Home page
Haber Menüsü


Ankara Gaffar Okkan için ayakta  
Uğradığı silahlı saldırı sonucu dün şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan için Diyarbakır’ın ardından Ankara’da Devlet töreni düzenlendi.  
   
 
Diyarbakır'daki saldırıda şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve polis memuru Atilla Durmuş'un cenazeleri askeri uçakla Ankara'ya getirildi.  
   
AA
 
     İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen tören için Ankara’da bulunan tüm bakanlar Bakanlığa geldiler. Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile birlikte DYP Lideri Tansu Çiller ve CHP lideri Deniz Baykal da törende hazır bulundu. Törene katılmak isteyen binlerce Ankaralı da Bakanlık bölgesinde toplandı.  

   
 
       
    MSNBC News Okkan ve suikast hakkındaki maillerinizi yayınlıyoruz
MSNBC News Baykal: Okkan müstesna bir kişiydi
MSNBC News Saldırıya tepkiler sürüyor
MSNBC News Şehit ailelerine 10 milyar tazminat
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


Gaffar Okan
        Şehit Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile koruması polis memuru Atilla Durmuş için İçişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi.
       Diyarbakır’da dün uğradıkları saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Okkan ile polis memuru Durmuş’un cenazeleri, Esenboğa Havalimanı’ndan ambulansla alınarak, saat 15.35’te İçişleri Bakanlığı’na getirildi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın eşlik ettiği tören birliği, cenazeleri ambulanstan alarak hazırlanan katafalka yerleştirdi. Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Emniyet Müdürü Okkan ve polis memuru Durmuş’un özgeçmişleri okundu.
       
TURAN GENÇ’İN KONUŞMASI
       Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, Polis teşkilatına ve Türk Milleti’ne başsağlığı dileğinde bulundu. Polis teşkilatının, milletin birliği ve beraberliğinin teminatı olarak vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu belirten Genç, şunları söyledi: “Teşkilatımız bu görevi yerine getirirken, gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyecektir. Emniyet güçleri, milli birlik ve ülkenin bölünmez bütünlüğü, toplumun dirliği için her zaman yeni şehitler vermeye hazırdır. Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmayacaktır.
       
25 bin Diyarbakırlı Okkan için ağladı

       Türk Emniyet Teşkilatı hainleri canlı yakalayarak, yüce Türk adaletine teslim edecektir. Teşkilatımızın her ferdinden, en kısa zamanda bu cinayetin faillerinin yakalanmasını bekliyorum.” İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da Türk Milleti’nin acı bir gün yaşadığını belirtti. Diyarbakır’da bugün halkın bu menfur saldırıya tepkisinin “sel”e dönüştüğünü kaydeden Tantan, şehit olan Emniyet Müdürü ve arkadaşlarının bu kentte sağladıkları huzur ve adaletin, dalga dalga tüm Türkiye sathına yayıldığını ifade etti.
       
TANTAN: OKKAN’IN İZİNDE
        Emniyet Müdürü Okkan’ın çalışkanlığı, cesurluğu ve dürüstlüğü ile örnek bir insan olduğunu bildiren Tantan, “Onun izinde, ilke ve idealinde, meslektaşları hizmet vermeye devam edeceklerdir” diye konuştu. Ülkenin neresinde olursa olsun hiçbir gayri resmi oluşuma müsaade edilmeyeceğini kaydeden Tantan, bu tür saldırıların artık ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini söyledi. Tantan, şöyle devam etti:
       “Şehitlerimiz üzülmeyin. Bu mesleğe girerken sizler şehitlik mertebesine ulaşmak için yetiştirildiniz. Zaman sabırlı olma zamanıdır. Güvenlik kuvvetlerimiz, bütün ideolojik, radikal unsurları yakalayıp, adalete teslim edecektir. Meclisimiz, hükümetimiz bu olayları çözecek güçtedir.” Tantan, milletten kendilerine ve Meclis’e destek olmaya devam etmelerini ve sabırlı olmalarını istedi.
       
CENAZE HENDEK’E GÖNDERİLDİ
       Konuşmaların ardından Çankaya Müftüsü Zeki Arslan, şehitler için dua okudu. Şehit cenazeleri daha sonra tören birliği tarafından omuzlara alınarak, ambulansa konuldu. Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın cenazesi defnedilmek üzere, eskort eşliğinde Sakarya’nın Hendek ilçesine gönderildi. Cenaze törenine katılmak isteyen Emniyet görevlileri için de yarın otobüslerin kaldırılacağı öğrenildi. Şehit polis memuru Atilla Durmuş’un cenazesi ise doğum yeri olan Kırıkkale’ye yarın gönderilmek üzere Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Tören sırasında bazı vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Apo’yu beslemeyin” şeklinde sloganlar atarak, tepki gösterdiler. Tören sırasında şehit yakınlarının yanı sıra bazı polis memurlarının da göz yaşlarına engel olamadıkları görüldü.
       
TÖRENE KATILANLAR
       İçişleri Bakanlığı önündeki törene, şehitlerin yakınları, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan, Devlet Bakanları Hasan Gemici, Edip Safter Gaydalı, Yüksel Yalova, Fikret Ünlü, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Maliye Bakanı Sümer Oral, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Genel Kurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Yüksek Yargı organlarının temsilcileri, FP Genel Başkanı Recai Kutan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları ile çok sayıda milletvekili, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Ankara Valisi Yahya Gür, Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Erol Tutal, üst rütbeli bazı subaylar, emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı. Tören sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, liderlerin gelişi sırasında zaman zaman basın mensupları arasında izdiham yaşandı.
       
“TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIĞA DEVAM...”
       Bu arada törene katılan Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, hain saldırıyı kınayarak, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.
        Terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini ifade eden Çakmakoğlu, saldırının hazırlıklı gerçekleştirildiğinin anlaşıldığını ifade etti. Şu ana kadar edinilen bilgilere göre, profesyonelce bir eylem gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Çakmakoğlu, “Terörün acımasız tarafı şudur; karşı taraf tertiplidir, hazırlıklıdır, planlıdır” diye konuştu. Çakmakoğlu, bir gazetecinin “İhmal var mı?” sorusu üzerine, “İhmal diye düşünmüyorum. Zırhlı araç verilirse, devlet imkan vermişse onu kullanmaları gerekirdi” karşılığını verdi. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de saldırıyı kınayarak, Türkiye’nin terörün üstesinden gelecek güçte olduğunu söyledi.
        Hiç kimsenin, demokrasinin tahrip olacağını düşünmemesi gerektiğini dile getiren Çiller, “Polisimizin sağduyusu her şeyi büyük bir olgunlukla karşılamıştır. Ancak görülüyor ki, bir hain saldırı, planlı bir şekilde Türkiye’nin gündemine girdi. Türkiye, bunların hepsinin üstesinden gelecek güçtedir. Herkes bunu böyle bilmelidir” dedi. FP Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu da, şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın bölgede devlet-millet kaynaşmasını sağlayan bir insan olduğunu belirterek, derin bir üzüntü yaşadığını kaydetti.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları