Home page
Haber Menüsü


ABD’de misilleme alarmı
 
11 Eylül’deki korkunç saldırılarla terörle tanışan ABD’lileri, Afganistan’a yönelik operasyondan sonra misilleme korkusu sardı.  

 
New York/Washington/Riyad
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
8 Ekim —  ABD, vatandaşlarına, terör tehditlerine karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu. FBI, tüm yerel polis birimlerini alarma geçirirken; teröristlerin ana hedeflerinden biri olduğu bildirilen New York’ta da, olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bu arada, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, 11 Eylül saldırısının ardından olduğu gibi, güvenlik önlemi gereği gizli bir yere götürüldü.

   
 
       
    MSNBC News ABD bomba ve füze yağdırıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Afganistan’a yönelik bombardımanın başlamasının ardından, ABD yönetimi, vatandaşlarına terör tehditlerine karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “ABD hükümeti, 11 Eylül’deki olayların ardından, BM’nin yasalarına göre kabul edilen kendini müdafaa hakkını kullanarak bugün askeri eyleme geçmiştir” denildi.
  ABD OPERASYONU
ABD operasyonu
Bush: Teröre karşı barış olmaz
Ladin ABD'ye meydan okudu
Blair: Operasyona katılıyoruz
Operasyona destek verenler
Operasyona karşı olanlar
Türkiye: ABD'nin yanındayız
Rumsfeld: İlk aşama uzun sürebilir
Afganistan'daki askeri dengeler
Pakistan'lı İslamcılar Taliban'a yardıma gidiyor
ABD'de misilleme alarmı
Dünya basınında ABD harekatı
Newsweek: Atta, Irak Büyükelçisi ile görüştü
Saat saat operasyon...
Bakanlar Kurulu'nda asker kararnamesi
Kanada’dan harekata 2 bin asker
Bu eylemin ABD karşıtı güçlü bir duyguya dönüşebileceği ifade edilen açıklamada, teröristlerin ya da dünyadaki yandaşlarının Amerikan vatandaşlarına karşı eyleme geçebilecekleri kaydedildi.
       
STRATEJİK NOKTALARDA ALARM
       ABD’nin, Afganistan’a yönelik harekat başlatmasının ardından, teröristlerin ana hedeflerinden biri olduğu bildirilen New York’ta, olağanüstü güvenlik önlemleri uygulamaya konuldu. Kentin stratejik noktalarının silahlı ulusal muhafızlar tarafından kontrol altına alındığı bildiriliyor. Bunlar arasında kentin 5 bölgesi arasında geçişi sağlayan köprü ve tüneller başta geliyor.
New Orleans'taki Superdome Stadyumu'nda oynanan futbol karşılaşmasında izleyicilerin açtıkları "Revenge" (İntikam) ve "God Bless America" (Tanrı Amerika'yı Korusun) yazılı pankartlar dikkat çekti.

       
FBI BİRİMLERİ “TETİKTE”
       ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da, Afganistan’a yönelik operasyonun başlamasının ardından, terörist saldırı düzenlenebileceği endişesiyle tüm yerel polis birimlerini alarma geçirdi. “Tüm birimlerin tetikte olması gerektiği” belirtilen FBI açıklamasında, “birimlerin, her türlü şiddet ve terör eylemine karşılık vermeye hazır olmaları” istendi. Açıklamada, FBI’ın, halen yürüttüğü terörle mücadele kapsamındaki soruşturmalara hız verdiği de kaydedildi.
       
GIULIANI: HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

       Yetkililer, Empire State gibi önemli binalar, halkın topluca bulunduğu Times Meydanı gibi turistik yerler, resmi daireler ile silah satan mağazaların da kontrol altında tutulduğunu belirttiler. New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani de kentteki güvenlik güçlerinin en üst düzeyde alarmda bulunduklarını belirterek, “Olası bir terörist saldırıya karşı, her türlü önlemin alındığını” bildirdi.
       
CHENEY BEYAZ SARAY’I TERK ETTİ


Cheney, 11 Eylül'deki saldırıların ardından da güvenlik önlemleri gereği gizli bir yere götürülmüştü.
       Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in, güvenlik önlemi olarak gizli bir yere götürüldüğünü bildirdi. Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer, Başkan Yardımcısı Cheney’in, ABD’nin Afganistan’a yönelik askeri operasyonunun başlamasıyla beraber güvenlik önlemi olarak Beyaz Saray’dan alındığını ve gizli bir yere götürüldüğünü söyledi.
       Sözcü, Cheney’e, ABD’de 11 Eylül’de düzenlenen terörist saldırılardan sonra alınan önlemlerin aynısının uygulandığını belirtti. Amerikan halkının tetikte olması gerektiğini ifade eden Fleischer, “Tehdit sürüyor. Hükümet ve yasama organları tüm önlemleri alıyorlar. Bu bir savaştır” dedi.
       
RİYAD ELÇİLİĞİ KAPATILDI
       ABD, Afganistan’a yönelik hava harekatını başlatmasından sonra, Suudi Arabistan’daki büyükelçiliğini de geçici bir süre kapattı. Amerikan Büyükelçiliği’nin telesekreterinden okunan açıklamada, elçilik faaliyetlerinin Afganistan’da başlayan harekat nedeniyle ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtiliyor. Elçiliğin güvenlik durumunun gözden geçirileceği kaydedilen açıklamada, elçiliğin ne zaman açılacağı konusunun daha sonra bildirileceği ifade ediliyor.
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları