Home page
Haber Menüsü



Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mesut Yılmaz
Şükrü Küçükşahin
 
Yılmaz: Yasa adil hale getirildi
CNBC-e ve NTV ortak yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, finans kesimi güçlenmeden istikrar olmayacağını söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC
    10 Ocak—  Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, mali sektöre devlet desteğini öngören yasa tasarısına Meclis Genel Kurulu’nda son şeklinin verileceğini ve finans kesimine yapılacak desteğin kamuoyuna açıkça anlatılması gerektiğini söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Bankacılık için 9 önerge verildi
MSNBC News Ecevit: Bankalara destek kredi değil
MSNBC News Derviş: Ekonomiye tek şoför lazım
MSNBC News Derviş: Prensipte anlaşma sağlandı
MSNBC News Bankalara destek tartışması sürüyor
MSNBC News Derviş: Bankacılığa destek şart
MSNBC News Metin Münir: Hangi bankalara sermaye enjeksiyonu yapılacak?
MSNBC News Derviş: Devlet kimsenin cebine para koymayacak
MSNBC News Bankacılık operasyonunun maliyeti 4 milyar dolar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       CNBC-e - NTV ortak yayınına konuk olan Yılmaz, “Tasarıyla ilgili, 9 önerge var. Amacımız, böyle bir düzenlemenin adil ve şeffaf olmasını sağlamak. Bunun için değişiklik yaptık” diye konuştu.
       Finans kesimi güçlenmeden, istikrar olmayacağında toplumun hemfikir olduğunu vurgulayan Yılmaz, kamu desteğinin de bir güvenceye bağlanması gerektiğinin altını çizdi.
CNBC-e ve NTV ortak yayınına katılan Başbakan Mesut Yılmaz’la söyleşinin tam metni

       Bankaların teker teker daha güçlü hale gelmesi gerektiğinin altını çizen ve finans kesiminde birleşmelerin önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, “Sektörde 20 özel banka var. Bunların bir kısmının da kendi aralarında birleşmesi sözkonusu olabilir” diye konuştu.
       Yasanın adil hale getirildiğini ve bu desteğin topluma açıkça ifade edilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz mali sistemde şirket birleşmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
       Yılmaz 20 kadar bankanın birleşmeleri halinde devlet desteği söz konusu olacağını belirtti. Yılmaz yapılan teknik çalışmalara göre sermaye rasyosu 0 ila 8 olan bankalar için desteğin söz konusu olduğunu rasyosu 0 ve eksi olanların ise faaliyet şansının olmadığını söyledi.
       
Kılıçbalığı’na sert eleştiri
       Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara değindi. Yılmaz, Emlakbank soruşturmasını bir “rezalet” olarak değerlendirerek, “İnsanları hiçbir delile dayanmadan, geceyarısı yataklarından kaldırıp nezarete aldırmak için emniyete talimat vermek iyi niyetli bir savcılık görevi değildir” dedi.
       Yılmaz, şunları söyledi:


       “İnsanları hiçbir delile dayanmadan ilk sorgulamalarından sonra serbest bırakılacakları açık olduğu halde geceyarısı yataklarından kaldırıp nezarete aldırmak için emniyete talimat vermek iyiniyetli bir savcılık görevi değildir. Hukuka uygun bir savcılık görevi de değildir. Bu konu, kayıtsız kalarak sadece seyredilerek, geçiştirilecek bir olay da değildir. Eğer bu tür uygulamaların bizim başımıza gelmesini istemiyorsak, başkalarının başına geldiği zamanda bunları mutlaka gündeme taşımak zorundayız. Bu konu, Meclisimizin mutlaka el koyması gereken bir konudur.”
5 Soruda Bankalara Kaynak Yasası

       Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu’nun suç duyurusu ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nın da talimatı üzerine eski Emlakbank yöneticilerinden 27’si gözaltına alınıp, aynı gün salıverilmişti.
       
SINIR TİCARETİNDE FON KALKIYOR
       Mesut Yılmaz, sınır illerinde yaşayan vatandaşların komşu ülkelere yapacakları günü birlik ziyaretler ile sınır ticareti yapanların yurt dışına çıkışlarında fon uygulanmayacağını bildirdi. Yılmaz, bu konudaki Bakanlar Kurulu Kararnamesi’nin tamamlandığını belirterek, sınır ticareti yapanlar için muafiyetin her bir şirket için 2 kişi ile sınırlı olacağını söyledi.
       
BANKALARA KAYNAK AKTARIM
       Türkiye’nin bugün yaşadığı ekonomik kriz ortamından çıkması için finans kesiminin mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
       “Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmiş olan tasarıyı dün liderler toplantısında tekrar gündeme aldık. Gece 22.00’ye kadar yaptığımız bir değerlendirme sonunda, bu konuda kamuoyuna yansımış olan bütün eleştirileri de dikkate alarak hassasiyetleri, duyarlılıkları da dikkate alarak zannediyorum ki kamu vicdanını memnun edici bir uzlaşma formülüne vardık.”
       
DOĞALGAZDA KDV İNDİRİMİ
       Mesut Yılmaz vatandaşın, doğalgaza ödediği paranın ne kadarının devlete vergi olarak gittiğini ne kadarının mahalli idareler tarafından verilen hizmet karşılığı olarak alındığını ve ne kadarının da “izah edilemeyecek bir bedel” olduğunu gördüğünü belirtti. Yılmaz, şöyle devam etti:
       “KDV’nin hiç değilse geçici bir süre doğalgazda indirilmesini önereceğiz. Yüzde 18, doğalgaz için savunulabilecek bir oran değil. Bunun makul bir düzeye indirilmesi için Hükümet nezdinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
       Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Kılıçbalığı operasyonu çerçevesindeeski sınır illerinde yaşayanlar ile sınır ticareti yapanların yurt dışına çıkışlarında fon kesintisi uygulanmamasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararnamesi’nin tamamlandığını açıkladı.
       
  Konuyla ilgili haberler
5 soruda bankalara kaynak yasası
Ecevit: Bankalara kredi hibe değil
Yılmaz: Yasa adil hale getirildi
Derviş: Ekonomiye tek şoför lazım
JP Morgan: Banka operasyonu olumlu
TÜSİAD'dan banka tasarısına destek

       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları