Home page
Haber Menüsü


BDDK: Sermaye açığı 224 trilyon
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankaların mali tablo değerlendirmesini sonuçlandırdı. BDDK açıklamasında, borsada işlem gören bankalardan sadece Şekerbank’ın 28.8 trilyon sermayeye ihtiyaç duyduğunu bildirdi.
Ankara
AA
    13 Haziran—  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların mali tablolarına ilişkin değerlendirmeleri tamamladığını açıkladı. BDDK’dan yapılan yazılı açıklamada, 2001 yıl sonu itibariyle, program kapsamındaki bankalarda toplam 1 katrilyon 326 trilyon lira sermaye ihtiyacı tespit edildiği bildirildi. Bu arada, BDDK Başkanı Engin Akçakoca, Şekerbank’ın 28 trilyon 897 milyar lira sermayeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.  

   
 
       
   
MSNBC News BDDK, EGS'de yönetimi devraldı
MSNBC News BDDK: Üçüncü denetim Haziran başında tamam
MSNBC News BDDK: Bankalara sarı kart gösterilmedi
MSNBC News Kahkonen: Banka operasyonlarında sürpriz yok
MSNBC News Akçakoca'dan sermaye uyarısı
MSNBC News Fitch: Denetim beklentiler kapsamında sonuçlanacak
MSNBC News 37 bin bankacı 2001'de işsiz kaldı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kurum, bu tutarın 1 katrilyon 102 trilyon liralık kısmının bankalarca karşılandığını ifade ederken, kalan 224 trilyon lira tutarındaki sermaye açığının giderilmesi yönünde, ilgili bankaların sahipleri ile görüşmelerin sürdüğünü vurguladı.
       Açıklamada, bu açığın ya banka ortakları tarafından ya da ihtiyaç olması halinde TMSF tarafından karşılanması konusunda, bir sorun yaşanmayacağının düşünüldüğü belirtildi.
       Öte yandan BDDK açıklamasında, program kapsamındaki bankalardan Pamukbank’ın, Yapı Kredi Bankası’na devri hakkında inceleme sürecinin devam etmesi nedeniyle, değerlendirmelere bu iki bankanın verilerinin dahil edilmediği vurgulanırken, devir talebinin sonuçlanmasının ardından ayrıca açıklama yapılacağı ifade edildi.
       Sermaye ihtiyacının gerçekçi şekilde tespitine yönelik, Yönetmelik hükümleri çerçevesinde bilanço tarihinden sonra mali bünyeyi etkileyebilecek, olumlu veya olumsuz tüm gelişmeler de dikkate alındı.
       
SERMAYE İHTİYACI AZALDI
       Açıklamaya göre, “bu yılın ilk yarısında ekonomideki olumlu gelişmeler, enflasyon muhasebesi ile ortaya çıkan gizli rezervler”, yılbaşında yaklaşık 4 milyar dolar düzeyinde olacağı tahmin edilen program kapsamındaki bankaların sermaye açığının azalmasına neden oldu.
       Yapılan genel değerlendirmede, program kapsamındaki bankaların sermaye yeterliliğinin, BDDK’ca belirlenen uluslararsı standartlara uygun oranlarda olduğu tespit edildi.
       Açıklamada, 15 Mayıs 2001’de uygulamaya konulan Bankacılık Sektörü Yeniden Yapılandırma Programı çerçevesinde, piyasada önemli bir baskı unsuru olan kamu bankaları ve Fon’a devredilen bankaların sorunlarının çözülmesi sonucu, nispi bir iyileşme ve istikrar sürecine girildiği vurgulandı.
       Bu sayede bankaların, yeniden kar üretme kabiliyetine kavuştuğu ve kriz dönemindeki kayıpların bir kısmını giderebildikleri kaydedildi. Söz konusu program çerçevesinde 31 Aralık 2001 itibariyle özel bankaların 1.8 katrilyon tutarında sermaye artışı gerçekleştirmeleri ve Hazine’nin iç borç takas ihalesinin, bu olumlu gelişimi destekleyen önemli faktörler olduğu ifade edildi.
       
ŞEKERBANK SERMAYE ARTIRIMINA GİDECEK
       Bu arada, BDDK Başkanı Akçakoca, Borsa’da işlem gören bankalardan sadece Şekerbank’ın 28 trilyon 897 milyar lira sermaye ihtiyacı olduğu tespit edildiğini ve sermayenin artırılması hususunun bankaya bildirdi.
       Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından 28 trilyon 897 milyar lira sermaye ihtiyacı bulunduğu belirlenen Şekerbank, asgari 30 trilyon lira sermaye artırımına gideceğini açıkladı.
       Şekerbank’dan Borsa’ya gönderilen açıklamada, bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılması kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından sürdürülen incelemelerin sonuçlandığı hatırlatıldı.
       Değerlendirme sonuçlarının dün saat 18.00’den sonra bildirildiği kaydedilen açıklamada, “Bu yazıya istinaden bankamızın 28 trilyon 897 milyar TL sermayenin artırılması istenmiştir. Bu çerçevede yapılacak olan Genel Kurul’da bankamız sermayesi asgari 30 trilyon TL artırılacaktır” denildi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları