Home page
Haber Menüsü


 
Yükseliş başka bahara mı ?
 
Endekste 11 bin 800 seviyesi yukarı kırılmadan kısa vadeli pozisyon açmak doğru olmayacaktır. Daha önce test ettiğimiz 11.200 seviyelerinin de risk gruplarına göre alternatif bir alım noktası olabileceği düşünülebilir.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
5 Mayıs—  Oldukça sıkıntılı, hacim olarak dar, yaz gelmeden borsada yaz havası estiren bir haftayı hepberaber yaşadık. Geçtiğimiz hafta için belirlediğimiz 11700 stop-loss noktası haftanın ilk günü gelen ve çokda sert olmayan satışların karşılanamaması sebebiyle aşağı doğru kırılırken, haftanın geri kalan kısmı da genelde hacimsiz ve satış baskısı ile geçti. Son gün gelen alımlar sadece günü kurtarmaya yeterken haftalık bazda eksi kapanışa engel olamadı.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Mayıs ayını beklerken
MSNBC News Murat Turgut: Borsa açığa düştü
MSNBC News Murat Turgut: Rahatlamak...
MSNBC News Murat Turgut: İzale-i Şuyu...
MSNBC News Murat Turgut: 12 bin kırılamadı, ya şimdi....
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Daha önce de yazılarımda belirtmeye çalıştığım gibi özellikle yabancı yatırımcının olmadığı ortamlarda İMKB yerli oyuncular için tam bir oyun sahası olma özelliğini korumaya devam ediyor. Hemen hemen işlem hacminin yok denecek kadar azaldığı seanslarda gerek fiktif işlemlerle ve gerekse açığa yapılan işlemlerle borsa gerçekten kural tanımaz ve makro verilere kulak asmaz bir hale bürünüyor.
       
ENFLASYON VERİLERİ
       Yazı yazıldığı sıralarda Nisan Ayı’na ait datalar da belli olmuştu. Her ne kadar dataların programda belirtilen enflasyon hedeflerine uyma konusundan umut vadettiğini görsek de İMKB’nin gerçek anlamda yabancı alışını getirecek olan somut gelişmelere ihtiyaç duyduğunu söyleyebiliriz.
       Özellikle bir kredi notu yükseltilmesi ya da bankalarla ilgili belirsizliklerin ortadan kalkması tarzı bir gelişme olmadıkça yabancıların rağbet etmeyeceği bir borsa ve bunun sonucunda da 10800 - 12500 bandı arasında daha çok yerli yatırımcıların insiyatifinde bir piyasa olası görülüyor.
       Her ne kadar belirtmiş olduğumuz bu bant, yüksek bir marjı ifade ediyor görülse de piyasada görülen o ki sadece banka hisseleri bile diyebileceğimiz birkaç hisse dışında diğer hisselerin böylesine bir marjı önemsemeden hareket ettiğini görüyoruz. Yani özetle endekse etkinliği bilinen birkaç büyük banka hissenin ve Turkcell’in aşağı yada yukarı yönde yapmış olduğu yüzde 10 ‘luk marjlarla belirlenen bir piyasa şu anki genel görünüm.
       Özellikle teknik görünümün son haftaki gelişmelerle iyice bozulduğu ve tam anlamıyla bir yatay piyasa karakteristiği göstermeye başladığı da gözönüne alınırsa yeni para girişi sağlanmadan yükseliş umutlarımızı biraz daha ertelemek durumundayız. Bu günler maalesef banka hisselerinin gölgesinde kalan günler olarak gelişmeye aday.
       Bu hisselerdeki hareketlerin şu anki piyasa şartlarına göre nispeten sert olması bilanço bazında umut vadeden bazı hisselerin de piyasanın içerisinde kaybolması ve gerektiği ilgiyi görememesi sonucunu doğuruyor.
       
BU HAFTA
       Geçtiğimiz haftaki yazımızda endeksin her ne kadar 12 bin üzerinde bir kapanış yapmış olsa bile bu seviyelerin güçlenmeden alım yapmanın mantıklı olmayacağını belirtmiştik.
       Stop-loss olarak ortaya koyduğumuz 11 bin 700 seviyesinin altına kaymamız da ” kısa vadede” biraz izleyici olmakta fayda olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz hafta test edilen ve aşağı yönde kırılmayan 11 bin 200 seviyesi kısa vadeli bir destek olsa bile özellikle hacimsiz piyasalarda aşağı doğru kırılmayacağı konusunda emin olamayız. Bu sebeple piyasanın 10 bin 800’deki orta vadeli ana desteğine kadar gevşemesi bile normal karşılanmalı.
       Ama yukarıda da belirttiğim gibi zaten bu gelişmeler belli birkaç hisse üzerinde olduğu için piyasanın genelinde çok büyük bir panik havası yaratmaktan uzak olacak düşüncesindeyim.
       Yukarı hareketlerde ise 11700 - 11800 noktası kısa vade bizleri zorlayamaya çalışacak bir yer oldu. Zaten 11800 seviyesi üzerinde sağlam bir şekilde kendini toplamadıkça rahat bir nefes almış olmayacağız.
       Bu durumda bu hafta önemsediğimiz direnç 11800 olmalıdır. Desteklerimiz ise 11200 kısa vadeli ve 10800 orta vadeli olmak üzere belirtebiliriz.
       
NE YAPMALI?
       Geçen haftaki kısa vadeli stop-loss seviyemiz altında ve haftalık kapanış olarak da eksi kapanmış bir piyasa olarak 11800 seviyesi yukarı kırılmadan ya da 10800 seviyelerine bir düşüş görülmeden kısa vadeli pozisyon açmanın doğru olacağını sanmıyorum. Ancak piyasanın günlük seyiri referans alınarak geçtiğimiz hafta test ettiğimiz 11200 seviyelerinin de risk gruplarına göre alternatif bir alım noktası olabileceği düşünülebilir.
       Orta vadeli yatırımcılar ise kanımca 10 bin 800 seviyesini önemseyerek günlük değişimlere pek dikkat etmemelidirler. Neticede borsanın çok uzun süreler makro gelişmelerdeki olumluluğa tepkisiz kalması beklenemez. Bugünlerin biraz da borsa da sabretme günleri olduğu düşünülmeli.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları