiştirmemeli, centilmenlik, dostluk ve sportmenlikten yana dümen tutmaya devam etmeli ki bu hareketin anlamı olsun. Oysa, çok değil, Süppper(!) Lig’in 6. haftası geldiğinde, Fenerbahçe kafilesi yine bir “yüzyılın derbisi !” için Mecidiyeköy’e doğru yola çıktığında matbaalarda ve stüdyolarda hangi türden savaş tam-tam’larının cilalanıyor olacağını maalesef şimdiden (hem de aynı baş köşelerde) görür gibi oluyoruz.
       “Yangına körükle gidersek, ratingimiz de onca olur” demeden durabilirse medyamız, atılan bu centilmenlik tohumları onun suyuyla da yeşerebilir belki. En basitinden, “işte futbol sahalarımızda görmek istemediğimiz görüntüler” yorumu ve fakat bu görüntülerin defalarca ekrana gelmesi çelişkisinden kurtarabilecek mi kendisini? Yani hem görmek istemediğimiz görüntüler hem de atılan yumrukların ve “bip”lenen küfürlerin “reality show” havasında tekrar tekrar gözler önüne serilmesi konusundaki ilkelliğini aşabilecek mi? Yoksa, çok vahim trafik kazalarından sonra bile cesetleri, kanlar içinde yatan insanları ekrana getirmemeye özen gösteren batılı medyanın bu yüzden daha az izlendiği mi düşünülüyor?
       Cansun’un ziyaretinin her bakımdan ve her kesimden iade-i ziyaretleri de beraberinde getirmesini umuyoruz.
       
 
       
    MSNBC News Bu-ra-sı Tür-ki-ye bur-da in-saf yok !
MSNBC News Waldir Pereira Didi...
MSNBC News Bir derbinin ardından
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları