Home page
Haber Menüsü


YKB’de Karamehmet görevden alındı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu üyeleri Karamehmet ve Berkmen’i görevlerinden alırken, yerlerine Soydan ve Eken atandı. BDDK, Yapı Kredi’nin mevcut ortaklarının mülkiyetinde çalıştığını da bildirdi.
Ankara
AA
19 Haziran— Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Pamukbank T.A.Ş’de de yönetim kurulu üyesi olan, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. yönetim kurulu üyeleri Mehmet Emin Karamehmet ile Osman Berkmen’in görevlerinden alınarak, yerlerine Halit Soydan ile Hasan Eken’in atandığını bildirdi. BDDK’dan yapılan yazılı açıklamada, Çukurova Grubu’na dahil kişilere ait Pamukbank’ın “yönetim ve denetimi ile hisse senetlerinin mülkiyetinin” Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) devredildiği hatırlatıldı.

   
 
       
   
MSNBC News Yapı Kredi, Pamukbank'la birleşiyor
MSNBC News Bankaların üçte biri tarih oldu
MSNBC News Özen: Banka sayısı daha da azalacak
MSNBC News Açıkalın: Bankacılığa 41 milyar $ aktarıldı
MSNBC News BDDK: Sermaye açığı 224 trilyon
MSNBC News 37 bin bankacı 2001'de işsiz kaldı
MSNBC News İş Bankası'ndan 762 trilyon zarar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Açıklamada, Pamukbank’ın Fon’a devredilmiş olması nedeniyle, bu bankada doğrudan veya dolaylı olarak “yüzde 10 ve daha fazla” paya sahip kişiler Bankalar Kanununun amir hükümleri gereğince, banka hissedarı olmanın gerektirdiği nitelikleri kaybederken, aynı zamanda Çukurova Grubu’nun bir diğer bankası olan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş’de de doğrudan veya dolaylı “yüzde 10 ve daha fazla paya sahip” olan bu kişilerin, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş’deki temettü dışındaki diğer ortaklık haklarının, Bankalar Kanununun ilgili maddesi uyarınca Fon tarafından kullanılacağı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:
       “Pamukbank T.A.Ş’de de yönetim kurulu üyesi olan, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. yönetim kurulu üyeleri Mehmet Emin Karamehmet ile Osman Berkmen görevlerinden alınarak, yerlerine Halit Soydan ile Hasan Eken atanmış bulunmaktadır. Diğer taraftan, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. mevcut ortaklarının mülkiyeti altında faaliyetine devam etmektedir. Yeniden yapılandırma programı çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda, adı geçen bankanın sermaye ihtiyacının bulunmadığı belirlenmiştir.”
Pamukbank Fon’a devredildi

ASLİ GÖREV TASARRUF SAHİPLERİNİN HAKKINI KORUMAK
       Açıklamaya göre, Pamukbank T.A.Ş’nin Fon’a devredilmiş olması nedeniyle, banka hissedarı olma niteliğini kaybetmiş bulunan kişilere ait Yapı ve Kredi Bankası A.Ş’deki “temettü dışındaki diğer ortaklık haklarının” Fon tarafından kullanımına ilişkin uygulamaya, bu kişilere ait paylar, Bankalar Kanununda belirtilen banka hissedarı olmanın gerektirdiği nitelikleri haiz kişilere devredilinceye kadar devam edilecek.
       BDDK’nın asli görevinin, Bankalar Kanununun 3. maddesinde de tanımlandığı üzere, “tasarruf sahiplerinin haklarını korumak ve bankaların düzenli ve emin bir şekilde çalışmasını sağlamak olduğu” ifade edilen açıklamada, adı geçen bankanın, Kurumun gözetimi ve denetimi altında faaliyetlerini sürdürdüğü bildirildi.
       Açıklamada, bu bakımdan gerek tasarruf sahiplerinin gerekse yatırımcıların endişe duymalarını gerektirecek herhangi bir hususun bulunmadığı kaydedildi.
       
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
       Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Pamukbank’ta daha önce Mehmet Emin Karamehmet, Osman Berkmen, Sezer Birgili, Fikret Aytekin ve Halit Soydan Yönetim Kurulu’nda görev yapıyordu.
       Pamukbank’a BDDK tarafından bugün yapılan atamalarla, yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
       “Hasan Ulukanlı (Başkan), Korkmaz İlkorur, Selahattin Mutlu, Oğuz Aktan, M. Suphi Bilgin, Ahmet Ayaydın.” Ahmet Ayaydın, bankanın Genel Müdürlüğü görevini de yürütecek.
       Bu arada Yapı Kredi Bankası’nın da atamalardan önceki Yönetim Kurulu, Rona Yırcalı (Başkan), Osman Berkmen, Özer Seliçi, Selçuk Altun, Tuluy Ergörül, Deniz Gökçe, Mehmet Emin Karamehmet, Ali İhsan Karacan ve Naci Sığın’dan oluşuyordu. BDDK, Yapı Kredi Yönetim Kurulu’nda, Mehmet Emin Karamehmet ve Osman Berkmen’i görevden alıp yerlerine Halit Soydan ve Hasan Eken’i atadı. Başkan ve diğer üyeler ise görevlerini sürdürecekler.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları