Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:56 TS 6 Haz., 2001
“Tantan olayı”na okur yorumları 4

  İSTİFAYA OKUR YORUMLARI
Tepkilerinizi e-mail yoluyla bildirebilirsiniz. Adresimiz: okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Tantan olayına okur yorumları 1
Tantan olayına okur yorumları 2
Tantan olayına okur yorumları 3
Tantan olayına okur yorumları 4
Tantan olayına okur yorumları 5
Tantan olayına okur yorumları 6
Maillerinizi lütfen word dökümanında yazınız. İsminizi eklemeyi unutmayın

       Acaba bu ANAP’a hala oy verecek insan var mi Turkiye’de? Bence muhakkak vardir. Cunku Turk insani oy verirken gecmisi hatirlayabilse, hic bir parti lideri, kendi partisini sorusturmalarda kayirmadi diye, bir bakaninin ayagini kaydirma yollunu secemez. Ancak ben Yilmaza kizmiyorum. Cunku o kendi acisindan, Turkiye sartlarinda, rasyonel olani yapti. Nasil olsa bizim millet bu olayida iki gun sonra unutur ve yapanin yanina kar kalir.
        Sonuc olarak, meclis bir ulkenin aynasidir. Kimse bu parti liderlerine kizmasin. Onlari oraya getirenlerin ve bikmadan usanmadan (butun gecmis hatalarina ragmen) oy verenlerin bu olaylarda sorumlulugu vardir. Sonuc, biz adam olmadikca, siyasilerden cok bir sey beklemek hata olur.
       Mehmet İnal
       

Bu ülkede şimdiye kadar değerli, dürüst, ve çalışkan insanlar hep harcanagelmiştir. TANTAN olayı hiç yabancımız değil. Küçük siyasetçi, ve çevresindeki yardakçıları “adam” gibi adamlarımızı barındırmıyorlar.
       Acaba “M.YILMAZ terör örgütleri ile vurguncu ve soyguncuların baskılarına mı dayanamadı da bunu yaptı? ” diye de düşünüyor insan.
       Böyle olmasa bile bu cins kişilerin ekmeğine yağ sürdüğünün farkında değil mi YILMAZ? Kişisel kapris ve kısa çıkarı uğruna Ulusumuza ve İnsanımıza büyük kötülük ve saygısızlık yapmıştır YILMAZ.
       Bu olay Sn. TANTANI yaralamaz, tam tersine daha da yüceltir.
       Sevgili ve Çok değerli Sn. TANTAN ’ a şimdiye kadar yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyor, ileride de ülkemize çok yararlı çalışmalarını olacağını umuyoruz.
       Sivil Toplum olarak sesimizi dahagüçlü duyurmak zorundayız. Bu sesimizle “Karanlıkları” boğacağımıza inanıyorum.
       Seçim yasasının değiştirilerek mutlak “LİDER ” egemenliğinin ortadan kaldırılması, insanımızın “adam” olan adamları seçebilme olanağına kavuşturulması gerekiyor. Bunu başaran siyasetçilerimizi ömür boyu şükran ile anacağız.
       Sn. SİYASETÇİLER, bunu sizden bekliyoruz, belki de tek ve en büyük arzumuz olarak istiyoruz. Biz , koyun sürüsü gibi görülmekten kurtulmak istiyoruz. Çok şey istemiyoruz değil mi ?
       Tüm saygıdeğer insanlarımıza saygılarımla
       T.Bıyıklıoğlu
       

Ben su anda işletme yüksek lisansı yapan bir makina mühendisiyim. Ben ve benim gibi binlerce genç, bu ülkede olan bütün olumsuzluklara rağmen, birgün bazı şeylerin değişeceğini veya değiştirebileceğimizi umut ettik. Türkiye’deki temiz toplum için başlayan değişim Sayın Tantan’ın görevden alınmasıyla bir kez daha engellenmek istenmekte. Bugün şunu bir kez daha çok iyi görüyorum ki halkı halk değil, güçlü olan ve hep güçlü olacağını zanneden gruplar yönetiyor halkı.
       Sayın Yılmaz’ın nelerden rahatsız olduğu değil, Türk Toplumu’nun nelerden rahatsız olduğu önemli olmalı bence. Koskoca bir siyasi partiyi ölüme mahkum eden, bundan daha da önemlisi Türkiye’yi bunalımdan bunalıma sokan bir lidere hala sabır gösterilmesini hazmedemiyorum. Sadece sayın Yılmaz’ı değil, bu siyasi oluşum içindeki tüm lider ve siyasetçileri, Türkiye’yi ölüme sürükledikleri için tebrik ediyorum!
       TÜRKİYE’Yİ BU DURUMUNDAN DAHA KÖTÜ HALE NASIL GETİREBİLİRSİNİZ BEN BİLMİYORUM AMA EMİNİM SİZ BİR YOLUNU BULURSUNUZ.
       Galip Göksel
       

Merhaba,
        Sn.Mesut Yilmaz’in Sn.Sadettin Tantan’i gorevden alisi aslinda beklenen bir olaydi.Gundemi biraz takip edip muhakeme yetenegi olanlar icin hersey cok acik : Buyuk vurgunlarin, pisliklerin merkezine dogru yaklastikca bir takim insanlarda panik havasi sezer gibi olduk; sinirli, hircin, huysuz ve saldirgan tavirlar basgosterdi.Bakildi ki olaylarin uzerine giden kisi uyarilari dinlemiyor (daha acigi ‘takmiyor’), bu durumda yapilacak sey cok basitti : Gorevden al veya istifa ettir.Mesut Bey Sadettin Bey’in gorev alanini degistirerek sozde onu yine onemli bir gorev olan gumruklerden sorumlu devlet bakanligina atadi, ki boylece ‘bakin onu yine onemli bir goreve getirdik, gumrukler de Turkiye’nin onemli bir yolsuzluk kaynagidir, buyursun duzeltsin’ deme hakkini kendisinde gorecekti.Ancak artik boyle demogojik, takiyye tarzi laflar pek inandirici olmuyor ki, kamuoyu bu operasyonu hic tasvip etmedi.Mesut Bey zaten %10’un altinda olan ANAP’in oy oranini daha da asagilara indirmekle kalmayacak, kendi itibarini, inandiriciligini ve Turk siyaset tarihindeki yerini de yerin dibine batiracaktir.
        Saygilarimla,
        Burak Kircadag
       

Yolsuzlukların örtülmesi için bir bakan zorla istifa ettiriliyor.
       Ve bu sebebi herkez biliyor.kimse bir şey yapamıyor.entrikalar üzerinde yönetiliyoruz.Ne acı .....
       biz bunları hak etmedik.
       

Merhaba,
        Sayin Tantanin istifa etmesine degil, görevden alinmasina üzülmedim.
       Benim merak eddiyim konu sudur: ANAP parti olarak Yilmaza gereken tepkiyi göstererek onun sinirlarini cizebilirmi? Kongre öncesi veya konkrede bu olayi kinayip (kirmizi kart!) saygin bir sekilde yoluna devam edebilirmi?
       Yilmaza rakib cikip kazanan olursa bundan en büyük faydayi ANAP görecekdir. Önemli olan (parti) sistemin kendi kendini temizlemesi, dengelemesi. Örnegin DSP kongresinde alternatif aday bile cikmasina izin verilmedi. Bu konuda cok deger verdigim Ismail Cemi de anlayamadim. Niye aday olmayi cesaret edemedi ve Türkiye’nin önünü acmaya calismadi.
       Ali Koç
       

Selam
       Bu ülke için bir şeyler yapan insanların böyle muamelelere maruz kalmaları beni gerçekten üzüyor. Önce Yüksel Yalovanın sonra Tantanın böyle şeylere maruz kalmaları ciddi derece siyasetin kirlendiğini ve çıkar çatışmalarını göstermektedir. Bizler sustuğumuz sürece böyle şeylerin devamı gelecektir. İnşallah halkımızın gözü açılır gelecek seçimlerde hakeden hak ettiğini bulur.
       Sevgi ve saygılarımla.
       F. Şimşek
       

Sanırım bu son olayda bir haber iletilmek istenmiştir. Eger bu hukumet yada daha dogrusu adı geçen parti kendisi hakkındaki kamuoyundaki genel kanıyı duzeltmek istiyorsa bu yapacagı son sey olmalıydı Ama zaten sanırım partiyi ilgiliendiren onların oylaru-ıyla geldigi halk degil baska cıkarları olsa gerekki.Gecerli hic bir sebep gostermeden boyle bir davranisa basvurdular.Ve umarım halkımız bu davranısın altında yatanları daha net gorur ve ona gore davranır. Ama genede su an biz durustlugun ve adaletin pesinde olmali ve su son 2 yılda ortay cıkan operasyonları iyi takip edebilmeliyiz. SAnırım birilieri bunun ustunu ortmek istemektedir.Buna izin vermemliyiz
       Saygılarımla
       

Şaşırtıcı mı,başarının kösteklenmesi!
       Şaşırtıcı mı,ucu kendine dokunduğunda siyasetçilerin geri adım atması ya da attırması!
       Şaşırtıcı mı,yolsuzluklarda siyasetçilerin işe karıştığını duymak!
       Şaşırtıcı mı,tek kişilik partiler ve onların diktatörleri!
       Şaşırtıcı mı,vasıflarını güç gösterisine dönüştüren parti liderleri!
       ...............................................vs.
       Hayır hiç şaşırtıcı değil,bunların hepsini olağan hale getirdiler ülkemizde.Maalesef kanıksadık tüm bu haksızlıkları,şaşırmıyoruz duyduğumuzda.”Aaaaaa bekliyordum zaten”diyenler çoğunlukta bu yüzden sayın Tantan’ın başına gelenlerle ilgili olarak.
       Yeter artık ama yeter!!!!
       İnandığımız,bize güven telkin edebilen bir elin parmaklarıyla sayılabilecek kadar az sayıda olan bu insanları rahat bırakın.
       Onurun,şahsiyetin,görev sadakatinin,yurt ve millet sevgisinin en güzel örneklerini sergilemiş ve başarı dolu bir geçmişe sahip olan Sayın TANTAN,
       Size ve görevinize göstermiş olduğunuz sadakete hayran olduğumu belirtmek isterim.Büyük ihtimalle yaklaşan kongre için gövde gösterisi yapmaya çalışan ve siyasi yaşamının hiçbir safhasında başarılı,inançlı,güven telkin eden bir devlet adamı olma vasfını kazanamamış bir şahsiyet tarafından gerçekleştirilen sözüm ona güç gösterisi,bizlerin kalbinde,güçsüzlüklerinin ve acizliklerinin kanıtı olmuştur.
       Görevinizden ayrılmış olmanızı bir zorunluluk olarak değerlendiriyorum ancak eğer bu ayrılış,ülkemiz için çalışmaya devam etmenize engel olursa sizi de affetmeyiz.İnanıyorum ki sizin gibi bir insan için aslolan görevdir.Nerede,ne zaman,nasıl olduğu mühim değildir.
       Daha bu ülke için yamanız gereken çok şey var ve yolun başındasınız,bu yüzden kamu oyundan sesleniyorum size,Mesut Yılmaz bakanı görevden alabilirmiş,fakat biz halk olarak onların aldığı bakanı tekrar göreve çağırabiliriz,buna o(?) bile karışamaz......Sayın Tantan,lütfen görev başına!!!!!
       Saygılarımla
       ŞENİZ ÜNSAL
       

Bu son istifa olayı da anaptaki yolsuzlukların ve hırsızlıkların artık genel başkana kadar dayandığını göstermiştir.Mesut YILMAZ ve partisi siyasi tükenmişliklerini bir kez daha göstermiştir.Temiz toplum arayışında olması gereken bir parti ve yöneticileri, ülkede yapılan her türlü hırsızlık,kaçakçılık,ve dalaverenin merkezi olabiliyorsa : onlara gereken dersi bu millet en kısa zamanda verecektir. SAYIN SADETTİN TANTAN ve onun gibi sağduyulu insanlar bu ülkeyi özlediğimiz seviyeye çıkaracaktır.Sevgilerimle.
        SERDAR YILDIRIM
       

Mesut Yilmaz gibilerin bilmeleri gerekir ki asla vazgecmeyecegiz ve onlari er ya da gec tasviye edecegiz. Bu ulkeyi terk etmeye ve onun gibilere birakmaya hic mi hic niyetimiz yok.
       Serhat Satir
       

NTV son dakika haberlerinde Sayın Sadettin TANTAN’ın istifa ettiğini okudum zaten Türkiye’de dürüst çalışan ve yolsuzlukların üstüne giden insanlar içi temiz olmayan kişiler tarafından ya görevlerinden alınıyorlar yada pasif görevlere veriliyorlar. Sanırım Türkiye’de bu gidişle bazı insanlar yine ceplerini doldurcaklar ve bizlerde yine krizlerle başa çıkmaya çalışacaz.
       Yeliz Berber
       

Sn.Tantan’ın istifasını büyük bir üzüntüyle karşıladım.Bir üniversite öğrencisi olarak Türkiye’ye ve politikacılara zerre kadar inincım kalmadı. Ben şimdi Mesut beye sormak istiyorum siz bir parti lideri ve başbakan yrd. plarak yolsuzluklarla bu denli mücadele eden bir bakanı nasıl görevden alıp istifya zorlarsınız bunu yapmanızdaki amaç veya çıkar nedir lütfen bunu açıklayın çünkü siz oturduğunuz o koltuğa Sn.Tantandan daha çok hak etmiyorsunuz.
       SERKAN TEMİZ
       

bir kez daha siyasetçiler evet siz bizi doğru tanıyorsunuz dediler. biz güvenilmez hizmet için değilde koltuk ve menfaat için çalışan insanlarız bunu yapmayanları da sevmeyiz dediler.
        dürüst adamı siyasette istemiyoruz dediler. ama halk sadece bu kararı verenleri değil bu karara destek veren ve yıllardır temiz siyaset temiz toplum ,karaoğlan gibi çoktan modası geçmiş sloganlarla oy toplayanlarıda cezalandıracaktır.
       

ARTIK BU ÜLKEDE OLAN BİTENİ BİR MASALI (KABUSLARLA DOLU) DİNLİYORMUŞ GİBİ
       İZLEMEKTEYİM. NE BU ÜLKEYE OLAN İNANCIM NEDE UMUDUM KALDI. TANTAN BELKİ DE MÜKEMMEL DEĞİLDİ ANCAK VAR OLANLAR İÇİNDE MAKSİMUM DÜZEYDE İŞİNİ YAPMAYA ÇALIŞANLARDAN BİRİYDİ.KORKARIM BENDE HERKES GİBİ BU ÜLKEDEN GÖÇ ETMENİN EN İYİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM. AMA DİYORUMKİ KENDİ KENDİME BEN GİDERSEM O GİDERSE NE OLACAK SONUMUZ....(CEVABIDA BİLİYORUM ASLINDA : ENİNDE SONUNDA BİRİ ÇIKIP SENİN AYAĞINI KAYDIRACAK.)
       SAYGILARIMLA
       AYLİN TEZCAN
       

Ulkemizin bu zor gunlerinde, demokratiklesme yolundaki umitlerim, Mesut Yilmazin, tipki daha oncekiler gibi bu ulkeye hizmet etmek yerine, bu ulkeye padisah olma, elinde bulundurdugu tahtini koruma adina, halkin buyuk sevgi ve destegini alan sayin Tantan’i gorevden almasiyla kirildi. Bu olaya Anavatan Partisi uyelerinin sessiz kalmamasini diliyorum ama oyle de olacagini zannediyorum.
       Saygilarimla,
       Mehmet Erdemsoy
       

Okur goruslerini yayinlayarak bu hassas konuda halkin hakli tepkisini yansittiginiz icin tesekkurler... Diger basin kuruluslarinin sessizligi -kimininki pek sasirtici olmamakla birlikte inanilir gibi degil. Halkin bunca guvenini kazanmis, yolsuzluklara karsi neredeyse tek basina duran bir siyasetciyi harcamak bu kadar mi kolay Turkiye’de? Mesut Yilmaz, ANAP ve bu hukumet bunun faturasini agir odeyecege benziyor. Artik oyle bir noktaya geldik ki Tantan’in gorevden alinmasina sessiz kalmak yolsuzluga alet olmakla es anlamli.
       Bu duyarliliginizin devem etmesi dilegiyle,
       Nilufer Numanoglu
       

Sayın Sadettin TANTAN
       Onurlu ve Şahsiyetli davranışınızdan dolayı öncelikle sizi kutluyoruz. Anap ve Ankara sizi kaybetti fakat Türk Halkı hiçbir zaman sizi unutmayacak ve bilakis destekleyecektir. Cumhuriyet tarihinde sizler gibi dürüst vatanı ve milleti için çalışan saygın bir şahsiyetin sanıyorum makamdan uzaklaştırılması Sn.Yılmaz için tartışmasız çok büyük bir ayıp .Sizin yeriniz hiçbir zaman doldurulamaz. Soruyorum Ankara’ya bugünden itibaren acaba Yılmaz Türk halkının karşısında nasıl başını dik tutabilecek???????????????????.
       Size şahsınızda saygılar sunuyor, geniş ve dürüst ufuklarınızın devamını diliyor, herzaman bizler de sizin gibi ne olur ise olsun dürüst ilkelerle yolunuzda ilerleyeceğimizi ilke edinmiş bulunuyoruz.
       L.AYKUL
       

TANTAN GIBI KARIZMATIK VE DEGERLI INSANLAR BU MEMLEKETE OZELLIKLE KABINEYE COK ZOR GIREBILIYORLAR... BASKILARA RAGMEN BIR KUKLA GIBI ONLERINE KONAN BOS KAGITLARA IMZA ATMIYORLAR..UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN DOGRU BILDIKLERINDEN SASMIYORLAR...SAYIN YILMAZ ;BU GUN TANTAN GIBI BIR DEGERI TEK BASINIZA HARCAYABILIR PASIFIZE EDEBILIRSINIZ...ANCAK UNUTMAYIN KI YUCE MILLETIMIZ DEMOKRATIK HAKLARI OLAN SECIMLERDE SIZLERE TEPKISINI BELKIDE SIYASAL YASAMINIZI SONA ERDIRECEK BIR BICIMDE VERECEKTIR..! BUNU SAKIN OLA UNUTMAYINIZ...!
       Nurten Erkan
       

Türkiye Cumhuriyeti son 1 yıldır artık taşıma suyla yürütmeye çalıştığı gemisinin karaya vurduğunun farkına varmıştır.
       Bu durumu en iyi kavrayanlar ise bu cumhuriyetin vatandaşlarıdır. Bu süreçtede bu gemiye delik açanları, gemideki hazineleri çalanları açıkca görmüş ve bunların hak ettiği cezaları çekmelerini sabırsızlıkla beklemektedir.
       Bir vatandaş her zaman devletin ve halkın çıkarlarını koruyanları sever ve onları yüceltir. Sn.Sadettin Tantan’da bu tanıma en iyi uyan kişilerin başında gelmektedir.
       Kendisine vergi veren bir vatandaş olarak; çalışma arkadaşları ile birlikte paramıza sahip çıktığı, hiç bir güçten korkmadan cesaretle savaştığı ve dürüstlüğü ile herkese örnek olduğu için teşekkür ediyorum.
       İstifa etmesi de kendisine yakışır bir şekilde onurlu ve saygın bir tarzda gerçekleşmiştir.
       Kendisi geçmişte de bu görevleri defalarca yapmış ve tekrar göreve gelmiştir. Ancak onu göreve getiren siyasetçiler ise yok olmuşlardır.
       O yine göreve gelecektir. Onu görevden alanlarda siyaset arenasında “karıncalar”(vatandaşlar) tarafından ezilecektir.
       Her zaman halkın iradesi üstün gelmiştir. Bu olayda da böyle olacaktır.
       Mümkün olsa da sonsuza kadar içişleri bakanı olsa.
       Tarih tekerrürden ibarettir.
       Saygılarımla.
       Haldun Odabaşı.
       

Sayin TANTAN bizim gozumuzde durustlukle ve vatanperverlikle ozdeslesmis bir insandi ve hep oyle kalacak.
       Acaba boylesine durust ve basarili bir insanla anlasmayanlarin sifati(!) nedir? Zannederim onun tasidigi tum pozitif degerlerle taban tabana zit bir zihniyetin sahibi olan bir “koltuk duskunu” ondan ve savundugu ilkelerden bu sekilde kurtulmaya calismistir.
       Ama iddia ediyorum Turk halki bunu yapanlarin yanina birakmayacak ve bu koltuk duskunu zatin partisini gelecek secimlerde baraj tedirginlige dusurecektir. Sonuc olarak, Tantan’i destekliyor ve onu yok etmeye calisan “Tapinak Sovalyeleri”ni ve onlarin kritik dostu yandaslarini kiniyorum. BU ULKEDE DURUST OLMAK NIYE SUC?
       Bugra TAMER
       

Acaba bu ANAP’a hala oy verecek insan var mi Turkiye’de? Bence muhakkak vardir. Cunku Turk insani oy verirken gecmisi hatirlayabilse, hic bir parti lideri, kendi partisini sorusturmalarda kayirmadi diye, bir bakaninin ayagini kaydirma yollunu secemez. Ancak ben Yilmaza kizmiyorum. Cunku o kendi acisindan, Turkiye sartlarinda, rasyonel olani yapti. Nasil olsa bizim millet bu olayida iki gun sonra unutur ve yapanin yanina kar kalir.
       Sonuc olarak, meclis bir ulkenin aynasidir. Kimse bu parti liderlerine kizmasin. Onlari oraya getirenlerin ve bikmadan usanmadan (butun gecmis hatalarina ragmen) oy verenlerin bu olaylarda sorumlulugu vardir. Sonuc, biz adam olmadikca, siyasilerden cok bir sey beklemek hata olur.
       Mehmet İnal
       

Tantan’ın istifaya zorlanması ve gelen netice Turkiye adına henuz birşeylerin degişemediğini gösteriyor.Yazık Tantan’a tebrikler koltuk sevdasında olmayan politikacıların oldugunu gösterdi.
       Sabahattin Oktay
       

Evet bu gun Mesut YILMAZ için tarihi bir gundur. Çunku kendini ve şaibeli siyaset yaşsantısını sozde kurtarmıştır. Ama bilmelidirki halkın vicdanından kurtulamamıştır. Bu arada eminim Turgut YILMAZ da bu işe çok sevinmistir artık eskisi gibi istanbul Polisini avucunun içine alabilecektir. Sayın TANTAN’ı da Turkiye uzerinde oynanan oyunları acıklamasını istiyorum.Nedense bu gunlerde ANAP’a bulasan yanıyor,once Jandarma komutanları ardından Savcılar ve en sonda Sayın TANTAN.Yeter artık yazık bu ulkeye.
        Melda KÖSEOGLU
       

Sayın Sadettin TANTAN’ın istifasını dogru bir hareket olarak yorumluyorum.Çünkü mecliste parmakla birbirlerini aklayan partilerden TÜRKİYEMİZ’e bi hayır gelmez.
        Ümit ediyorum ki sayın TANTAN kendisi gibi dürüst ve çalışmayı seven kişilerle bir parti kursun ve yeni bir yapılanma içine giderek liderler sultasına sonvererek,memleketimizi bu hale getirenlerden hesap sorsun.
        Böyle bir çalışma içine girerse inanıyorum ki ilk seçimler de tek başına BAŞBAKAN olur.
        N.Korubey

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları