Home page
Haber Menüsü


 
Dar alanda kısa paslaşmalar
 
9 bin 300 desteğini yeni kısa vadeli stop-loss ve destek saymak üzere 10100 e kadar sürebilecek bir yükselişin yaşanabileceği bir borsa makul görünüyor.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
8 Eylül—  Tam bir bekleme havasındaki bu haftanın da özellikle ilk ve ikinci yarısını ayrı ayrı iki banka hissesinin etkisinde geçtiğini söylememiz gerekiyor.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: 11 Eylül'ü beklerken
MSNBC News Murat Turgut: Trajik düşüş
MSNBC News Murat Turgut: Belirsizliğin adı "solda ittifak"
MSNBC News Murat Turgut: Haydi hayırlısı
MSNBC News Murat Turgut: Boğaların öfkesi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Çarşambaya kadar aşağı yönde hacimsiz bir şekilde mali sektördeki satış baskısının sürdüğünü haftanın son iki gününü de nispeten yine mali sektörde başka bir hissenin getirdiği olumlu hava ile tamamladığımızı söyleyebiliriz.
       İşlem hacminin son derece daraldığı bu dönemde hem Ankara hem de Irak Operasyonu kaynaklı sıkıntıların alıcıların isteksiz olmasını sağladığını buna karşılık cari fiyat seviyelerinde satıcıların da iyice azaldığını olduğunu gözlemledik. Hal böyle olunca endekste etkili bir ya da iki hissenin genel yönü belirlediğini gördük.
       
BU HAFTA
       Hem haftalık kapanış hem de teknik göstergelerdeki kısa vadeli güçlenme olumlu sinyaller ürettiyse de “11 Eylül” beklentisi ile bazı meselelerde hala netlik olmadığı da bir gerçek.
       Anlaşıldığı üzere ne enflasyon rakamlarının ne büyüme verilerinin etkide bulunmadığı yatırımcıların doğrudan doğruya ekonomi dışı etkenleri izlediği bir dönemdeyiz. Hatta diyebiliriz ki yurtdışı borsalarla korelasyon bile yüzdesel anlamda azalmış durumda.
       Bu hafta milletvekili aday listeleri belli olacak. Bu sebeple “seçim ittifakları” ve “erteleme” ile ilgili bazı somut gelişmelerin daha netlik kazanabileceği görülüyor. Aslına bakarsanız şu veya bu şekilde seçim tarihi yaklaştıkça piyasa seçim sonuçlarını satın almaya başlamak ister bir görünümde. Ama son dakika da “ertelenme” ile ilgili bir sürpriz olur mu o da hala net değil.
       Ayrıca ABD-İngiltere ittifakının da “olası ırak operasyonu” hakkındaki kamuoyu oluşturma çabaları devam ediyor. Geçen haftaki yazımda da belirtmeye çalışmıştım. Bölgeye yönelik bir operasyon zaten büyük ölçüde satın alındı ve alınmakta. Ama “kuzey ırak” kaynaklı açıklamalar Türkiye yi de böyle bir “sıcak savaşa” çekme konusunda endişe oluşturmakta gibi. Bu durumun çok da satın alınan bir durum olduğunu sanmıyorum. Ama yine de akıllarda bulunmasında yarar olan bir nokta .
       Borsamızın kendi iç dinamikleri bakımından ise kayda değer esas noktanın mali sektörde yer alan hisse(ler) hakkındaki belirsizlik olduğu görünüyor. Piyasada hemen her gün bir tek hisseye bakılarak işlem yapılır hale gelmesi bunun basit bir sonucu.
       
TEKNİK GÖRÜNÜM
       Bu gelişim içinde teknik görünümün kısa vadede güçlenme belirtileri gösterdiğini kaydedelim. Özellikle geçtiğimiz haftanın son iki günü görülen hafif işlem hacmi artışı her ne kadar büyük bir hareket için yeterli görünmese de en azından 9000-9300 bandının artık sağlamlaştığını bize gösterir nitelikte.
       Zaten endeksin bu seviyelere kayması durumunda hacimdeki daralma da artık yatırımcıların bu noktalarda pozisyon bozma eğiliminde olmadıklarının bir göstergesi.
       Bununla beraber borsa dışı faktörler hem de borsanın kendi iç dinamiğindeki “etkin” hisse(ler)deki belirsizlik hali sert bir yukarı hareketinde önünde olan engeller.
       Zaten hali hazırda yaşanan hareketin 9000-10500 bandında yaşanması olası bir süre dalgalanma hareketinin dönemleri olduğu da aşikar.
       Teknik görünüme bakarak 9300 desteğini yeni kısa vadeli stop-loss ve destek saymak üzere 10 bin 100’e kadar sürebilecek bir yükselişin yaşanabileceği bir borsa makul görünüyor. Zaten kanımca bu “dar alandaki kısa paslaşmalar” genel trend içindeki ufak hareketleri oluşturmakta ve gündem netlik kazanana kadar da böyle devam etmeye aday.
       Ancak endişelerimiz nerede ve ne derecede olursa olsun daha önce de belirttiğim gibi 9400 seviyesinin altındaki her nokta aşırı satılmış bir endeksi tarif etmekte. Bu çerçevede aşağı marjın fazla olmaması gerektiğini düşünmek durumundayız.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları