Home page
Haber Menüsü


Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Pekin'deki ünlü "Yasak Şehir"i ziyaret etti.
Bahçeli’den AB için 5 şart
Çin Halk Cumhuriyeti’nde temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, hükümetin 3 yılını değerlendirdiği basın toplantısında Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin 5 şart öne sürdü.
Serap Zeyrek/Pekin
NTV
    28 Mayıs —  Bahçeli, bu şartların yerine getirilmesi durumunda Türkiye’den istenen idam cezasının kaldırılması, Kürtçe yayın ve eğitim hakkı gibi konuların müzakere edilebileceğini söyledi. Devlet Bahçeli, bu şartlarını 7 Haziran’da Çankaya Köşkü’nde yapılacak olan ve Meclis’te grubu bulunan partilerin genel başkanlarının katılacağı AB konulu zirvede dile getirecek.  

   
 
       
    MSNBC News Köşk'te AB zirvesi 7 Haziran'da
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
  İdam tartışmaları
Bahçeli’den AB için 5 şart
İzgi: AİHM’nin kararını beklemek gerek
Öcalan’ın idamında ‘Nazi formülü’
Çiller’den Bahçeli’ye tam destek
Türk: Geleceğimizi bir tek kişiye ipotek edemeyiz
MHP: İdamı kaldırın, hodri meydan
Yılmaz: AB projesi engellenemez
Kutan: Önce hükümet idam görüşünü açıklasın
Ümit Sezgin'in yazısı: İdama yeni formül ve MHP’nin yalnızlaşması
Sezer: İdama karşıyım
AİHM'in Öcalan kararı sonbahara
Şükrü Küçükşahin'in yazısı: Bu kavga seçimi getirebilir
TÜSİAD'dan AB atağı
AB için ‘sivil inisiyatif’
Erdoğan: Hükümetin idam kurnazlığı
Baykal: Bahçeli’nin açıklaması iç tüketime yönelik
Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Rafet Akgünay tarafından verilen resepsiyondan sonra Türk gazetecilere, 57. hükümetin 3. yılını değerlendirdi. Bahçeli terör tehdidi sona ermeden Türkiye’nin Avrupa Birliği yönünde bazı adımlar atmasının mümkün olmadığını söyledi. MHP lideri Bahçeli, terör tehdidinin tamamen ortadan kalkması ve Türkiye’nin üyelik sürecinde adımlar atması için 5 somut adımın atılması gerektiğini söyledi.
       
* ÖCALAN DOSYASI MECLİS’E: Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öne sürdüğü şartlardan ilki, halen İmrali’de tutuklu bulunan törer örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın cezasının infazına ilişkin. Öcalan dosyasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin vereceği karar ne olursa olsun “süratle” TBMM’ye sevkedilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, “Bu dosya hakkında yapılacak işlem TBMM’nin iradesine ve kararına bağlı olmalı” dedi.
       
* ÖCALAN F TİPİ’NE AKTARILSIN: Başbakan Yardımcısı Bahçeli ayrıca Öcalan’ın İmralı’dan F tipi cezaevine nakledilmesini istedi. Öcalan’ın İmralı’da özel şartlarda tutulması için artık hiçbir hukuki gerekçe ve zorunluluk kalmadığını kaydeden Bahçeli, “Terörist başının F tipi cezaevine nakledilerek gerekli düzenlemelerin yapılması zorunludur.” diye konuştu.
       
* KADEK DE LİSTEYE ALINSIN: Bahçeli, üçüncü adım olarak da KADEK’in Avrupa Birliği tarafından terör örgütleri listesine alınmasını gerektiğini kaydetti. “Avrupa Birliği terörle mücadele konusunda samimi ve kararlı olduğunu somut ve açık bir biçimde ortaya koymalıdır.” diyen Bahçeli, bu amaçla KADEK’in terörle mücadele listesine alınmasını istedi.
       
* TERÖRDEN ‘VAZGEÇTİK’ DESİNLER: Bahçeli, dördüncü adım olarak, PKK ve KADEK’in terörden tamamen vazgeçtiğini inandırıcı bir şekilde duyurması gerektiğini vurguladı. MHP lideri, “Yıllardır kanlı terörü acımasızca uygulayan PKK ve KADEK bundan tamamen vazgeçtiğini kamuoyuna inandırıcı bir şekilde açıklamalı ve bunu hareketleriyle göstermelidir.” diye konuştu.
       
* BAĞLILIKLARINI AÇIKLASINLAR: Bahçeli son olarak da terör örgütü yöneticileri ve militanlarının devlete teslim olmalarının şart olduğunu ifade etti. Başbakan Yardımcısı, “Türkiye’ye yönelik terör tehdidinin bütün unsurlarıyla sona ermesi için terör örgütünün sözde yöneticileri ve silahlı militanlarının koşulsuz olarak ve ivedilikle devlete teslim olmaları şarttır.” dedi.
       
ŞARTLARINI LİDERLERE AKTARACAK
       Başbakan Yardımcısı Bahçeli, bu söz konusu 5 şartı önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak liderler zirvesine de getireceğini söyledi.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları