Home page
Haber Menüsü


 
Mayıs ayını beklerken
 
Bu hafta yine 11700 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışarak 12500 deneme çabasında olan bir borsa bekleyebiliriz. Bu haftanın kanımca üst noktası diğer şartlar eşit olmak üzere 12400-500 bandı olmalıdır.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
28 Nisan—  Genelde hacimsiz, hacimsiz olduğu kadarda ne alıcıların ne de satıcıların tam bir üstünlük sağlayabildikleri bir hafta izledik. Zaten geçtiğimiz hafta da belirttiğimiz gibi haftanın ilk günü tatilin etkisi ile hemen hemen hiç işlemsiz, sonrasındaki günlerde ise genelde alıcıların pasiflerden isteksiz alıcı oldukları seanslar vardı.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Borsa açığa düştü
MSNBC News Murat Turgut: Rahatlamak...
MSNBC News Murat Turgut: İzale-i Şuyu...
MSNBC News Murat Turgut: 12 bin kırılamadı, ya şimdi....
MSNBC News Murat Turgut: Dert ayı bitiyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Genel olarak şunu söylemek mümkün ki sanayi sektörü hisseleri mali sektöre göre bir miktar daha diri ve alıcılı seyir izlerken her zamanki gibi endeksin üzerinde bankaların ağırlığı hissedildi. Bu hisselerdeki genel isteksizliğin haftanın son gününe kadar sürmesi sanayi sektörü alımlarınında alt kademelerden yapılması sonucunu doğurdu.
       
DOLAR NİHAYET
       Uzun süreden bu yana rekabeti engelleyici yönü başta olmak üzere döviz fiyatlarındaki düşüş yada diğer bir deyişle TL’nin aşırı değerlenmesi gündemde önemli bir yer tutmaktaydı.
       Özellikle geçtiğimiz hafta gündeme gelen açık pozisyon tartışmasından sonra dövizde ufak çaplı hareketlenmeler göze çarptı. Bu harekti daha çok spekülatif değil teknik bir hareketi olarak yorumlamak gerektiği düşüncesindeyim. Zaten ilk direnç seviyeleri olan 1 milyon 400 binlere yakın yerlerden dolar fiyatının dengelenmeside bunu gösteriyor sanırım.
       Geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz gibi dolardaki düşük seviyelerin İMKB’de özellikle yabancı bazlı alımların isteksiz olmasına bir sebep olarak belirtildiğini biliyoruz. Bu sebeple dövizdeki ufak da olsa kıpırdanmalar piyasa açısından alış tarafının güçlenmesi olarak algılanabilir.
       
BU HAFTA
       Geçtiğimiz haftayı tahminlerimiz doğrultusunda artı kapatmayı başaran borsa Nisan ayının son haftasına biraz daha umutlu giriyor. Ancak piyasadaki genel parasızlığın borsaya da yansımaları görülmekte ve para girişi sınırlı kalmakta.
       Kanımca diğer veriler az çok olumlu iken borsaya yeterli para gelmemesinin sebebi mali sektör ile yapılacak olan düzenlemelerin bir türlü netlik kazanamaması ve ilgili şirketlerin bilanço verilerinin netleşmemesi olarak düşünülebilir. Öyle tahmin ediyorum ki,özellikle Mayıs ayının ortlarından itibaren borsada yine mali sektöre bağlı beklentilerin alınıp satıldığı bir gündem olacak.
       Özele bakarsak bu hafta yine 11 bin 700 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışarak 12 bin 500 deneme çabasında olan bir borsa bekleyebiliriz. Bu haftanın kanımca üst noktası diğer şartlar eşit olmak üzere 12 bin 400-12 bin 500 bandı olmalıdır. Zaten hali hazırda yeni para girişi olmaksızın yerli yatırımcıların gücüyle piyasanın bu seviyeyi aşması zor görünüyor.
       Desteklere bakarsak 11 bin 700 kanımca yine önemsenmesi gereken bir nokta. Bu sebeple kısa vadeli stop loss ‘umuzun 11700 altındaki kapanışlar olarak koymalıyız. Orta vadeli stop-loss noktası ise değişmedi ve hala 10800 seviyesinin altındaki haftalık kapanışlardır. Cari fiyat seviyesinden oldukça aşağılarda sayılabilecek bu nokta yerine haftalık bazdaki eksi kapanışlarda bilmediğimiz bir şey var mantığı ile stop-loss sayılabilir.
       
NE YAPMALI?
       Anlaşıldığı üzere işlem hacminin darlığı ve para girişinin sınırlı olması marjlarıda oldukça daraltıyor. Her ne kadar geçen haftayı 12 bin üzerinde kapattıysak da, kanımca yurt dışı piyasalar ve diğer etkenlerde göz önünde bulundurularak en azından bu seviyenin sağlamlaştığı görülmeden yeni alım yapılmamalıdır.
       Yukarıda anlattıklarımız doğrultusunda kanımca 12400 seviyeleri kısa vadeli satış için uygun olacaktır. Orta vadeli pozisyonlarımız ise en azından mali sektör ile ilgili yapılacak düzenlemelerin sonuçları görülene kadar bozulmaması taraftarıyım.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları