Home page
Haber Menüsü


Ecevit: Hükümette istikrar sürmeli
 
Başbakan Ecevit, sağlığının yerinde olduğunu, görevine devam edeceğini bildirdi. Başbakan “erken seçim yok” mesajı verdi.  
Gazeteciler, yaşgünü nedeniyle Ecevit'e çicek sundu.
 
Ankara
NTV-MSNBC
28 Mayıs—  Hükümetin görevdeki 3 yılını düzenlediği bir basın toplantısıyla değerlendiren Ecevit, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başbakan, “Görevi sürdürecek misiniz?” yönündeki soruya “Hükümet istikrarını, koalisyon istikrarını bozmak ciddi sorunlar getirir. Bunun sorumluluğunu alamam” diye cevap verdi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
  İdam tartışmaları
Bahçeli’den AB için 5 şart
İzgi: AİHM’nin kararını beklemek gerek
Öcalan’ın idamında ‘Nazi formülü’
Çiller’den Bahçeli’ye tam destek
Türk: Geleceğimizi bir tek kişiye ipotek edemeyiz
MHP: İdamı kaldırın, hodri meydan
Yılmaz: AB projesi engellenemez
Kutan: Önce hükümet idam görüşünü açıklasın
Ümit Sezgin'in yazısı: İdama yeni formül ve MHP’nin yalnızlaşması
Sezer: İdama karşıyım
AİHM'in Öcalan kararı sonbahara
Şükrü Küçükşahin'in yazısı: Bu kavga seçimi getirebilir
TÜSİAD'dan AB atağı
AB için ‘sivil inisiyatif’
Erdoğan: Hükümetin idam kurnazlığı
Baykal: Bahçeli’nin açıklaması iç tüketime yönelik
Başbakan Bülent Ecevit yaklaşık 1 saat süren basın toplantısının ilk bölümünde 3’üncü yılını dolduran koalisyon hükümetinin icraatını değerlendirdi. Ecevit ikinci bölümde de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
       Ecevit, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin AB için öne sürdüğü 5 şart hakkında yorum yapmadı. Ecevit, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in “Erken seçim tarihi belirlenmeli” yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak da “Bunlar Devriş’in kişisel görüşleri olabilir. Erken seçimi kesinlikle uygun görmediğimizi koalisyon ortakları olarak açıkladık” dedi.
       
“3 ORTAK DA AB ÜYELİĞİNİ İSTİYOR”
       AB üyeliği konusunda da görüşlerini aktaran Bülent Ecevit, hükümetin 3 ortağının da AB üyeliğini istediğini bildirdi. İdamın kaldırılması gibi bazı koşulların AB üyeliği için şart olduğunun altını çizen Başbakan Ecevit, “Bazı adımlar atılmazsa AB üyeliği bir hayal olur. MHP’nin bu konuda yapıcı bir davranış içinde bulunacağına inanıyorum. Çünkü MHP de tam üyelik amacını kabul etmiş durumdadır” diye konuştu. Ecevit, koalisyon içinde eninde sonunda bir uyuma varılacağını bildirdi.
Hükümetin 3 yılını değerlendirdi
Erken seçimi uygun bulmadığını bir kez daha dile getiren Başbakan, 2004’e kadar erken seçim olmayacağını söyledi.
       
“DOKTORLAR SIKI TAKİP ALTINDA TUTUYORLAR”
        Ecevit basın toplantısı öncesinde hastaneye giderek sağlık kontrolünden geçmesini, “Doktorlar sağlık durumumu sıkı takip altında tutmak istiyorlar. Piyasaların bundan etkilenmemesi gerek” sözleriyle değerlendirdi.
       Nöroloji ile ilgili konuların çok hassas olduğunu belirten Ecevit, şunları kaydetti:
        “Bugün, iyi de olabilir bir vatandaş, fakat bir saat sonra çok ciddi bir durumla karşılaşabilir. Bu herkes için geçerlidir. Yalnız benim için değil. Allah’tan, herkesin böyle durumlardan esirgenmesini diliyorum. Kısacası, bu nedenle başta Prof. Dr. Mehmet Haberal olmak üzere hastane yetkilileri gereken bütün titizliği göstermektedirler.
        Bu toplantıdan önce, bir kere daha, bazı bakımlardan, kontrollerden geçmekte yarar görmüşlerdir. Bazıları, sabah evimize kadar gelmişlerdir, yeni bir durum yok. Fakat hastane yetkilileri, dikkatli davranma gereğini duymaktadırlar.”
       
“HER İŞİ YAPAMAYABİLİRİM”
        Ecevit, “Sizin rahatsızlığınız, devlet işlerini ister istemez etkileyecektir. Rahatsızlığınız, bundan sonra devlet işlerini, bir miktar mı yoksa hiç mi etkilemeyecek?” sorusuna şöyle karşılık verdi:
        “Bu konuda kesin birşey söyleme olanağı yok. Ben bu nekahet döneminde devlet işlerini aksatmamak için elimden gelen her şeyi yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Her işi yapamayabilirim. Örneğin sağlık durumumdaki gelişmeler belirli bir duruma varmadan önce bazı dış resmi gezilerden kendimi yoksun tutmak zorunda kalabilirim. Nitekim bu durumla karşılaştık. Bu gibi sorunlar da nihayet devletin ortak sorumluluğuyla aşılabilecek niteliktedir.
Koalisyon hükümeti 3 yaşında
Umarım ki çok kısa bir sürede dış ilişkiler bakımından da Başbakan olarak, üzerime düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağım.” Ecevit, rahatsızlığının tam olarak ne olduğunun sorulması üzerine ise, teknik ayrıntılara girmenin mümkün olmadığını, bu konuda Prof. Dr. Turgut Zileli’nin ayrıntılı olarak açıklama yaptığını söyledi.
       Gazetecilerin, “Seçimlere DSP genel başkanı olarak mı gireceksiniz?” yönündeki sorularına “Daha o zamana çok var” diyerek cevap verdi.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları