Home page
Haber Menüsü


2003’ün bazı tuhaf olayları
23 yaşındaki Gürcü kulaklarıyla minibüsü 48 metre çekti. Londra’da bir sokak kedisine 497 bin euroluk ev miras kaldı.
Paris
AA
26 Aralık— İngiltere’de bir kadın sürücü, tam 768 km hızla giderken radara yakalandı. İtalya’da otomobilde sevişirken yakalanan 85 ve 74 yaşlarındaki iki aşık, “ahlaka aykırı davranıştan” mahkum oldu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  2003 yılında dünyada basına yansıyan komik ve tuhaf olaylardan bazıları şöyle:
       
KUVVETLİ KULAKLAR
       23 yaşındaki Gürcü, kulaklarıyla minibüsü 48 metre çekti. Kulaklarına özel penseler takan genç adam, 1,5 tonluk minibüsü Tiflis’te yüzlerce kişinin gözü önünde çekmeyi başardı. Tiflisli genç, bu yetmezmiş gibi, kulaklarıyla 52 kiloluk ağırlığı da kaldırarak dünya rekoru kırdı.Delikanlı, bundan sonraki hedefinin kulaklarıyla kamyon, hatta tren çekmek olduğunu söyledi.
       
”ÇORBADA KAPUT VAR!”
       Arkadaşlarıyla lokantaya giden 48 yaşındaki Amerikalı kadının çorbasından prezervatif çıktı. Deniz ürünleri çorbasını kaşıklarken ağzında gıcırdayan şeyin kaput olduğunu gören kadın, lokantayı mahkemeye verdi. Davacı kadın, bu olay yüzünden seks ve yemek zevkini yitirdiğini, psikolojisinin bozulduğunu belirterek, manevi tazminat talebinde bulundu.
       
RADARIN İŞGÜZARLIĞI
       İngiltere’de bir kadın sürücü, tam 768 km hızla giderken radara yakalandı! 28 yaşındaki sürücünün şaşkınlığı, ceza faturasını görünce daha da arttı. Zira roket hızıyla gittiği öne sürülen otomobil, 145 euroya satın aldığı hurdaydı ve 100 km hız yapınca bile her tarafı zangırdıyordu. Boş zamanlarında eski arabanın bakımını üstlenen genç kadının felsefeci kocası, 768 km’lik hızı görünce, “NASA’nın, roket motorlarının ayarı için beni çağırmasını bekliyorum...” dedi.
       
BİR RÜYANIN ETTİĞİ
       Pretoria temyiz mahkemesi, bir tanığın “rüyası”na dayanılarak otomobil hırsızlığından hüküm giyen ve beş yılını demir parmaklıklar arkasında geçiren Güney Afrikalıyı serbest bıraktı. Tanık, ifadesinde hırsızların yüzünü olay sırasında görmediğini, duruşmaya gelmeden önce sanığı rüyasında teşhis ettiğini bildirmişti. Temyiz mahkemesi, mahkumiyet kararının mantıksız olduğunu ve bunun tartışmaya bile değmeyeceğini bildirdi.
       
KANAPENİN GAZABI
       Almanya’da bir adam, evindeki kanapenin hışmına uğradı. Yatağı kaldırıp alttaki çekmeceden bir şey almak isterken bir anda üzerine inen kanapenin altında sıkışıp kalan Adam, saatler sonra çığlıklarını duyan komşularının ihbarıyla gelen polis tarafından kurtarıldı ve derhal hastaneye kaldırıldı.
       
YAŞ YETMİŞ, İŞ BİTMEMİŞ
       İtalya’da 85 ve 74 yaşlarındaki iki aşık, sokakta otomobilde sevişirken yakalanınca “ahlaka aykırı davranıştan” mahkum oldu. Lanciano kasabasında, bir okulun hemen yanıbaşına park edilen otomobilde sevişirken öğrencilerin ihbarı üzerine basılan çılgın aşıklar, 50’şer gün hapis cezasına çarptırıldı, ancak aşıkların cezası tecil edildi.
       
ARİSTOKRAT KEDİ
       Londra’da bir sokak kedisine 497 bin euroluk ev miras kaldı. Kimi kimsesi olmayan Londralı kadın, ölürken evini “Tinker” adlı kediye miras bıraktı. Kadın, vasiyetinde, kedinin bakımı için ayırdığı 142 bin euroyu komşularının kullanmasını istedi ve 21 yıl sonra, hayvan ölmüş ya da başka bir eve gitmişse evin komşularına kalacağını belirtti.
       
MİNİK YARAMAZ
       Almanya’da 2 yaşındaki kız çocuğu, rahat rahat TV seyredebilmek için annesini yatak odasına kilitledi. Minik afacan, annesi odaya girer girmez arkasından anahtarı çeviriverdi. Odadan çıkamadığını gören kadın, pencereden komşularını uyarmayı başardı. Komşuların ihbarıyla eve polis geldi. Anahtar bulunamayınca anneyi kurtarmak için çilingir çağrıldı. Minik yaramazın bu “suçtan” ne ceza aldığı bilinmiyor.
       
GEVEZE OYUNCAK BEBEKLER
       Berlin’de oyuncak bebekler konuşmaya başladı... “Teşekkür ederim”, “Eh, güzel...” gibi laflar eden bebekler, halkın dikkatini “eğlenceli şekilde” temizlik konusuna çekmek amacıyla üretildi. Güneş enerjisiyle çalışan ve üzerinde ses sistemi bulunan bebekleri, istediğiniz gibi programlayabiliyorsunuz.
       
MİLLETVEKİLİ NASIL OLMALI?
       Tayland’da iktidar partisi, esaslı bir tartışmayla çalkalanıyor: Milletvekilleri sadık eşler olmalı mı? Ya siyaset, ya evlilik dışı ilişki... Parti yönetiminin, evliliğinde sadık davranmayanların milletvekili adayı yapılmamasını istemesine itiraz eden partililer, “Bu uygulama halinde gelecek seçimlerde aday bulunamaz...” dediler.
  2003'ÜN ARDINDAN
"İz bırakanlar" anketi sonuçları
Uzmanlara göre iz bırakanlar 'olay'
Uzmanlara göre iz bırakanlar 'kültür sanat'
Uzmanlara göre iz bırakanlar 'spor'
Türkiye'den yılın fotoğrafları
Dünyadan yılın fotoğrafları
2003'e damgasını vuran olaylar
Ekonomide bir yılda neler oldu?
2003'te dünyada neler oldu?
2003'te hayatını kaybedenler
2003’te bilim alanındaki gelişmeler
2003’ün bazı tuhaf olayları
Kültür sanatta yılın olayları
Bilim ve teknolojide 2003'te öne çıkanlar
Sporda yılın olayları

       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları