Home page
Haber Menüsü


Yılın fotoğrafları
 
İstanbul’da 23 Kasım’da öğle saatlerinden sonra Boğaziçi’nde etkisini arttıran sis, şehri büyülü bir kent görünümüne sokmuştu.  

 
AA
22 Aralık 2003 —  2003, arkasında acı tatlı birçok olayı bırakarak gidiyor. İşte size, Anadolu Ajansı objektifine bir yıl boyunca takılan fotoğraflardan birkaçı...

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

        İstanbul-Diyarbakır seferini yapan THY uçağı, Diyarbakır havaalanı yakınlarında düşmüştü.


       
       15 Kasım’da İstanbul Şişli’de meydana gelen patlamanın ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen yaralı yakınları sınır krizleri geçirmişlerdi.


       
       20 Kasım’da İstanbul Tepebaşı’nda bulunan İngiliz Konsolosluğu’na bombalı saldırı düzenlenmiş, çok sayıda kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

       
       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Temmuz’da İstanbul Bayrampaşa Şehir Parkı’nda bindiği attan düşmüştü.


       
       Her yıl olduğu gibi bu yıl da doğudan İzmir Körfezi’ne göçen pelikanlar, güneşin keyfini doyasıya çıkarmışlardı. Bostanlı Limanı’nda demirli küçük bir tekneyi kendilerine ev edinen tepeli pelikanlar, hem güneşlenmişler, hem de sürekli denizi gözetleyip kendilerine yiyecek bulmanın yollarını aramışlardı.


       
       21 Şubat’ta İstanbul’daki kar yağışı hava ulaşımını etkilemiş, Lufthansa havayolları pilotları da yapacakları uçuş öncesinde uçaklarının camlarını silmişlerdi.


       
       Ankara’nın ünlü Kuğulu Parkı’nın simgesi kuğulardan erkek olanı sevgilisini aşka davet etti ama sonuç alamadı. Dişi kuğu nazlandı ama sonunda erkeğine yanaşıp, sevgisini gizlemekten vazgeçti. Kuğulu Park’ta, tüm çiftler için 13 Şubat Sevgililer gününün anlamı aynıydı.


       
       İstanbul Zeytinburnu’nda 11 Şubat’ta sahibine bir aracın çarpması sonucu kaçmaya başlayan kurbanlık boğa, Vatan Caddesi’ni birbirine katmıştı. Çevreye saldıran, bu arada bir atı da boynuzlayan kızgın boğa, Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü önünde polis ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalanmıştı.


       
       Büyük önder Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 104. Yıldönümü nedeniyle Kara Harp Okulu mensupları, 13 Mart’ta Anıtkabir’i ziyaret etmişti.


       
       İstanbul’da günlerdir kapalı olan havanın, 17 Şubat akşamı açmasıyla birlikte batan güneşin kızıllığı, Süleymaniye Camii’nin silueti ve martıların dansına sahne olmuştu. Martıların eve dönüş yolculuğu eşliğinde batan güneş, seyrine doyumsuz manzaralar yaratmıştı.

       
       10 Mart’ta Çin Engelliler Federasyonu Gösteri ve Sanat Topluluğu ‘My dream’, İstanbul’da Tatilya Kültür ve Sanat Adası’nda bir gösteri sunmuştu.


       
       Manisa’nın adını dünyaya duyuran ‘Mesir Macunu’, 463. Kez Sultan Camii minareleri ve kubbelerinden 20 Nisan’da halka saçılmıştı.


       
       23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İstanbul’daki tarihi Kapalıçarsı, Türk bayraklarıyla donatılmıştı.


       
       17 Mayıs’ta İstanbul Yenibosna’da kimyevi maddeler üreten bir fabrikada yangın çıkmıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın güçlükle kontrol altına alınmıştı.

       
       Irak’ın başkenti Bağdat’ta savaş sonrası yaşanan sorunlardan biri de trafik olmuştu. Geçim derdindeki Iraklılar, hiçbir trafik kuralının geçerli olmadığı Bağdat’ta bir yere gidebilmek için bazen uzun saatler harcamak zorunda kalmışlardı. En ucuz otomobilin ortalama 1 milyon Irak dinarı (670 dolar) olduğu ülkede, bu Iraklı da trafik sorununa ilginç bir çözüm bulmuş, çocukların kapalı alanlarda kullanması için üretilen “mercedes” marka küçük aracı 100 dolara alıp trafiğe çıkmıştı.


       
       29 Haziran’da Hazerfen Ahmet Çelebi Havaalanı’nda yapılan 5. İstanbul Havacılık Şenliği kapsamında, pilot Murat Öztürk ve motokroscu Süleyman Memnun, bir gösteri sunmuştu. Gösteride piper tipi uçak ve motosiklet aynı anda pistin basından hareket etmiş, motosikletin rampa yardımıyla havalanarak, havada uçakla yan yana gelmesi ilginç bir görüntü oluşturmuştu.


       
       Antalya’da 29 Temmuz’da hava sıcaklığından bunalan insanlar gibi hayvanlar da çareyi denize girmekte bulmuştu. Duffy adlı köpek, dalgalar ile dans edip, sahil kenarında oturan sahibine de adeta nispet yapmıştı.


       
       Ankara’da 11 Eylül’de öğleden sonra fırtına ile birlikte etkili olan sağanak yağış nedeniyle 20 evi su basarken, yağmura sokaklarda yakalanan vatandaşlar zor durumda kalmışlardı.


       
       23. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Türkiye’de düzenlenmiş, Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı da Avrupa ikincisi olmuştu.


       
       Sağlık Bakanlığı’nın “Kızamık Eliminasyon Programı” çerçevesinde İstanbul’da yürütülecek “Okul Aşı Günleri Kampanyası” 29 Eylül’de başlamıştı.


       
       19 Kasım’da Çanakkale Belediyesi sağlık ekipleri, merkeze bağlı Karacaören Köyü İlköğretim Okulu’nda, öğrencileri sağlık taramasından geçirmişti.


       
       Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 65. Yıldönümünde Anıtkabir’de yüzlerce ziyaretçi tarafından anılmıştı. İstanbul Moda İlköğretim Okulu öğrencileri de, yüzlerine taktıkları Atatürk maskeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etmişlerdi.

        Artvin’in Şavşat İlçesi’ne bağlı Karacabey Köyü’ndeki çoban köpeği Sarı, köpeklerin sadık dost olduğunun en güzel kanıtıydı. Sürüleri tehlikelere karşı koruyan Sarı, sahibiyle de ‘çak’ yaparak dostluğun en güzel örneğini sergilemişti.
       
  2003'ÜN ARDINDAN
"İz bırakanlar" anketi sonuçları
Uzmanlara göre iz bırakanlar 'olay'
Uzmanlara göre iz bırakanlar 'kültür sanat'
Uzmanlara göre iz bırakanlar 'spor'
Türkiye'den yılın fotoğrafları
Dünyadan yılın fotoğrafları
2003'e damgasını vuran olaylar
Ekonomide bir yılda neler oldu?
2003'te dünyada neler oldu?
2003'te hayatını kaybedenler
2003’te bilim alanındaki gelişmeler
2003’ün bazı tuhaf olayları
Kültür sanatta yılın olayları
Bilim ve teknolojide 2003'te öne çıkanlar
Sporda yılın olayları

       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları