Home page
Haber Menüsü


 
Düşemeyen borsa yükselir mi?
 
Bu hafta 9700’e kadar olabilecek bir yükselişi makul gördüğümü belirtmek istiyorum. Eğer Meclis’i erken toplama çabaları gerçekleşmezse, o zaman banka hisselerinin de katılımı ile 9900’e kadar olabilecek bir çıkış yaşanabilir.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
22 Eylül—  Hacim darlığı konusunda rekor rakamların görüldüğü ve tamamıyla Ankara bazlı gelişmelere endeksli bir haftayı daha geçirdik. Seçimin ertelenme çabalarının hafta içinde geri atıldığı bir ortamda sahne alan Yüksek Seçim Kurulu’nun adaylarla ilgili açıklamaları beklentisi piyasayı esir aldı ve haftanın genelinde de etkili oldu.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Ortam biraz karışık!..
MSNBC News Murat Turgut: Dar alanda kısa paslaşmalar
MSNBC News Murat Turgut: 11 Eylül'ü beklerken
MSNBC News Murat Turgut: Trajik düşüş
MSNBC News Murat Turgut: Belirsizliğin adı "solda ittifak"
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bu gelişim içinde olası “Irak Operasyonu” ile ilgili gelişmelerin de ne olumlu ne de olumuz bir şekilde borsamıza yansımadığını gözlemledik. Ayrıca dikkat ettiğimiz ve gözlemlediğimiz diğer bir unsur ise piyasanın son aylarda olduğu gibi yine Yapı Kredi Bankası bazlı gelişmelere duyarlı bir tavır izlediği oldu.
       
GÜNDEM YOĞUN
       Malumunuz bazı siyasilerin yasaklanması Ankara’da bazı partilerin “barajı indirme ” konusunda tekrar girişimlerde bulunacakları haberlerini daha net bir şekilde gündeme getirdi tekrar. Haberlerden anlaşıldığı kadarıyla önümüzdeki hafta Meclis’te baraj konusuyla başlayarak tekrar seçiminin ertelenmesine kadar sürebilecek gelişmeler gündemde olabilir.
       Tabi bu beklentiler artık geçtiğimiz haftalara göre daha az korkutucu bir şekilde karşımıza çıkmakta. Yine de seçimlere 1 aydan fazla süre kalan bir ülkede hala net bir şekilde seçimin yapılacağından emin olunamaması çok enteresan bir gelişme.
       Bütün bu gelişmelere rağmen mecliste ağırlığı bulunan partilerden “yasaklama” konusunda nasibini alana AKP’nin eğilim olarak böyle bir olaya geçit vermeyeceğini söylemesi sanırım piyasaları bir nebze rahatlatmış olmalı. Ayrıca haftanın ilk günü bu yasaklama olayının piyasaya abartılı bir şekilde yansıyacağını da sanmıyorum. Belki de bilinmezlikler teker teker çözülüyor tarzında bir yaklaşım bile gösterebiliriz.
       
TEKNİK GÖRÜNÜM
       Piyasayı geçtiğimiz hafta “ucuz ve güçsüz” olarak tanımlamıştım. Bu hafta ise “nispeten güçlü” olarak tanımlamak sanırım doğru olacak.
       Teknik anlamda cari gündemle 9000 seviyesinin yeni ve sağlamlaşan bir endeks seviyesinin ifade ettiğini söylemek sanırım yanlış olmaz. Ancak bununla beraber teknik açıdan görülen bu “güçlü olma” halinin işlem hacmi ile desteklenmemesi sebebiyle sert bir yukarı hareket getirmesi de zor.
       Bu çerçevede bu hafta 9700’e kadar olabilecek bir yükselişi makul gördüğümü belirtmek istiyorum. Eğer meclisi erken toplama çabaları gerçekleşmezse o zaman banka hisselerinin de katılımı ile 9 bin 900’e kadar olabilecek bir çıkış ta projeksiyon dahilinde olacaktır. Bu seviyenin üstü bu hafta için sürpriz olur. Özetle piyasa bu haftaya geçtiğimiz haftaya göre görece daha iyi bir konumda girmekte.
       Özelilikle yaklaşık 3 haftadır yaşadığımız bu sıkışık seyrin ardından aşağı yada yukarı yönde bir hareketin yaşanması için son demlerimizdeyiz. Ve kısa vadeli teknik görünüm bu hareketin yukarı yönde olma ihtimalini artırmakta.
       Ancak iş ve dış sebeplerle 9 bin seviyesinin altına sarkan ve “orda kapatan” bir piyasa gerçekten sürpriz bir stop-loss olur ve bu durumda 8500’lü seviyeler dahi endeksi tutmaya yetmeyebilir. Ben şu anda bunun çok ufak bir ihtimal olabileceğini düşünüyorum.
       
NE YAPMALI?
       Geçen hafta “beklemek ve görmek” olan önerimi bu hafta “biriktir” tarzında kısa vadeli alım yönüne değiştirmek durumundayım. Fazla agresif davranmadan bu sıkışmanın ardından bir yukarı hareket geleceği beklentisi ile para girişi olmayan piyasada para girişi olan hisseleri tespit edebiliyorsak bunlara yakın olmakta fayda var.
       Orta vadede ise 9 bin 400’ün altındaki fiyatların her zaman için kelepir olduğu fikrini tekrarlamakta fayda var.
       Bu saat ve endeks seviyesinden sonra yapılacak satışlarında çok büyük bir marj getireceğini sanmıyorum. Ayrıca gelebilecek çoğu olumsuz haberin zaten piyasa tarafından fiyatlara yansıtıldığını da düşünmek gerekiyor.
       Farkındaysanız bu hafta olası “Irak Operasyonu”ndan hiç bahsetmedim. Neticede Irak’ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamanın ardından dünya borsalarının yüzde 3-4’lere ulaşan olumlu tepkisine sağ olsun bizim borsamızın yüzde 1.5’larda kalarak tepki vermesi bu olaydan daha ziyade piyasamızın kendi içindeki “hisse bazı” sorunlarla ve Ankara kaynaklı haberlerle yön çizdiği anlamına gelmekte.
       Önümüzdeki hafta sonunda yapılacak olan Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslama sınavına katılacak arkadaşlara başarılar ve hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları