Home page
Haber Menüsü


Diyarbakırlı, Okkan’ın cenazesinde  
Binlerce Diyarbakırlı Okkan’a yapılan suikastı kınamak için yürüdü. Okkan ve 5 polisin cenaze töreni için yaklaşık 25 bin Diyarbakırlı katıldı. Okkan’ın cenazesi Ankara’ya diğer şehitlerin cenazeleri ise memleketlerine gönderildi.  
   
 
 
   
Diyarbakır
NTV-MSNBC
 
    25 Ocak—  Diyarbakır’da vatandaşlar, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polisin katledildiği yere karanfiller bırakıyorlar. Esnaf sabah kepenklerini kapatırken, işçi ve memurlar işe gitmedi. Okullarda öğrenci ve öğretmenler ders yapmayarak hain saldırıyı kınarken, vatandaşlar işyerleri ve araçlarına çeşitli yazılar asarak Emniyet Müdürü Okkan’a olan sevgilerini dile getiriyorlar. Şehiriçi minibis şoförleri de, 3 gün araçlarında müzik dinlememe kararı aldı.  

   
 
       
    MSNBC News Okkan ve suikast hakkındaki maillerinizi yayınlıyoruz
MSNBC News Baykal: Okkan müstesna bir kişiydi
MSNBC News Saldırıya tepkiler sürüyor
MSNBC News Şehit ailelerine 10 milyar tazminat
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


Gaffar Okan
       Diyarbakır’da dün düzenlenen silahlı saldırının ardından Diyarbakırlılar bugün bir yürüyüş ve cenaze töreni düzenlendi. Binlerce Diyarbakırlı’nın katıldığı protesto yürüyüşünde “katiller bulunsun”, “sana uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar dikkat çekti. Bazı esnafın olayı protesto etmek için dükkanların açmadıkları da gözlendi.
En son 26 tetikçiyi basına tanıtmıştı

        Kentin en işlek yerleri olan Ofis ve Dağkapı başta olmak üzere çeşitli semtlerdeki esnaf, dün Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda düzenlenen ve Emniyet Müdürü Okkan ile 5 polis memurunun şehit olduğu, 4 polis memurunun da yaralandığı saldırıyı kınamak için kepenklerini indirdiler.
Gaffar Okkan’ın özgeçmişi

       Esnaf kepenklerinin üzerine de “saldırıyı kınamak için bugün kepenklerimizi açmayacağız” şeklinde yazılar astılar.


       Bu arada kentin değişik bölgelerinden vatandaşlar, şehitler için Diyarbakır Valiliği önünde yapılacak cenaze törenine katılmak üzere toplu halde yürüyürek, Valilik önünde toplandı. Yoğun kalabalık nedeniyle Valilik önü ve çevresi trafiğe kapatıldı.
       Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla “Katiller bulunsun. Terörü lanetliyoruz. Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’a uzanan eller kırılsın. Okkan sen ölmedin hep içimizde yaşayacaksın” şeklinde sloganlar atarak, pankartlar açtılar.
       
Saldırganlardan ikisinin eşkalleri belirlendi

       
TANTAN: MUVAFFAK OLAMAYACAKLAR
        İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ülkede güvensizlik ortamı yaratmak isteyen karanlık güçlere karşı ülkede şehit olmak isteyen milyonlara insanın bulunduğunu söyledi. Bakan Tantan, Şehitlik Semti‘nde dün düzenlenen saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memuru için Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehitlerin acısının milletin yüreğini parçaladığını ve Türk milletinin yüreğine taş bastığını belirtti. Şehitlerin; huzur ve güvenliği sağlamak için canını, kanını, her şeyini, Türkiye uğruna feda ettiklerini kaydeden Tantan, Diyarbakır‘da sağlanan huzur ve güven ortamının yüce Türk milletinin her sathına dalga dalga yayıldığını ifade etti. Tantan, şöyle devam etti: “Saygıdeğer Diyarbakırlılar, hissiyatınızı anlıyorum. Çünkü siz yıllardan beri terörün sıkıntısını ve belasını çektiniz. Ama bu yiğit evlatlarımız sizlerle birlikte burada güven ortamını sağladı. Şu bilinmelidir ki; ülkenin her neresinde olursa olsun, her türlü illegal oluşumlara, terörist faaliyetlere karşı güvenlik güçleri, bütünüyle kesintisiz mücadeleye devam edecek ve bunu ülke gündeminden süratle ortadan kaldıracaktır. Bu milletin evlatları şunu bilmelidir ki; ülkemizin önünü tıkamak isteyenler ülkede güvensizlik ortamı yaratmak isteyenler, asla buna muvaffak olamayacaklardır. Bu karışıklığı yapmak isteyen sistemin mimarları ve aktörleri şunu bilmelidir ki; bu ülkede şehit olmak üzere bekleyen milyonlarca insan vardır. Ben halkımızdan sabırlı davranmalarını, güvenlik güçlerine destek vermelerini, güvenlik güçlerine de yüreklerine taş basarak bütün bu katilleri en kısa zamanda yakalayarak yüce Türk adaletine teslim etmelerini diliyorum.“ Tantan, bundan sonra bu tür menfur saldırıların olmayacağını da ümit ettiğini belirterek, acılarının büyük olduğunu kaydetti.
        İçişleri Bakanı Tantan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaffar Okkan benim emniyet müdürüm. Aynı zamanda benim hemşehrim. Çok yetenekli, cesur, yiğit, bulunmaz emniyet müdürlerinden biriydi. O burada biraz daha kalmak istedi. Kalmak istemisinin nedeni; Diyarbakır‘a biraz daha hizmet edebilmek ve Diyarbakırspor‘u birinci lige taşımaktı. Onun anısı ilelebet devam edecektir. Buradaki bütün hizmetlerin takipçisi bizzat ben olacağım. Diyarbakırlıların gönlü rahat olsun. Sizleri kimse karıştıramayacaktır. Bizler yüce Türk Milletiyle birlikte güvenlik güçlerimizle, halkımızla birlikte bütün bu illegal oluşumlara karşı birebir mücadele edeceğiz.“
        Emniyet Genel Müdürü Turan Genç de, polis teşkilatının vatandaşın canını ve malını korumak için kendini şehit verdiğini ifade ederek, gerektiği zaman ülkenin bütünlüğünü, vatandaşın canını ve malını korumak için bundan sonra da şehit vermeye devam edeceklerini belirtti. Katillerin en kısa zamanda yakalanarak Türk adaletine teslim edileceğini de belirten Genç, “milletimin, Diyarbakırlıların ve teşkilatımın başı sağolsun“ dedi. Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Mehmet Köse‘nin dua okumasından sonra cenazeler, Bakanlar, yetkililer ve vatandaşların omuzunda Ofis Semti‘ne kadar getirildi. Yol boyunca vatandaşlar cenazeye karanfiller atarken, terörü lanetlediler. Şehit Emniyet Müdürü Okkan ile sağlık Bakanı Osman Durmuş‘un yeğeni polis memuru Atilla Durmuş‘un cenazeleri uçakla Ankara‘ya gönderilmek üzere Havaalanına götürülürken, ambulanslara vatandaşlar yürüyerek eşlik ettiler. Şehit polis memurlarından Mehmet Sepetçi‘nin cenazesi Aydın‘a, özel kalem görevlisi Mehmet Kamalı‘nın cenazesi Hatay‘a, Sabri Kün‘ün cenazesi İçel‘e ve Selahattin Baysoy‘un cenazesi de memleketi olan Batman‘a gönderildi.
       
AĞAR: CİĞERİMİZ YANIYOR
       Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar Diyarbakır’daki manzaradan teröristlerin amacına ulaşamadığını söyledi. NTV’ye konuşan Ağar şunları söyledi: “Sürekli tetikte olmak çok kolay bir şey değil, insan psikolojisine de aykırı. Bu tür stresli görevlerde bir süreden sonra değişim yapmakta galiba fayda var. Tabi çok önemli bir eleman, kilit bir eleman. Oranın da önemi malum. Kısa bir zaman içinde bir değişme olacak, onu da yakın görüyorum. Fakat maalesef kader müsade etmedi, çok derin bir üzüntü içerisindeyiz. Yani ciğerimiz yanıyor, çok net bir şekilde ifade etmek lazım. Ama bugünkü Diyarbakır manzaraları şunu gösteriyor, bu menfur eylemi yapanlar amaçlarına ulaşamamışlardır. Gaffar’ı o kadar öldüremediler, Gaffar Okkan silah arkadaşları bütün canlılığıyla, haysiyetiyle, davranışlarıyla milletimizin gönlünde yaşıyor. Dolayısıyla bu tavrın Ankara ve Hendek’de de gösterileceğine inanıyorum. Milletimiz buna karşın top yekün bir tavır koyacaktır. Adı ne olursa olsun hiç bir terör örgütünün amacına ulaşabilmesi mümkün değildir. Ama malesef hakikaten milletimizin, hepimizin ciğerini parçalayan eylemler yapabilir. Ama bunun da cinayetle, dikkatle hiç bir paniğe kapılmaksızın önüne geçecek ve milletimizin biraz evvel söylendiği gibi kısa zamanda daratılacak ve o tedbirlerin sonunda neticeleri alma gereği var.”


        Şehiriçi minibüsçüleri de saldırıyı kınamak için bugün yolcu taşımama kararı aldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bulunan Emniyet Müdürü Okkan ve diğer şehitlerin cenazeleri ambulanslarla alındı. Cenazeler törenin yapılacağı Diyarbakır Valiliği önüne götürüldü. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze törenine Diyarbakırlıların ilgisi büyük. Diyarbakır Spor’lu futbolcular da cenaze töreninde.
       
TOBB, DİYARBAKIR’DAN KINAMA
       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan ile 5 polis memurunun şehit edilmelerini nefretle kınadı. TOBB Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Miras tarafından yapılan açıklamada, “Terörist canilerin, en kısa zamanda yakalanarak, layık oldukları cezaya çarptırılacaklarına olan inancımız tamdır“ denildi. TOBB Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, şu görüşler dile getirildi: “Halkımızın ve emniyet mensuplarının büyük sevgisini kazanmış, görevinde başarılı, devletimizin ve halkımızın güvenliği için cinayet şebekelerinin üzerine cesaretle giden, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 mesai arkadaşının, menfur bir terörist saldırı ile hayatlarını kaybetmeleri, Türk Hür Teşebbüs Camiamızda büyük üzüntü yaratmıştır. Bu terörist canilerin, en kısa zamanda yakalanıp, layık oldukları cezaya çarptırılacaklarına inancımız tamdır. Devletimizin ve milletimizin güvenliği için çalışan değerli emniyet mensuplarımıza bu canice saldırıları nefretle kınarken, şehitlerimize Allah‘tan rahmet, ailelerine ve tüm emniyet mensuplarına başsağlığı, yaralı güvenlik elemanlarına da acil şifalar dileriz.“
       
BAKAN AYTEKİN’İN MESAJI
       Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve beş polis memurunun şehit edilmesi dolayısıyla İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Olağanüstü Hal Bölge Valisi Gökhan Aydıner ve Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı‘ya birer başsağlığı mesajı gönderdi. Aytekin, mesajında şunları kaydetti: “Ülkemizdeki huzuru bozmak suretiyle karmaşa yaratmaya dönük amacı olduğu görülen bu hainler, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Teröristler tarafından haince bir saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Özel Kalem Müdürü Mehmet Kamalı, koruma polisleri Atilla Durmuş, Sabri Gün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy‘a Allah‘tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sonsuz sabırlar dilerim. Saldırıda yaralanan polis memurları Nuri Bozkurt, Veli Göktepe, Mustafa Dinçer, Fatih Gökçek‘e de şahsınızda geçmiş olsun dileklerimi sunarım.“
       Öte yandan NTV’nin sorularını yanıtlayan Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı zırhlı araç tartışmalarını da değerlendirdi. “Okkan’ın zırhlı araca vardı ancak kullanmıyordu. Çünkü Diyarbakırlılar’a güveniyordu” diyen Vali Serhadlı, Diyarbakırlılar’ın da şimdi güvenlik güçlerine yardımcı olması gerektiğini belirtti.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları