Home page
Haber Menüsü


 
Salkım Hanımın Bürokratları
 
Bayar, bu hükümetin en kıdemli bürokratı ve özelleştirme uzmanıydı. Onun çabaları olmasaydı, özelleştirme treni bu kadar dahi yol alamazdı.
 
Atilla Yeşilada
NTV-MSNBC
 
10 Nisan—  Bu yazıyı rahmetli yazar Aziz Nesin’e adıyorum. Nesin, “Türk milletinin yüzde 75’i aptaldır” derken bence yanlış bir teşhiste bulundu. Baksanıza, halkımızın yüzde 77’si Avrupa Birliği’ne girmek isteyecek kadar akıllı-en azından kurnaz. Ama, seçip Ankara’ya gönderdiğimiz 550 kişinin zekası konusunda ciddi şüphelerim olduğunu itiraf ederim. Niye mi? Buyrun okuyun.

   
 
       
   
MSNBC News Atilla Yeşilada: Uyanmaya başladık gaflet uykusundan
MSNBC News Atilla Yeşilada: Kriz, tiiz ve piiz
MSNBC News Atilla Yeşilada: Ya devlet başa, ya kuzgun leşe - 4
MSNBC News Atilla Yeşilada: Ya devlet başa, ya kuzgun leşe -3
MSNBC News Atilla Yeşilada: Ya devlet başa, ya kuzgun leşe-2
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar’ı görevden alıyor. Niye aldığı konusunda rivayet muhtelif. Bayar, Karakoyunlu’nun bazı uygulamalarını (örneğin danışmanını ÖİB Başkan Yardımcısı tayin ettirmeye kalkışmasını) tenkit ettiğini söylüyor.
       Karakoyunlu cephesi ise Bayar’ın ÖYK’una bilgi vermeden THY’yi yer hizmetleri işine sokmaya kalkıştığını ve idareyi 14 milyon dolar zarar soktuğunu iddia ediyor. Her iki durumda da görevden alınma sebebi biraz garip. ÖİB Başkanı’nın kendisine yardımcı tayin edilecek kişi hakkında söz hakkı yok mu? İkincisine bakalım. Aycell, 300 milyon doların üstünde yatırım yapmaya kalkıyor, belki de hiç geri gelmeyecek bir yatırım, ama Telekom’dan kimsenin görevden alındığı yok. (Ooo, özür dilerim, maliyetleri kısmaya, mantıklı bir yatırım planı hazırlamaya çalışan ABD’den ithal ettiğimiz değerli bir GM vardı, hemen şutlandı.)
       İkisinde de aynı durum. Devletin bürokratı kendi idaresine tevdii edilen şirketin değerini veya verimliliğini artırmak için insiyatif kullanıyor.
       
ÖZELLEŞTİRME BUZDOLABINA MI KALKACAK?
       Aslında mesele bunlar da değil. Bayar, bu hükümetin en kıdemli bürokratı ve özelleştirme konusunun uzmanıydı. Onun çabaları olmasaydı, bu özelleştirme treni bu kadar dahi yol alamazdı. Acaba yerine gelecek olan onun kadar tecrübeli ve konuya vakıf mı, yoksa bu değerli bürokratımız işi öğreninceye kadar özelleştirme yine buzdolabına mı kalkacak? Ayrıca, bürokrat kolay yetişmiyor. Şu ana kadar doğru hatırlıyorsam 3 eski TCMB Başkanı, 3 Hazine Müsteşarı veya yardımcısı, sayısız devlet bankası genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi mahkemelik.
       Yakında BDDK Başkanı ve Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı da fezlekesini alırsa hiç şaşırmam. Ya biz bu devlette sadece hırsız ve çapulcu yetiştirip besliyoruz, ya da her iş yapmaya kalkanın tepesine biniyoruz. Bence ikincisi. Salkım Hanım’ın bürokratları, tane tane ye, afiyet olsun.
       
RTÜK YASASI VE İNTERNET
       İkinci olay daha da komik. Bu minik ayrıntıyı değerli Superonline’ın Genel Müdürü Savaş Ünsal’la yaptığım bir röportajdan öğrendim. Şu Aksaray-Karaköy ring seferi yapan otobüse dönen RTÜK yasasında bir madde Internet’teki websitelerini de yazılı yayın kabul ediyor. Yeni bir web sitesi açmak isterseniz Savcılık ve Valilik’den izin alacaksınız.
       Ayrıca, her sayfa yenilendiğinde YAZILI bir kopyasını da Savcılığa göndereceksiniz.... Hop, yazıya bir ara verelim, ntvmsnbc sayfa yeniledi, ben bir Cumhuriyet Savcılığına kadar gidip geleyim. Tabii, söylemeye gerke yok, bu izinleri Internet vasıtasıyla alamıyorsunuz. Hani digital devlete geçiyorduk? Ben olsam www.sansur.gov.tr diye bir web sitesi açıp herkesin işini kolaylaştırırım. Bunun yanında www.komsunuihbaret.org.tr ve www.kimkurtcesarkidinliyorsaanasiniaglat.org.tr de son derece yararlı olurdu.
       İnsanın aklına gelen bir soru da şu: Surf yaptığımız websitelerinin çoğu yabancı kaynaklı. Şimdi onlarda mı izin alacak? Almazlarsa, yayınları durdurulacak mı? Yoksa, bu kanundan dolayı Türkiye’nin tüm içerik sağlayan websiteleri off-shore mı taşınacak?
       Türkiye’nin en hızlı büyüyen endüstrisini kendi ellerimizle katl mi ediyoruz? Bu arada Savcılıkdan izin alır almaz ben de yeni bir web sitesi kuracağım: www.bizbukafaylazorabyegireriz.com.tr.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları