Home page
Haber Menüsü


Mezarına Diyarbakır toprağı kondu
 
Diyarbakır’da 5 polis memuruyla birlikte suikasta kurban giden Emniyet Müdürü Gaffar Okan, memleketi Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde toprağa verildi.  

 
Sakarya
NTV-MSNBC
26 Ocak —  Diyarbakır’da uğradığı hain saldırı sonucu şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın cenazesi toprağa verildi. Hendek Merkez Büyük Camii’de kılanan cenaze namazında, kadınlar da erkeklerle saf tuttu. Cenaze namazının ardından Okkan’ın naaşı, bir süre omuzlarda taşındı. Ambulansa konularak Hendek Mezarlığı’na götürülen Okkan’ın naaşını, konvoy oluşturan vatandaşlar uğurladı.

   
 
       
    MSNBC News Şehit polis memuru Kamalı defnedildi
MSNBC News İzmir'de Okkan katliamını protesto
MSNBC News Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan öldürüldü
MSNBC News Diyarbakırlı, Okkan'ın cenazesinde
MSNBC News Ankara Gaffar Okkan için ayakta
MSNBC News Yaralı polisler: Önce silah sıktılar sonra bomba attılar
MSNBC News Şehit polis memuru Durmuş toprağa verildi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Mezarlıktaki törene, Okkan’ın ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Saim Çotur, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, İçişleri Bakanlığı ve emniyet üst düzey yetkilileri, askeri yetkililer, bazı illerin valileri ile emniyet müdürleri, Diyarbakırlı sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
        Şehit Okkan’ın naaşı tabutla birlikte gömüldü. Okkan’ın mezarına Diyarbakır’dan getirilen toprak serpildi. Okkan’ın naaşının toprağa verilmesinin ardından, şehidin babası Fikri Okkan, İçişleri Bakanı Tantan ve Emniyet Genel Müdürü Genç, taziyeleri kabul etti. Tantan, ailenin diğer üyelerine taziyelerini bildirdikten sonra memleketi Sapanca’ya gitmek üzere Hendek’ten ayrıldı.


Hendekliler, taziye ziyarezinde bulundukları Gaffar Okan'ın anne ve babasını yalnız bırakmadılar.
       
       
BİNLERCE KİŞİ KATILDI
       Günün erken saatlerinde Cumhuriyet Alanı’nda yapılan törene de İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile eski Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Sakarya Valisi Cahit Kıraç, Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, bazı il valileri, Emniyet üst düzey yetkilileri, askeri yetkililer, Hendekliler ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldılar.
       
OMUZLARDA TAŞINDI
        Tören öncesinde Tantan, Genel Müdür Turan Genç, Diyarbakır Valisi Serhatlı ile il emniyet müdürleri, şehit emniyet müdürü Okkan’ın babaevine gelerek, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundular. Okkan’ın naaşı tören alanına götürülmek üzere evden çıkarılırken, Sakarya İl Müftüsü Ahmet Şark dua etti. Daha sonra Okkan’ın naaşı, tekbir sesleri arasında vatandaşların omuzlarında tören alanına kadar taşındı. Bu sırada törene katılanlar gözyaşlarını tutamadılar. Okkan’ın cenazesinin tören alanına taşınması sırasında Hendekliler, “Hendek seninle gurur duyuyor”, “Kahrolsun PKK, kahrolsun terör”, “Polise uzanan eller kırılsın”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attılar ve “Sen ölmedin kalbimizdesin, terör ortamında beslenenler, bu millet er geç yakanıza yapışacaktır”, “Katiller yakalansın, şehitlerin kanı yerde kalmasın” yazılı pankartlar taşıdılar. Ayrıca iş yerlerinin camlarına , “Şehit cenazemizden dolayı işyerimiz kapalıdır” yazılarının asıldığı görüldü.
       
Hizbullah operasyonları sürüyor
Törene katılan binlerce vatandaş terörü lanetlerken, karne alan öğrencilerin, karnelerinin üzerine şehit emniyet müdürünün fotoğrafını yapıştırmaları da dikkati çekti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan törende, Okkan’ın özgeçmişi okundu.
        İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, törende yaptığı konuşmasına “Saygıdeğer hemşehrilerim, bir şehit evladımızın cenazesinde biraradayız, başımız sağolsun” diyerek başladı. Tantan, Sakarya vadisinde yetişen insanlara, ailelerinin ülkeye hizmet etmenin ibadet olduğunu aşıladıklarını, şehit emniyet müdürü Okkan’ın da bu düşüncelerle yetiştirildiğini söyledi.
        Okkan’ın hizmeti ibadet sayarak çalıştığını, böylelikle halkın sevgisini kazandığını anlatan Tantan, “Kendisine yapılan saldırının nefreti bütün ülkeye yayıldı. Diyarbakır’da dün yaşanan sahne, halkın teröre tepkisini, nefretini gösteriyor” dedi.


Yas tutan Hendek esnafı da Okkan'ın resimleriyle süsledikleri işyerlerinin kepenklerini indirdi.
        Tantan, Türkiye’de halkın iradesi dışında bir iradenin, asla hakim olamayacağını vurguladı. Hendeklilerin yıllardır şehitler verdiğini hatırlatan Tantan, yöre halkından hırslarını kalplerine gömmelerini ve sabırlı olmalarını istedi. Tantan sözlerini şöyle sürdürdü:
       
GÜNDEMDEN ÇIKACAK
       “Türk emniyet güçleri, her türlü illegal oluşumu yok edecek güçtedir. Ve bu güç içerisinde inanıyorum ki, bunları bütünüyle Türk milletinin gündeminden çıkaracaklardır. Çünkü biz biliyoruz ki, bu ülkeyi içten ve dıştan yıkmaya gelen hainler, hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Gaflet içerisinde olanlar, dünkü insanların akışından ders çıkarmalıdırlar. Türk Milleti bir gerçeği bilmek, karar vermek zorundadır. Ülkesini sevenle, ülkesine kurşun sıkanı ayırt etmek mecburiyetindedir.
        Sayın hemşehrilerimiz, iradelerinize hakim olmak, iradenizi takip etmek mecburiyetindesiniz. Takip edeceksiniz ki, artık şehitler vermeyeceğiz. Eğer yapmazsanız, gaflet içinde olursanız, -ki ben biliyorum- siz asla olmazsınız. Ülkeyi hep beraber düzlüğe çıkarır, bütün bu pislikleri ortadan kaldırırız. Milletimiz kan ağlamaktadır. Bu kan ağlama artık durmak mecburiyetindedir. Onun için güvenlik güçlerine, halkımızın milli iradeye desteği tam olsun, ona güvensin ve bu işleri hep beraber ortadan kaldıralım.”
        Gaffar Okkan’ın yetişmiş “en nitelikli, en cesur, en iyi emniyet müdürü olduğunu” ifade eden Tantan, “O çok üstün görevlere layık bir kardeşimizdi. Diyarbakır’da biraz daha kalmak istemesi, oraya hizmet etmesi o insanlara karşı büyük sevgisinin ifadesiydi” dedi.
        Gaffar Okkan’ı ilçede ideal olarak alacakların, onun izinden onun bayrağını devam ettirmelerini dileyen Tantan, “Bir yöneticinin halkına hizmet etmesi ve buluşması oradaki halkın kucaklaşması, halkın teröre karşı nefreti, bütün ülke sathına aynı sistemle yayıldığında insanlarımız ve sizler rahat edeceksiniz” diye konuştu.
       
“HAİNLER EN KISA ZAMANDA YAKALANACAK”
       Emniyet Genel Müdürü Genç de, hain saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan ile 5 polis memurunun ailesine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı polislere ise acil şifa dileğinde bulundu.
        Türk emniyet teşkilatının, devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için canını feda etmekten çekinmeyeceğini dile getiren Genç, “Türk emniyet teşkilatı, hainlere hak ettikleri cezaları verecektir. Talimat olarak veriyorum, teşkilatımız, diğer katilleri olduğu gibi bu katilleri de bir an önce yakalayarak adalete teslim edecektir. Emniyet Teşkilatı halkımızın emrinde ve hizmetinde görevine devam edecek, yıkıcı ve bölücü unsurlara karşı mücadelesini sürdürecektir” diye konuştu. Genç, Okkan’ın Diyarbakırlılara hizmet ettiğini, onların da Okkan’a sevgilerini verdiğini anlattı. Diyarbakır halkına dün gösterdikleri sevgi seli için de teşekkür eden Genç, Diyarbakırlıların, hainlerin yakalanmasında yardım edeceklerine olan inancını dile getirdi. Genç, emniyet teşkilatının, şehitlerinin ailelerine sahip çıkacağını sözlerine ekledi.
       
“AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR”
       Sakarya Valisi Cahit Kıraç da, “Türkiye Cumhuriyetini bölmek ve parçalamak isteyen hain terör örgütü mensuplarının ister ideolojik kökenli, ister bağnaz, radikal sapıklar olsun akıttıkları kanda boğulacaklarını” ifade etti. Kıraç, “Türk devletinin gücü, bu alçak ve hainleri yok edecektir. Devletimiz, bu saldırıyı gerçekleştirenleri en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaletine tevdi edecektir” dedi.
        Daha sonra törene katılanlar, cuma namazını kılmak üzere Hendek Büyük Camii’ne gittiler. Okkan burada kılınan öğle namazını mütaakip kılınan cenaze namazının ardından, Hendek Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
       
  Gaffar Okkan'ın öldürülmesine tepkiler
Okurlarımızın, suikast ve Okkan ile ilgili görüşlerini bekliyoruz. E-mailler için adresimiz; okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur tepkileri 1
Okur tepkileri 2
Okur tepkileri 3
Okur tepkileri 4
Okur tepkileri 5
Okur tepkileri 6
Okur tepkileri 7
Okur Tepkileri 8
Okur tepkileri 9
Okur Tepkileri 10

       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları