Home page
Haber Menüsü


Meclis full-time çalışsın!
Gündemi çok yüklü olan Meclis Genel Kurulu, haftada toplam 3 gün; öğleden sonra 4’er saatten 12 saat çalışıyor. Türkiye’nin bir dizi acil sorununu çözmek için bu derhal terkedilmeli. Meclis sabah 09:00’da mesaiye başlayıp haftada en az 40 saat çalışmalı.
Kerem Çalışkan
25 Kasım 2000 Meclis’in önünde Türkiye’nin sorunları dağ gibi birikmiş durumda. Ancak 3 ay tatil yapan 20 gün de başkan seçimine harcayan Meclis hala ağır aksak çalışıyor. Meclis’in normal çalışma temposu bu sorunları hızla çözmeye yeterli değil. Çünkü Meclis haftada ancak 3 gün çalışıyor. (Salı, Çarşamba, Perşembe) Bu çalışma öğleden sonra saat 15.00-18.00 arası oluyor. Bazen uzatılıyor. Bu 3 günün 1 günü de daha çok komisyon çalışmalarına ayrılıyor. Türkiye bu lüksü, bu rehaveti ve bu tembelliği kaldıracak durumda değil. Onun için NTVMSNBC okurlarının ve kamuoyunun bu konudaki görüşlerine de yer vererek “Meclis full-time çalışsın” kampanyası başlatıyor. Okurlarımızı ve diğer medya kuruluşlarının tümünü bu kampanyayı hep birlikte yürütmeye çağırıyoruz.

   
 
       
    MSNBC News Serdaroğlu: Meclis tatil yapmasın
MSNBC News Sökmenoğlu: Türkiye zaman kaybetti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       Meclis’in daha hızlı çalışmasının önündeki en büyük engellerden birisi İç Tüzük. Bu tüzük değiştirilmeden çalışma saatlerinin yeniden ayarlanması ve daha verimli hale getirilmesi mümkün değil. Bu nedenle Meclis yeni başlayan bu çalışma döneminde öncelikle İç Tüzüğü ele alıp değiştirmek ve günde 8 saat, haftada en az 5 günlük bir performansa çıkarmak zorunda. Bunun altındaki bir çalışma temposunu 21. Yüzyıl Türkiyesi kaldıracak durumda değil. Meclis saatine 50 milyar TL ödenen verimsiz bir KİT gibi çalışıyor. Çalışma saatlerini kökten değiştirmek zorunda olan Meclis’in gündemi zaten yüklü. Sırada bekleyen konulara kısaca gözatmak bile durumun ciddiyetini kavramaya yeter:
       -Özelleştirmeler
       -İrtica yasaları
       -KHK düzenlemeleri
       -Kamu personeli düzenlemesi
       -AB’ye uyum yasaları
       -Af ve idam
       
ARALIK’A KADAR EKONOMİK KARARLAR
NTVMSNBC “Dinamik Türkiye” kampanyasını başlatıyor. Okurlarımızın Meclis ve full-time çalışma konusundaki bütün görüşlerini sitemizde yayınlayacağız.

       Meclis Dünya Bankası ve IMF kredilerinin askıdan indirilip Türkiye’ye akıtılması için kasım ortasına kadar “özelleştirme” ile ilgili bir dizi düzenlemeyi yasalaştırmak zorunda. Eğer bu yapılmazsa, ekonomik paketin kaderi ve 2001 hedeflerinin tutturulması bile tehlikeye girebilir. Çünkü Aralık başında IMF ve Dünya Bankası Türkiye’deki reform paketini yeniden gözden geçirip, kredileri serbest bırakıp bırakmama konusunda karar alacak.
       
  OKUR YORUMLARI
e-Mail yoluyla bize ulaşan yorumları yayınlıyoruz
Okur Yorumları 1
Okur Yorumları 2
Okur Yorumları 3
Okur Yorumları 4
Okur Yorumları 5
Okur Yorumları 6
Okur Yorumları 7
Okur Yorumları 8
Okur Yorumları 9
Okur Yorumları 10
Okur Yorumları 11
Okur Yorumları 12
Okur Yorumları 13
Okur yorumları 14
Okur yorumları 15
Okur yorumları 16
Okur yorumları 17
Okur yorumları 18
Okur yorumları 19
Okur yorumları 20
Okur yorumları 21
Okur yorumları 22
Okur yorumları 23
Okur yorumları 24
Okur yorumları 25
Okur yorumları 26
OY KULLAN, GÖRÜŞ YAZ
Bütün bu reform ve özelleştirme kararlarının zamanında çıkarılması için de Meclis’in olağandışı bir tempoda çalışması gerekli. Ancak Meclis “olağan” tempoda bile çalışmayıp, kaplumbağa temposunda çalışmayı tercih ediyor.
       Meclis’in açıldığı 1 Ekim’den bugüne kadar da yaklaşık bir ay yitirildi.
       
LİDERLER ÖNDERLİK ETMEZSE OLMAZ
       Meclis’in daha hızlı ve verimli çalışması için öncelikle siyasi liderlerin bu konuya önderlik etmesi ve kararlılık göstermesi gerekiyor. Milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun Meclis’i “okul kıran çocuk” havasında izledikleri ve zorunlu haller dışında devamsızlık oranlarının hayli yüksek olduğu biliniyor.
Milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun Meclis’i “okul kıran çocuk” havasında izledikleri ve zorunlu haller dışında devamsızlık oranlarının hayli yüksek olduğu biliniyor.

       Meclis İç Tüzüğü’ne ayrıca “devamlılık” konusunda da bağlayıcı maddeler eklenmesi ve Meclis’te düzenli bulunmayan milletvekillerinin “Meclis’ten atılması ve bölgesinde yeni seçim yapılması” konusunun da gündeme getirilmesi gerekiyor. Meclis’in 27 senedir kendi İç Tüzüğünü yeniden düzenleyemediğini de eklemeden geçmeyelim.
       Bütün bu adımlar için Türkiye’de medya ve diğer tüm meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının Meclis’e “full-time” çalışması için baskı yapması gerekiyor. Meclis’ini doğru dürüst çalıştırmayı başaramayan bir ülkenin 21. Yüzyıl’da AB’ye ve 1. Ülkeler Ligi’ne girme şansı bulunmuyor. NTVMSNBC “Dinamik Türkiye” kampanyasını başlatıyor. Okurlarımızın Meclis ve full-time çalışma konusundaki bütün görüşlerini sitemizde yayınlıyoruz.
       Konu hakkındaki görüşleriniz için okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine mail gönderebilirsiniz.
       
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları