Home page
Haber Menüsü


 
Bir seçim eksikti
 
Kanımca bu dönemde kısa vadeli işlemlerden daha ziyade piyasanın orta vadeli geleceği üzerine projeksiyon kurmalı ve borsanın bir sermaye piyasaları aracı olarak uzun vadeli bir yatırım aracı olduğu tekrar hatırlanmalı.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
12 Mayıs—  Sanırım sizlerde farkındasınızdır, artık İMKB’yi yorumlamak için, bir teknik analiz uzmanı ya da piyasa uzmanı olmaktan daha çok; giderek daha fazla müneccim özelliğine sahip olmak gerekiyor.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Yükseliş başka bahara mı ?
MSNBC News Murat Turgut: Mayıs ayını beklerken
MSNBC News Murat Turgut: Borsa açığa düştü
MSNBC News Murat Turgut: Rahatlamak...
MSNBC News Murat Turgut: İzale-i Şuyu...
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Gerçekten geçen hafta Ecevit’in rahatsızlığı ve ardından gelen tartışmalar hafta boyunca gündemi ordan oraya savurdu durdu. Piyasada hafta içinde büyüme ile ilgili olumlu gelişmeler bir alım dalgası yarattıysa da, haftanın son günü Devlet Bakanı Kemal Derviş bazlı erken seçim tartışmalarıyla tedirgin bir şekilde geçti.
       Böylelikle bir hafta içinde hem Başbakan Ecevit’in rahatsızlığı, hem seçim tartışmaları piyasanın satıcı yönünü, yurtdışı piyasaların olumlu seyri ve büyüme hakkındaki gelişmeler alıcı tarafını oluşturdu.
       
SÜREKLİ DEĞİŞEN GÜNDEM
       Görüldüğü gibi ülkemizde gündem hemen hergün değişmekte. Piyasada özellikle yabancının olmadığı ya da çok az göründüğü bugünlerde tamamı yerli oyuncuların hareketlerine bağlı olarak kimi zaman kırılmaz denen dirençleri kırarak, yukarı ve kimi zamanda kırılmaz denen destekleri kırarak aşağı yönünde hareket etmekte.
       Anlayacağınız üzere İMKB bugünlerde kısa vade bakanlar açısından her gün yeni sürprizlere gebe.
       
ANALİZ AMA NEREYE KADAR?
       Sizlere geçtiğimiz haftalarda 10.800 ile 12.500 arasındaki her türlü hareketin bir bahanesi olabileceğini ve yabancı gelene kadar piyasada ara desteklerin ve dirençlerin fazla bir öneminin olmadığını aktarmaya çalışmıştım.
       Sanırım geçtiğimiz hafta bunun doğruluğunu bir kez daha gösterdi. Bu çerçevede teknik analiz yorumlarına da ihtiyatla yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum.
       Diğer şartlar eşit olmak üzere büyüme rakamlarının piyasayı en azından kısa vadede bu sebeple diri tutması dogru olur. Bunları yazarken Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra Sayın Derviş’in erken seçimi kastetmediğini şeklinde açıklamalarını referans alarak ve bu tartışmanın noktalanacağını varsayarak yazıyorum.
       
SEÇİM YA DA ERKEN SEÇİM
       Tabii ki her türlü ihtimali göz önünde bulundurup, birkaç satır yazmak gerekiyor. Bir siyaset uzmanı olmamama rağmen, sade bir vatandaş olarak, erken seçimin kısa vadede ülkeye bir şey kazandırmayacağı ve mevcut politik dengeler içinde hükümetin yoluna devam edeceğini düşünüyorum.
       Borsaya yakın olanlar iyi bilirler, seçim öncesi dönemler seçim kararı alınana kadar belirsizlik içerir. Sanırım piyasa şu anda duymak istediği; koalisyonu oluşturan partilerin liderlerinin ekranlara çıkarak seçim şu tarihte olacak diyerek tartışmalara son vermeleri olsa gerek.
       
RTÜK VE BANKALARIN DURUMU
       Önümüzdeki hafta mecliste görüşülmeye başlanacak olan RTÜK yasanın seyri de İMKB açısında önem arz ediyor. Özellikle endekste etkili olduğunu düşündüğümüz bazı hisselerde bu yasanın çıkmasıyla beraber alımların geleceği göz önünde bulundurulmalı.
       Ayrıca IMF heyetinin çalışmalarıyla bankalar yasasının, bankaların bilançolarıyla ilgili gelişmelerin eli kulağında olması piyasa açısından önemseyeceğimiz diğer bir ana başlıklar.
       
PEKİ NE YAPMALI?
       Hafta sonu neler çıkabilir tam kestirememekle beraber makro verilerdeki olumlu seyre bir siyasi istikrar sağlandığı takdirde borsanın uzun süre seyirci kalmasını beklememek lazım.
       Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren yavaş yavaş banka hisselerinin de durumlarının netleşeceği göz önüne alınırsa çok olumsuz bir düşünceye sahip değilim. Her türlü spekülasyona karşılık 11200-11500 puan seviyesini destek edinerek alıcılı bir seyir izlememiz daha olası görünüyor.
       Kanımca bu dönemde kısa vadeli işlemlerden daha ziyade piyasanın orta vadeli geleceği üzerine projeksiyon kurmalı ve borsanın bir sermaye piyasaları aracı olarak uzun vadeli bir yatırım aracı olduğu tekrar hatırlanmalı.
       Kısa vade işlem yapanlar için çok net bir rakam veremekle beraber Sayın Derviş’in açıklamaların ardından 11500 puan desteğinin alım 12 bin -12 bin 300 puan seviyelerinin de satım noktası olarak belirtilmesi sanırım sağlıklı olur.
       Tüm anneleri anneler gününü kutlar bol kazançlı bir hafta dilerim.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları