Home page

Haber Menüsü


Yazara mail atmak için resmin üzerine tıklayın.
 
26 bin 280 saatlik bir kısa yolculuk
 
Matematik, her zaman matematiktir. 24 saat güncellenen bir site için 3 yıl, 1095 gün ya da 26.280 saat ya da 215 binin üzerinde haber anlamına geliyor.
 
e. murat yığcı'ya mail.
NTV-MSNBC
 
13 Mayıs—  1997 Kasım ayında yayın hayatına atılan Desporto adlı aylık spor dergisinin hedefi SPOR&SPOR’dan boşalan yeri doldurabilmekti. Derginin ilk editör yazısı “Harçlığımdan arda kalan parayla dergi almaya karar verdiğimde, sanırım 13 yaşındaydım. Dergi okumanın gerekli olduğunu düşünmüş, belki de dergi okurunun farklı olduğunu farketmiştim” cümlesiyle başlıyordu; “Gazetecilerin medya mensubu olmadığı, -belki de bu nedenle- gazetecilik etiğinin tartışılmadığı günlerde amaç, güzel söz söylemek değil, kararlı bir tarafsızlığı yakalamak ve okura inandırıcı bir ses hediye edebilmekti” demiştik.

   
 
       
   
MSNBC News e. murat yığcı'nın tüm yazıları
MSNBC News e. murat yığcı'nın tüm yazıları - 2
MSNBC News e. murat yığcı'nın tüm yazıları - 3
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Dergide “Spor hayattır” sloganı ön plana çıkmıştı. Spor hayattır, diyorduk; çünkü inanıyorduk ki, hayatta da, spor sahasındaki gibi iyi pozisyon alıp gol yiyebilir, kötü oynayıp gol atabilirsiniz; attığınız gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayabilir; hatalı hakem kararları nedeniyle kaybedip, rüzgarın yardımıyla maç kazanabilir, her şeyi doğru yapıp direklere takılabilirsiniz...
       
SPOR CİDDİ İŞTİR
       
Gazete ya da dergi okurunun, aynı zamanda internet okuru oluşu tam olarak hangi tarihe rastlıyor, bilmiyorum. Ama NTVMSNBC’nin kuruluş aşamasında “ciddi haberlerle dolu bir site” hedefi, açıkcası, bana biraz ‘anlamsız’ gelmişti.
       İlk tepkim “İnternette habere, hem de ciddi olanına kimin ihtiyacı var ki...” olmuştu. Ama geride bıraktığımız bu süre içinde NTVMSNBC okurlarından gelen (ve hemen hemen hepsi cevaplanan) olumlu ya da olumsuz eleştirilerle dolu, bizi yüreklendiren ya da kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan binlerce mail, doğru yolda olduğumuzu gösterdi bize.
       Aslında NTVMSNBC Spor Servisi olarak ‘evrensel spor basınına benzemeye çalışmak’ dışında, farklı bir yol izlemedik. Her kulübe, her spora aynı mesafede durup, tarafsız yayın yapmaya çalıştık... Amaçlarımızdan biri de belli bir istikrarı yakalamaktı tabii ki...
       Çünkü spor hayattır, diyoruz; çünkü hayatta da sadece tek bir karşılaşmayı kazanmak için değil, şampiyon olmak, şampiyon olduktan sonra bir kez, bir kez, bir kez daha şampiyon olmak için mücadele edersiniz. Çünkü biliyoruz ki, ilk yıl kazandığınız başarı, ikinci ya da üçüncü yılda da başarılı olacağınız anlamına gelmez.
       
3 YILI DEVİRDİK
       NTVMSNBC, tam 3 yıl önce bugünlerde, 15 Mayıs’ta yayın hayatına adım attı.
       Dile kolay, 3 yılı geride bıraktık. Bu süre, geriye dönüp bakıldığında insan (ya da bir internet haber sitesinin) yaşamında pek bir şey ifade etmeyebilir. Ama her zaman tekrarladığımız bir gerçek var: Matematik, her zaman matematiktir. 24 saat güncellenen bir site için 3 yıl, 1095 gün ya da 26.280 saat ya da 215 binin üzerinde haber anlamına geliyor.
       Spor servisi olarak tüm site çalışanlarının çabasına katkıda bulunmak ve çemberin tamamlanmasını sağlamaktan fazlasıyla memnunuz.
       3 yıldır yıldönümlerinde yinelediğimiz bir (birkaç) cümle var:
       “Spor Servisi olarak, genelde böyle bir girişin ardından yazılan, “Amacımız okurumuzla büyümek” cümlesini biraz değiştirmeyi uygun bulduk.
       Bizim amacımız sporu her yönüyle okumayı seven, spor kültürü olan, farklı bir okura, farklı tatlar sunabilmek. Güzel söz söylemek için değil, kararlı bir tarafsızlığı yakalamak ve okura inandırıcı bir ses hediye etmek için çabaladık, çabamız bu yönde sürecek.”

       Unutmayın.
       Spor hayattır...
       Ve biz hayatı ciddiye alıyoruz...
       Nice mutlu yıllara...
 
       
    MSNBC News 'Respected'
MSNBC News FB cephesinde değişen bir şey yok
MSNBC News Oğuz Çetin, Fatih Terim olur mu?
MSNBC News Yarı final, Türkiye ve Dünya Kupası...
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları