Home page
Haber Menüsü


TÜSİAD’dan AB atağı
 
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ardından TÜSİAD, Avrupa Birliği’ne üyelik şartlarının yerine getirilmesi için atağa geçti.  

 
İstanbul
NTV-MSNBC
29 Mayıs —  Bugünkü gazetelere verilen tam sayfa ilanlarda, AB üyeliği konusunun iç politika malzemesi yapılmaması gerektiği vurgulandı. TÜSİAD, idam cezası ve anadilde eğitim ve yayın konularında da bir yasa tasarısı önerisi hazırlayarak, kamuoyuna açıkladı. Öneride idam cezası yerine ağırlaştırılmış müebbet hapis öngörülüyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  TÜSİAD’ın gazetelerde yayınlanan ilanı, ‘Nasıl Bir Gelecek?’ başlığını taşıyor. “Türkiye tarihi bir yol ayrımında” sözleri ile başlayan açıklamada, “AB ile ilgili kararlara bağlı olarak 21. yüzyılın ilk çeyreğinde nasıl bir ülkede yaşayacağımız ve gençlerimize nasıl bir Türkiye bırakacağımız bu yıl içinde belli olacak” denildi.
       
“SAYGINLIĞIMIZ ARTAR”
       Açıklamada,
  İdam tartışmaları
Bahçeli’den AB için 5 şart
İzgi: AİHM’nin kararını beklemek gerek
Öcalan’ın idamında ‘Nazi formülü’
Çiller’den Bahçeli’ye tam destek
Türk: Geleceğimizi bir tek kişiye ipotek edemeyiz
MHP: İdamı kaldırın, hodri meydan
Yılmaz: AB projesi engellenemez
Kutan: Önce hükümet idam görüşünü açıklasın
Ümit Sezgin'in yazısı: İdama yeni formül ve MHP’nin yalnızlaşması
Sezer: İdama karşıyım
AİHM'in Öcalan kararı sonbahara
Şükrü Küçükşahin'in yazısı: Bu kavga seçimi getirebilir
TÜSİAD'dan AB atağı
AB için ‘sivil inisiyatif’
Erdoğan: Hükümetin idam kurnazlığı
Baykal: Bahçeli’nin açıklaması iç tüketime yönelik
Türk insanın bir an önce ideallarine kavuşmak istediği vurgulandı ve “Türkiye, Avrupa Birliği üyeliğini gerçekleştirebilecek siyasi ve ekonomik güce sahiptir” görüşü savunuldu. TÜSİAD, Avrupa Birliği üyeliğinin bir devlet politikası olduğuna dikkat çekerek, üyeliğin Türkiye’nin uluslararası ekonomik gücünü ve demokratik saygınlığını artıracağını vurguladı.
       Açıklamada, “Avrupa Birliği üyeliği konusu, Türkiye’nin iç siyaset arenasında mücadele aracı haline getirilmemelidir. Burada bir ülkenin umut ve idealleri söz konusudur” denildi.
       
“İSTİKBALİMİZ ENGELLENMEMELİ”
       TÜSİAD’ın AB temsilcisi Bahadır Kaleağası da NTV’ye yaptığı açıklamada Türkiye’nin istikbalinin engellenmemesi gerektiğini söyledi. Kaleağası, Türkiye’nin Kopenhag Kriterleri’ni yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
       
İDAM VE ‘ANADİL’ İÇİN YASA
       TÜSİAD, gazetelere tam sayfa ilan vermesinin ardından da, idam cezası ve anadilde eğitim ve yayın konularında bir yasa tasarısı önerisi hazırlayarak, kamuoyuna açıkladı. Yasa tasarısı önerisinde ölüm cezasının sadece savaş, yakın savaş tehlikesi ve terör suçları ile sınırlı olarak uygulanmasının, Avrupa Birliği ve Kopenhag Kriterleri’ne uygun düşmediği vurgulanıyor.
       
İDAM YERİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
       “Ölüm Cezası-Kültürel Yaşam ve Bireysel Özgürlükler” başlıklı çalışmada yer alan 15 maddelik kanun tasarısı önerisinde, Askeri Ceza Kanunu’nun ve Orman Kanunu’nun çeşitli maddelerinde yer alan ölüm cezası ibaresi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olarak değiştiriliyor.
       
MÜEBBET HAPİS CEZASINA AF YOK
       Teklifte Türk Ceza Kanunu’nun 12. maddesinin, “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, buna mahkum olan kişi ölünceye kadar devam eder” şeklinde değiştirilmesi öneriliyor. Bu cezaya çarptırılanların cezalarının 30 yılını çekmeden şartla salıverme hükümlerinden yararlanamayacakları hükmü de getiriliyor.
       
‘GELENEKSEL’ DİLLERDE YAYIN İZNİ
       Kanun tasarısı önerisinin 12. maddesinde de radyo ve televizyonların kuruluş ve yayınları hakkındaki kanunla ilgili bir düzenleme yer alıyor. Yayınların Türkçe yapılmasının esas olduğu vurgulanan maddede şu ifadeye yer veriliyor:
       “Türkiye’de geleneksel olarak konuşulan dillerin veya evrensel kültür ve bilim eserlerinin oluşmasında katkısı olan yabancı dillerin öğretilmesi veya bu dillerde müzik veya haber iletilmesi amacıyla da yayın yapılabilir.”
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları