Home page
Haber Menüsü


 
Belirsizliğin adı “solda ittifak”
 
Bu haftayı kabaca en düşük 9400 ve en yüksek 10450 olarak belirlemekte fayda var. Haftalık kapanışımızın ise 10450’nin üstünde olmadığı sürece bir önemi olduğunu düşünmüyorum.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
18 Ağustos—  Devlet eski bakanı Kemal Derviş’in istifasından daha çok politika alanındaki çalışmalarının gölgesinde geçen bir haftayı izledik. Hem borsa hem de alternatif piyasalar bakımından istifa olayının fazla önemsenmediği buna karşılık “solda birlik” çabalarının olumsuz sonuçlanma ve Sayın Derviş’in üniversiteye geri dönme noktasına geldiği yönündeki haberler piyasayı derinden etkileyen unsurlardı.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Haydi hayırlısı
MSNBC News Murat Turgut: Boğaların öfkesi
MSNBC News Murat Turgut: Şeytanın bacağını kırdık mı?
MSNBC News Murat Turgut: Ankara'dan çok bankalara dikkat
MSNBC News Murat Turgut: Derviş sonrası
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ne olumlu ihracat rakamları ne de başarılı geçen Hazine ihaleleri ve ne de yurtdışı piyasaların performansı piyasadaki moral bozukluğunu değiştiremedi.
       Geçtiğimiz son iki üç haftada piyasayı diri tutan ve 10200-10400 bandının üstünde kalma konusunda ısrarcı bir tavır izlemesini sağlayan banka hisselerinin sert satışlara sahne olduğu göze çarptı.
       
YÜKSELEMEYEN BORSA
       Geçtiğimiz hafta piyasa kavramındaki “spekülasyon” motifi üzerinde durarak bu dönemin her tarz harekete açık olduğunu belirtmiştim.
       Özellikle olayın İMKB bacağında yukarı hareketin güçleştiği zamanlarda yerli oyuncuların “aşağı oynama” konusundaki aksiyonlarının ne derecede netlik kazandığı bir kere daha görülmüş oldu.
       Neticede borsamız aynı “büyüme mantığı” ile hareket etmekte. Yükselişin devamı için sürekli para girişinin sağlanması gerekiyor. Bir dönem giren paranın ardı kesildiği anda sağlanan para girişinin çok cüzi miktarda denebilecek kısmı ile piyasa aşağı yöne çekilebiliyor. Yani bisikleti sürmek için sürekli pedal çevirmek yada büyümek için sürekli yatırım yapma gereği mantığı gibi.
       Ne acıdır ki “siyasi istikrar” tartışmalarından kurtuluş olarak görülen seçim bile başlı başına bir siyasi istikrarsızlık olarak piyasaya yansımakta. Kanımca solda ittifak tartışmalarının başlı başına bir sorun olarak piyasaya yansıması da fazla abartılı bir tavır.
       Bu arada “olası Irak operasyonu” kavramına bir süre yazılarımda yer vermeyeceğim. Çünkü olayın şu an doğrudan Ankara’daki gelişmelere bağlı olduğu ve bu mevzunun “şimdilik ” gündemde olsa da “etkin” olmadığı görülüyor.
       
TEKNİK GÖRÜNÜM
       Daha önce bu sayfalarda 10800 seviyesinin önemi ve orta vadeli yukarı trendin devamı çerçevesinde geçilmesinin gerekliliği üzerinde durmuştum. İşin gerçeği son haftaki gelişmelerin öngörüsü içinde olmayarak bu seviyenin üstünde bir seyrin seçime kadar geçerli olabileceğini düşünmüştüm. Eğer iki hafta bu seviyelerde tutunabilmiş olsaydı bile yeni alıcılar üretilecekti.
       Ancak maalesef piyasanın Sayın Derviş’in istifası ardından yaşanan süreçte bu seviyelerin geçilmesi için yeterli para girişinin sağlanacağı konusunda şüpheler oluşmakta.
       Teknik anlamda kapanışın 9800’ün üstünde olmasını önemsemiyorum. Neticede piyasanın kısa vadeli desteklerini kırarak bir “belirsizlik” dönemine girmiştir. Bu belirsizlik kavramından kastım şudur.
       Artık gelebilecek haberlerle endeksin 9400’e de kayması 10450’ye hatta 10800’e kadar yükselmesi de analiz dahilindedir. Buna doğrudan doğruya Pazartesi den itibaren Ankara’dan gelecek haberler yön verecek.
       Bu sebeple bu haftayı kabaca 9400 minimum nokta ve 10450 maksimum olarak belirlemekte fayda var. Haftalık kapanışımızın ise 10450 nin üstünde olmadığı sürece bir önemi olduğunu düşünmüyorum.
       
NE YAPMALI ?
       Malumunuz şu anki halimizle gecen hafta belirttiğimiz stop-loss seviyelerinin altında bulunmaktayız.
       Bu durumda kısa vadeli işlem yapanlar 9400-9500 bandını alım 9800-10200 -10400 noktalarını satım noktası olarak belirleyebilirler.
       Orta vadeli yatırımcılar için ise tercih tamamen bireysel bir durumda. Seçim sonrası endeksin tarihi diplerinde bulunduğunu düşünerek bir yükseliş olacağı beklentisinde olanların bir süre pozisyon bozmayarak bu fırtınalı günlerde izleyici olmalarında yarar var.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları