Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 14:59 TS 6 Haz., 2001
“Tantan olayı”na okur yorumları 3

  İSTİFAYA OKUR YORUMLARI
Tepkilerinizi e-mail yoluyla bildirebilirsiniz. Adresimiz: okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Tantan olayına okur yorumları 1
Tantan olayına okur yorumları 2
Tantan olayına okur yorumları 3
Tantan olayına okur yorumları 4
Tantan olayına okur yorumları 5
Tantan olayına okur yorumları 6
Maillerinizi lütfen word dökümanında yazınız. İsminizi eklemeyi unutmayın

       Sayın Tantan’a reva görülenler, hem ANAP’a, hem Sayın Yılmaz’a ve hem de parlementer sisteme halkın güvenini azaltmakta, zarar vermektedir. Sonra, Sayın Yılmaz’ın dediği gibi halk bu olayı 15 içinde unutacak mıdır ? Merak ediyorum.
       Ekrem Özdemir
       

Sayin Tantanin görevden alinmasini protesto ediyorum.Sirf sorusturmalarin ucu ANAP a dokundu diye bir bakan görevden aliniyorsa.Bu memlekette degil 2 12 kriz daha çikar.Ne zaman siyasetçiler istifa etmeyi erdem kabul eder ve yüce yarginin kararlarina uyarlarsa bu ülke iste o zaman krizsiz yasayacaktir.Sayin Tantan in derhal Tayyip Erdogan ile birlikte bu ülkeye hizmet için güçlü bir kadro kurmasini diliyorum.Kendisi gibi vatanini illetini seven insanlarin bu ülkeye hizmet etmesini artik bizler kendi sandiklarimizda saglayacagiz.
       En iyisini yaptin sayin Tantan.
       Tuncay Arpaci
       

Yazıklar olsun.....
       ERDAL ÖZASLAN
       

Sayın Sadettin TANTAN ‘ın istifasına fevkalade üzüldüm, bence Türkiye ‘de belli bir dönemden sonra gelen çok az sayıdaki en dürüst ve en namuslu siyetçilerden birisiydi. Belki de ANAP ‘ın ve Mesun YILMAZ ‘ın kurtuluşuydu ama onlar bunu idrak edemediler. Şanslarını da kaybettiler.
       İnşaallah Sayın TANTAN siyasetten çekilmez de ülkeye faydalı çalışmaları devam eder.
       Başarılar Sayın TANTAN
       M.Faruk CAN
       

Mesut Yılmaz’ın bir devlet adamı olabileceğine hiçbir zaman inanmamıştım.Bugün yaşanan bu olay Türk siyasetinde ilk değildir, son da olmayacaktır. Ama politikacıların halkın sesine, isteklerine ve nabzına ne denli uzak olduğunun bir kanıtıdır.Sn. Tantan’ın dürüst ve güvenilir olduğuna inanıyor ve tepkisini takdir ediyorum.
       Tuba Çeri
       

Uzun lafa hiç gerek yok. Bu adamlar bi dahaki seçimlerde meclise girebilirse YAZIKLAR OLSUN! O zaman bu ülkenin insanları cidden bazı şeyleri hakediyor.
        Murat Açıkbaş
       

Sn. Mesut YILMAZ’a ve ANAP’a yaziklar olsun. Halkin bu kadar destegini almis bir kisiyi harcamanin faturasi cok agir olacaktir. Mesut YILMAZ bu defa çok sert bir kayaya çarptigini ve son olayla birlikte siyasi hayatinda onarilamayacak bir yanlisa imza attigini anlayacaktir. Sayin TANTAN’a olan sonsuz guvenimiz ve destegimiz bundan sonrada devam edecektir.
       Bizleri yönettigini iddia edenlerden utaniyorum.
       Sermet SATIR
       

Sayın Mesut Yılmaz sonunda amacına ulaştı. Beyaz Enerji operasyonunda, partisini hedef alan tüm kişi ve kurumları öyle veya böyle uzaklaştırdı.
       ilk önce DGM savcısıyla gereksiz polemiklere girerek onu kamuoyu önünde saygınlığını düşmesini sağladı. Ardından Jandarma Beyaz Enerji operasyonundan çekildi, şimdide bu konuda gerektiğinde partisini bile karşısına almayı göze alan Saadettin Tantan görevden alındı. Kimbilir Saadettin Tantan daha görevde kalsaydı kimlerin tekerine çomak sokacaktı. Mesut Yılmazı tebrik etmek lazım
       Tayfun TOPRAKTEPE
       

Merhaba,
       Meslegine ihanet etmeyen insanlara, bu ulkenin siyasi yapisi cercevesinde ne kadar deger verildigi apacık birkez daha gorulmustur.
       Ama yine de guzel olan Halk bunu cok acik sekilde goruyor. Sayin Tantan’i bu onurlu hareketinden dolayi kutluyorum ve siyasi hayatinda yeni olusumlar icinde gormek istiyorum.
       Taha Çağlaroğlu
       

Yilmaz rengini belli eti, vatandas hirsizlari sevmez ANAP baskanligindan istifa etmezse Tansu Ciller gibi partisini Turkiyenin cuceleri arasina
       sokar.
       Murat Ucer
       

Sayın Tantan
       Bugüne kadar vatanınız ve ülkeniz için yaptıklarınız tartışmasız cumhuriyet tarihinde unutulmayacaktır. sizi silip karalamak isteyenler Türk halkının karşısında bugünden itibaren acaba başları nasıl dik durabilecek? sizin onurlu kişiliğinize yakışacak davranışı öncelikle ANAP tan istifa ederek yaptınız. öyle bir partide sizler gibi dürüst kişilerin yer almasının zaten bir anlamı yoktu.Sizin başarılarınızı her zaman Türk halkı desteklemiş ve destekleyecektir. Ne yazıkki Cumhuriyet Hükümeti döneminde sizin ve şahsiyetinizin ne kadar büyük bir kayıp olduğu elbette Ankara tarafından anlaşılacaktır.
       Size saygılar sunup, başarılarınızın hepimiz için devamını diliyor ve esenlik dolu günler diliyorum.
       L.Aykul
       

Baraj %5’e de inse Mesut Yilmaz’i kimse kurtaramaz artik...
       Bulut Bakla
       

sayın Mesut Yılmaz’ın eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ı neden görevden aldığı gayet açık.Tantan gibi dürüst ve kamuoyunun tam desteğini almış birisinin İçişleri Bakanlığı gibi kritik bir görevde olması işine gelmemiştir ve açıkça bence korkmuştur.Sayın Tantan’ın bence rahat olması gerekir.Halk her şeyin farkındadır ve bunların hesabını gelecek seçimlerde soracaktır.
        Özgür Karlı
       

ANVATAN PARTİSİ İL VE İLÇE YÖNETİMLERİNİ PROTOSTO İÇİN İSTİFAYA DAVET EDİYORUM.ANAVATAN PARTİSİNİ MESUT BATAN PARTİSİ HALİNE GETİRENLERİNDE İSTİFA ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.
       SAYGILARIMLA,
       

Sadettin Tantan adalet anlayisi Mesut Yilmaza pek uymadi herhalde. Secilen yolun pariyi suanki yoneticileriyle halkin gozunde sifirladigi kanisindayim. Esas istifa etmesi gereken Sayin Yilmaz olmali hic olmazsa partisinin onurunu korumak icin aciklama yapmasi gerek. Bence yapilan dogru islere ve bunlari yapanlara halk olarak sahip cikmamiz gerekmekte.
       Ömer Sever
       

Sn.Mesut Yilmaz’in Sn.Sadettin Tantan’i gorevden alisi aslinda beklenen bir olaydi.Gundemi biraz takip edip muhakeme yetenegi olanlar icin hersey cok acik : Buyuk vurgunlarin, pisliklerin merkezine dogru yaklastikca bir takim insanlarda panik havasi sezer gibi olduk; sinirli, hircin, huysuz ve saldirgan tavirlar basgosterdi.Bakildi ki olaylarin uzerine giden kisi uyarilari dinlemiyor (daha acigi ‘takmiyor’), bu durumda yapilacak sey cok basitti : Gorevden al veya istifa ettir.Mesut Bey Sadettin Bey’in gorev alanini degistirerek sozde onu yine onemli bir gorev olan gumruklerden sorumlu devlet bakanligina atadi, ki boylece ‘bakin onu yine onemli bir goreve getirdik, gumrukler de Turkiye’nin onemli bir yolsuzluk kaynagidir, buyursun duzeltsin’ deme hakkini kendisinde gorecekti.Ancak artik boyle demogojik, takiyye tarzi laflar pek inandirici olmuyor ki, kamuoyu bu operasyonu hic tasvip etmedi.Mesut Bey zaten %10’un altinda olan ANAP’in oy oranini daha da asagilara indirmekle kalmayacak, kendi itibarini, inandiriciligini ve Turk siyaset tarihindeki yerini de yerin dibine batiracaktir.
       Burak Kırcadağ
       

Sayın Yılmaz halkın gözünün içine bakarak egosunu ön plana çıkardı. Kendisi bana göre yanlış yaptı ve son seçimlerde ona verdiğim oyum artık ne onun ne de Anap’ın. Sanırım kendisi Sayın Tantan’ı görevden alarak potansiyel rakibini elimine etmeyi planladı, belki bunu şimdilik başardı ancak bence Mesut Yılmaz kendini profesyonel devlet yönetimi ve uzlaşmacılık konusunda geliştirmezse bizim gibi gençleri kesinlikle yönetemez. Bana göre Kemal Derviş çok kalifiye bir rakip diğerleri onun standardını yakalamak için çok çalışmalılar. Siyaset yalanlar üzerine kurulu olmak zorunda değil. Tantan, Sezer ve Derviş bize bunu gösterdiler. Doğruluk, dürüstlük, adalet ve başarı için çalışmayan tüm devlet adamlarına yazıklar olsun.
        Serhan ERFİDAN
       

Sn.Tantan gibi insanlar var oldukça ülkemizin belli sınırları aşarak ulusal rafeh düzeyine ulaşabileceğini umuyorum.
       Ama maalesef her geçen gün daha da karamsarlığa düşüren açıklamalar ve olaylarla karşılaşıyoruz.
       Selcen Oğuz
       

Sayın Yılmaz ve ona akıl veren ANAP’lılar her hareketleri ve kararlarıyla partilerini iyice dibe çökerttiler. Bu son olaydan sonra Mesut Yılmaz ve arkadaşları bir sonraki seçimlerde % 10 ülke barajını aşacaklarına inanıyorlarsa akıllarına şaşarım. Bence başka bir hesapları var ama ne ?
       Timuçin Bilgör
       

MERHABA,SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
       POLİTİKACI VE SİYASETCİ GEÇİNEN,GÜZEL CENNET VATANIMIZI CEHENNEME ÇEVİRİP DIŞARIDAN ELLERİNİ OĞUŞTURARAK DÜŞTÜĞÜMÜZ ZOR DURUMDAN CEPLERİNİ DOLDURAN DEĞİL SERVETİNE SERVET KATAN VE (SOYGUNCULARI BİR BİR ORTAYA ÇIKARMA MÜCADELESİ VEREN TEMİZ BİR İNSANI HARCAMAK) İÇİN ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMAYAN ŞU İNSANLARA SEÇİM SANDIKLARINDA LÜTFEN ÖYLE BİR TOKAT ATALIM Kİ ARTIK VATANDAŞIN DÜRÜST VE TEMİZ POLİTİKACI TANIMINI ÖĞRENSİNLER.
       BİR GÜN GÖVDE VE GÜÇ GÖSTERİSİ YAPTIĞINA BİN PİŞMAN MUTLAKA OLACAKLAR!
       ZAFER ÖZTÜRK/İSTANBUL
       

Ülkemizde tüm bu olanlar sadece şunu gösteriyor;
       KANDIRILIYORUZ !. Fakat büyük çoğunluğumuz bunun farkında değiliz. Sadece bizim gördüklerimiz ve duyduklarımız bizi rahatsız ediyor. peki duymadıklarımız, 65 milyon insandan gizlemek kaydıyla, bu 65 milyon insanı yönetmek adına yapılan işlerden haberdarmıyız. Bu tür söylemlerde bulunduğunuz zaman da KOMPLO TEORİSYENİ oluyorsunuz. Artık bıktık. Ülkeyi demokrasi ile yönetmeye aday olan siyasi partilerin önce kendilerinin parti içi demokrasi gereklerini yerine getirmesi gerekmez mi? Lider sultasına son vermek için siyasi partiler yasasının bir an önce cıkması gerekmektedir. Peki bu değişimi hangi partinin lideri yapacaktır? Ben artık kanmıyorum, bu nedenlede hiçbir siyasi partiye oy yok. Böyle biline !
       Şerafettin Kaya
       

Iste bir klasik olay daha... Dogru yolda ilerleyen birinin daha yoluna engel koydular..!!! Cok akilli olduklarini sanan siyasetciler aslinda kendi bindikleri dali kestiklerinin farkinda degiller.
       Adam gibi adam olan ve butun Turkiye’nin sevgisini kazanmis olan cok basarili bir bakani sirf kisisel problemlerinden dolayi gorevden aldilar. Ulkemizdeki yolsuzluklardan biktik artik. Birilerinin buna dur deme cabasini engellemeyin. Bunu goremeyecek kadar kor olan siyasetcilerimiz, kendi geleceklerini ve ulkemizin gelecegini tehlikeye atmaktadirlar.
       Bu karari aldiginizda gercekten vicdaniniz rahat miydi.? Siyasi oyunlarinizdan ne zaman vazgececeksiniz.?
       Zor gunler gecirdigimiz su gunlerde ulkemiz ve gelecegimiz icin son derece basarili operasyonlar yapan Sayin Sadettin TANTAN’in gorevden alinmasini siddetle protesto ediyorum.
       Butun halkimizin da bu gercegi gormesini umut ediyorum.
       Serkan YILMAZ
       

Merhaba,
       Ben Sadettin Tantan’ın görevinin değiştirilmesini protesto ediyorum.Kendisi istifa etmelidir.Mesut Yılmaz’ın bu konuda yapacağı bir açıklama yoktur.Mesut Yılmaz bir açıklamasında yolsuzluk operasyonlarından çıkar sağlamak isteyenlerin olduğunu belirtip Tantan’ı üstü kapalı olarak eleştirmişti.Tantan’ın cevabı gerçekten çok doğruydu.kamu görevlilerinin kişi,parti,çıkar gözetmeden herkese eşit davranarak görevini yapması gerektiğini belirtmişti.
       Beyaz Enerji ve Mavi Akım ile ile ilgili operasyonlara kadar Tantan’ı desteklediğini söyleyen Mesut Yılmaz işin ucu ANAP’a uzanınca hemen taraf değiştirdi.Mesut Yılmaz’ın bu davranışını tek bir atasözü ile açıklamak mümkündür:”Bana dokunmayan yılan bin yaşasın”
        SERTAC KANACI
       

Bu yilin başında halkın 3 kahramanı vardı. Ahmet Necdet Sezer, Zekeriya Temizel, ve Saadettin Tantan. Temizel’i yavaş yavaş susturdular, ve sonra da sildiler. Sezer’i susturdular. Dikkat edin artık konuşmuyor. Ve şimdi de Tantan gitti.
        Türk Halkı aldın mı dersini. Kahramanlara yer yok bu ülkede. Hayale, umuda yer yok.
       Sinan Ozel
       

Gerçekten çok üzücü. Diğer mesajlarda da hep bu içeriği görüyorum. Yani kamuoyuna karşı aksi hal ve tavırda davranmak hiç kimsenin yararına olmaz. Ve ANAP ’ ın da yararına olmayacağı kanaatindeyim. Sadettin Tantan ismi uzun zamandır gündemde ve hep özel bir isim verdiği operasyonlar ile gündeme geldi. Ben şu an Sadettin Tantan ‘a acımıyorum. Çünkü asıl acınacak olan Mesut Yılmaz. Onun işi çok zor......!!!
       S. ÖZMEN
       

Sadettin TANTAN’ ın görevden alınmasını kınıyorum. Burası Türkiye, bu son olayda göstermektedir ki yolsuzluk, hırsızlık hiç bir zaman bitmeyecektir. Görevini tam yapan, dürüst insanların, politikacıların bu ülkede yeri yoktur. Bu dürüst insanlar her zaman harcanmaya mahkümdürler. Ben bu olayı çoktan beri bekliyordum. Mesut YILMAZ kendisinin ve ANAP’ ın sonunu hızlandırmıştır. Mesut Yılmaz ve kardeşinin Rusya’daki karanlık işleri ortaya çıkmasın diye böyle bir oyun oynamıştır. Ama bu ülkede hala dürüst temiz insanlar, politikacılar, savcılar, hakimler bulunmaktadır. Sayın Yılmaz bu dürüst insanların sonunu getiremez. Sayın Tantan’ı kendisine yakışan onurlu davranışı için kutlarım. Derin devletin piyonu olmayarak bütün gerçekleri de açıklamalıdır. Bütün dürüst insanlar arkandadır. Gönlümüzün İç İşleri Bakanı olarak kalacaksın.
       Süleyman Babacan.
       

Kabinede revizyon başarılı insanlarin uzaklaştırılması anlamına gelmemeli. Bu uzaklaştırma
       ANAP’ın bir sonraki genel secimde ki bu ufukta görünüyor , barajı asamamasına ve Mesut
       Yılmazın siyaset kariyerini bitereceğe benziyor. Aslında ANAP misyonunu tamamladı şu
       anda uzatmaları oynuyor. Umarım bir an önce genel secime gidilir ve Turkiye yeni güç ile bu
       zor dönem atlatılır. Mevcut siyasi kadrolar ile bu krizin aşilmasi mumkun değildir.
       Mustafa Ünal
       

BİZ ARTIK MİLLET OLARAK SİYASETİN TEMİZLENMESİNİ TEMİZLENEMİYORSA KİRLİ
       OLANLARIN YOK EDİLMESİNİ İSTİYORUZ.!!!!!!
       BİZ ARTIK MİLLET OLARAK MİLLET VEKİLLERİNİN ÖZELLİKLE TANTAN GİBİ TEMİZ
       OLANLARININ SİYASİ PARTİ LİDERLERİNİN PİYONU DEĞİL PARTİ LİDERLERİ OLMASINI
       İSTİYORUZ.!!!!!
       BİZ ARTIK MİLLET OLARAK BEYAZ ENERJİ, MAVİ ENERJİ NE VARSA ORTAYA
       DÖKÜLMESİNİ BU KONUYLA İLGİLİ KİŞİLERİN SİYASİ PARTİ LİDERLERİ TARAFINDAN
       KENDİ ÇIKARLARINA DOKUNULDUĞU İÇİN SUSTURULMASINI İSTEMİYORUZ.!!!!!
       SAYIN MESUT YILMAZ SÜREKLİ DÜRÜSTLÜĞÜYLE ÖVÜNÜRDÜ. DEMEKKİ BİZİM
       BİLMEDİĞİMİZ BAZI KONULAR VARKİ ENERJİ DOSYALARINI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR.
       SAYIN MESUT YILMAZ BUNUN HESABINI VERMELİ.
       SAYIN TANTAN İSE ANAP’IN PİYONU OLMAMALI HEMEN İSTİFA ETMELİ VE BİLDİKLERİNİDE KAMUOYUNA SONUNA KADAR AÇIKLAMALI. AKSİ TAKDİRDE TANTAN’A OLAN GÜVENİMİZDE SARSILACAK.
       SAYGILARIMLA,
       VEDAT KIRBAÇ
       

Azalan umutlarım dünkü iki haberden sonra tamamen bitti. Nasıl bir ülkede yaşıyorum diye kendime hergün soruyorum. Gerçekten böyle bir ülke acaba dünya üzerinde varmıdır? Sadettin Tantan’da gitti ya artık herşey bitti. Ya insan her şeyi de yazamıyorki buraya kahretsin... Lanet olsun... Sayın Tantan, şu anda istifa ettiğini öğrendim o ... partiden ve çok sevindim. O parti sana layık değil...
       Volkan Günaydın
       

İyi günler. Ben bu olayı; hırsızların, arsızların, yüzsüzlerin..vb kesimlerin tabir caiz ise hem suçlu hem güçlü olmalarına bağlıyorum ve bunu Türkiyenin talihsizliği olarak görüyorum.
        Tabii, Türkiyeyi siz herşeyiyle kuşatırsanız olacağı da buydu. Nasıl mı? basın bir kaç grubun elinde( Doğan, çukurova,
       Çörtük, Ciner...vs.) çıkar ilişkileride bazı eklemelerle bu çerçevede, bunlara bir de başbakanlıktan sorumlu devlet bakanıyla sağduyudan, samimiyetten, dürüstlükten yoksun koltuk bağımlılıklarıyla yönetilen bir yönetim biçimini eklerseniz daha ne beklerdiniz ki....Pislikler olduğu gibi kapatılır. Hem de yeni pisliklerle, tabi bu arada dürüst, namuslu ve temiz insanların da zarar görmesi kaçınılmaz olur. Çünkü sisteme aykırı???
        Bu anlayışa göre; tabiki bir kaç grubun, partinin çıkarı Türkiyeninin ve Türk insanın çıkarlarından daha önce gelir. Krizlerde daha sonralara derinleştirilerek götürülür. Semeresini de kitleler çeker..... Aslında burada daha çok şeyler söylemek isterim. Gerçekleri açıkça yazabilmek altına da kapı gibi ismimi ve imzamı atmak. Ama ne yazık ki, ne acıdır ki bunu yapamıyorum ve bunu söylerken içimde de ağlamaklı bir burukluk var. Çünkü hala bu ülkede hırsızlar, arsızlar, yüzsüzler, yalakalar, hortumcular çok çook güçlü arkadaşım ve elimden birşey gelmiyor. Buna üzülüyorum...
       

Ben hükümette bugüne kadar görevini layığı ile yapan birkaç bakandan biri olan Sayın Tantan’nın görevinden alınıp pasifize edilmesini şiddetle kınıyorum.. Bu tip olaylar bize gösteriyor ki, ülkemizde bazı şeyler hiç değişmiyor.Eğer doğruyu yaparsanız,dürüstseniz bir yere kadar sizin yaptıklarınız saygı görüyor, taki ucu baştaki büyüklere dokununcaya kadar...
       Y.Tam
       

Bu olayı şiddetle kınıyorum. S. Yücelen’in ise bu görevi kabul etmemesini istiyorum. Çünkü Sn. Tantan bu görevi başarı ile yürütüyurdu. Biz halk oarak Sn. Sezer’den snra Sn. Tantan’a güveniyorduk. Ama Halkın güvendiği siyasetçilerin en sonunda gelen, soygunların vurgunların otaya çıkmasından rahatsız olan, Sn. Özal’dan aldığı görevi başarısızlıklarla götüren ve devam edeceği gözlenen, bu beceriksizler, ülkenin artık yüzünü görmek istemediği insanlar, Sn. Tantan Jandarmanın değerli Albayları gibi başarılı, şerefli, insanları böyle rahatlıkla görevden alabiliyor. Ama halk olarak biz Anavatan Partisi’ne cevabımızı CHP’ye olduğu gibi ilk seçimlerde vereceğiz.
        Zafer Köse

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları