Home page
Haber Menüsü


 
Top seçmende
 
Bu hafta biraz daha dengeli ve seçim sonuçlarını görmeye çalışan bir piyasa olmaya aday. Dengeli seyrin içinde 9 bin 800 seviyesi yeni stoploss olmak üzere yukarı yönde de 10800 u direnc kabul etmekte yarar var.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
28 Ekim—  Gündemi bir tarafa bırakarak yükselişe devam eden bir piyasa geçtiğimiz haftanın genel çizgisi oldu. Beklenen düzeltme hareketi sadece bir gün sürerken alıcıların baskın olduğu seanslar birbirini izledi. Gevşeme ve kar realizasyonlarının ise seans içlerinde ve genelde hacimsiz yaşandığı görüldü.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Olası diye diye...
MSNBC News Murat Turgut: Işık göründü mü?
MSNBC News Murat Turgut: Null&void
MSNBC News Murat Turgut: Dananın kuyruğu!
MSNBC News Murat Turgut: Düşemeyen borsa yükselir mi?
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başta bankacılık sektörü olmak üzere holding sektörünün de alıcı bulduğu haftanın favori hisselerinin ya da lokomotiflerinin Yapı Kredi Bankası ile İş Bankası hisseleri olduğunu söylemek sanırım doğru olur.
       Neticede her zaman olduğu gibi ne kadar “temel analiz” yaklaşımları sıcak bakmasa da bankacılık sektörü hareketlenmeden borsada bir trend olmayacağı bir kere daha anlaşılmış oldu.
       
10 BİN 400’DEN SONRA?
       Geçtiğimiz hafta yazımda piyasadaki yükselişin hafta için 10100 ve hatta 10400 e kadar sürebileceğini ancak bu seviyenin üstünü sürpriz olarak gördüğümü aktarmıştım. Neticede bu seviye özellikle banka hisselerinin katkılarıyla yakalanmış oldu.
       Şimdi bundan sonrasına bakarsak gündemin seçim sonuçları olduğunu anlıyoruz. Zaten ne gariptir ki ardı ardına geçen gündemlerden seçim heyecanı bu dönemde pek yaşanamadı dersem çok yanılmış sayılmam. Ama artık bu hafta kararsızların karar vereceği ve nihayet hafta sonunda da seçmenin sandığa gideceği bir hafta olacak.
       Piyasamız açısından ise hem kısa hem de orta vadeli talep yüksek bir piyasa içindeyiz. Bu piyasanın anlamı en azından şimdilik satıcıların isteksiz olacağı temeline dayanıyor. Ama kanımca bu hafta biraz daha dengeli ve seçim sonuçlarını görmeye çalışan bir piyasa olmaya aday.
       Bu dengeli seyrin içinde 9800 seviyesi yeni stop-loss olmak üzere yukarı yönde de 10800 u direnç kabul etmekte yarar var. Kişisel olarak bu hafta biraz daha yatay bir piyasa içinde olmasını makul buluyorum. Zaten resmi tatil sebebiyle kısa sürecek haftada hareket bandımızın 10100 ile 10800 arasında olacağını tahmin etmekteyim.
       Ancak piyasanın 10400-10500 bandının üstüne çıkamadan bu seviyelerde yatay seyri de fazla sürpriz olmaz aksine yükselişin daha sağlam temellere oturması bakımından daha sağlıklı olur kanaatindeyim.
       
SIRA SEÇİME GELDİ
       Seçimden tek başına iktidar ihtimali de dahil olmak üzere az ortaklı bir koalisyon çıkacağı anlaşılıyor. Ne çıkarsa çıksın artık siyasi platformun kısa süre içinde rayına oturması beklentiler dahilinde.
       Kişisel düşüncem piyasaların herhangi bir partinin alacağı oy yüzdesi sebebiyle herhangi bir kaosa sürüklenmeyeceği yönünde. Zaten faizlerde son dönemde yaşanan gevşemelerinde bir miktar olası iktidara güven sinyali içerdiğini düşünmekteyim.
       Her halükârda seçim sonrası dönemlerde kurulan hükümetlere piyasaların bir süre kredi açtığı ve rahat bir süreç yaşandığı bilinmekte. Bu surecin nerelere kadar süreceği ve hızı konusunda önümüzdeki haftalarda daha net yazma imkanımız olacak.
       Şimdilik “hayırlısı neyse o olsun” diyerek seçim konusunu halkın tercihine bırakmak durumundayız. Özetle artık top seçmende.
       
SEÇİME NASIL GİRELİM?
       Şimdi seans odalarında bu konuşulmaya başlanacak. Seçime pozisyonda mı girmeli yoksa nakit mi.? Bana kalırsa bu soruyu yukarıda izah etmeye çalıştığım destek direnç seviyelerine bakarak karar vermek gerekiyor.
       Endeksin hafta sonuna doğru eğilimini tespit etmeye çalıştığımız hareket bandının üstüne yakınsa riski azaltmak bakımından kısmı nakite dönüş anlamlı olacaktır. Yok eğer tespit edilen minimumlara yakınsa o zamanda hissede olmanın doğru olacağı kanaatindeyim.
       Anlaşılacağı gibi yine yaklaşım olarak analize uygun bir pozisyon önermeyi haberlere uygun bir pozisyon önermeye tercih etmenin doğru olacağını düşünüyorum.
       
NE YAPMALI?
       Geçtiğimiz hafta kısa vadeli işlem yapanlar için 10100-10400 bandında “hafifleme” önermiş ve orta vadeli bakanların “satıp alma” yerine “alıp satmama” formülüne yakın olmaları gerektiğini notlarımıza eklemiştim.
       Bu hafta da kısa vadeli oyuncular için bir miktar risk olabileceğini hatırlatmak gerekiyor. Bu çerçevede 10400-10800 bandı içinde bir hareket olursa kısa vadeli satış yada hisse değişimi makul olur. Orta vadede ise yukarıdaki önerimi tekrarlamak durumundayım.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları