Home page
Haber Menüsü


BDDK Başkanı Engin Akçakoca
Akçakoca: YKB için sorun yok
Pamukbank ve Yapı Kredi Bankası’nın durumuna ilişkin açıklama yapan BDDK Başkanı Engin Akçakoca, “Yapı Kredi için sermaye açığı sözkonusu değildir” dedi.
Ankara
NTV
    19 Haziran—  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca, Pamukbank’ın fona alınmasının ardından Yapı ve Kredi Bankası ile ilgili bir sorun bulunmadığını açıkladı. Akçakoca, “Yapı Kredi Bankası Tasaruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçmedi. Fon sadece, ortaklık haklarını kullanıyor” dedi.  

   
 
       
   
MSNBC News BDDK: Sermaye açığı 224 trilyon
MSNBC News Bankaların üçte biri tarih oldu
MSNBC News Açıkalın: Bankacılığa 41 milyar $ aktarıldı
MSNBC News Yapı Kredi, Pamukbank'la birleşiyor
MSNBC News Banka genel kurulları Temmuz'da
MSNBC News İş Bankası'ndan 762 trilyon zarar
MSNBC News 8 bankanın zararı 1.1 katrilyon lira
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Akçakoca, BDDK’nın Yapı ve Kredi Bankası’na son gelişmelerin ardından 9 üyeli yönetim kuruluna iki kişi atama durumunda olduklarını söyledi.
       Yapı ve Kredi Bankası’nın sermaye yeterlilik rasyosunun asgari sınırın üzerinde bulunduğunu vurgulayan Akçakoca, Yapı Kredi için sermaye açığının söz konusu olmadığına söyledi. Akçakoca, “TMSF için Yapı Kredi’de en önemli husus, hakim ortaklarla konuşup hangi aşamada ne şekilde çözüme ulaşılacağıdır. Bunu uyum içinde yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.
       
Özilhan: Pamukbank’ın devri piyasaları dalgalandıracak

       Akçakoca, son gelişmelerden tedirginlik duyulmaması gerektiğini belirterek Pamukbank’la ilgili şu anda şube kapatma ve personel çıkarma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, çalışanların görevlerine aynı şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi.
Pamukbank Fon’a devredildi

       Pamukbank’ın kredi faaliyetlerini sürdüreceğini ve İstanbul Yaklaşımı’ndan çekilmesinin sözkonusu olmadığını söyleyen Akçakoca, bankada 2 milyar dolarlık açık borç stokunun ortaya çıktığını ifade etti.
       Bankalarda yeniden sermayelendirme operasyonunun bittiğini de bildiren Akçakoca, Pamukbank’ta Yönetim Kurulu Başkanlığına Hasan Ulukanlı, Genel Müdürlüğe de Ahmet Ayaydın’ın atandığını belirtti.
       
PROGRAMIN ÜÇÜNCÜ SAFHASI BİTTİ
       Akçakoca, bankacılık sektöründe gelinen noktaya değerlendirirken, “Eğer işini iyi yapmazsan, risklerini iyi analiz etmezsen, gerçekten özkaynağını koymazsan, bu sektör ve bu ekonomi size katkıda bulunmayacaktır. Artık buraya geldik” dedi. “Yeniden yapılandırma programının 3. safhası olan sermaye yeterlilik işi de, böylelikle bitmiş oldu” diyen Akçakoca, bir gazetecinin, sektörün geleceğe ilişkin durumu konusundaki sorusu üzerine, “bundan sonra grip olmayacağınıza garanti verebilir misiniz” diyerek, soruyu soruyla yanıtladı.
       Yapı Kredi Bankası’nın yönetimine bir atama yapılacak mı?” şeklindeki soruya Akçakoca, Yapı Kredi Bankası’nın 9 üyelik bir yönetim kurulu yapısına sahip olduğunu, ilk planda 2 kişinin atamasının yapılacağı, genel kurulda ise yapılan anlaşma gereği ne kararlar alınacaksa o kararların alınacağını ve yönetim kurulunun atanacağını bildirdi.
       “Yapı Kredi Bankası’nda durumun ne olacağını” yönündeki soruya karşılık Akçakoca, Yapı Kredi’nin yüzde 42’sinin halka açık olduğunu, yüzde 10’luk Pamukbank hissesi olduğunu, kalan yüzde 48’lik bölüme de çoğunluk hissesi denilebileceğini bildirdi.
       “Yapı Kredi Bankası’ndan, hakim ortakların hissesini başkasına satmalarını isteyebilir misiniz?” şeklindeki soru üzerine Akçakoca, şunları söyledi: “O, görüşmeler sonunda açığa kavuşacak. Mülkiyeti yine hakim ortaklar kullanacak. Biz devreye girebiliriz, biz alabiliriz. Üçüncü şahıslara satılabilir, önemli olan nakte dönüşmesidir, yükün azalmasıdır.”
       Yapı Kredi ve Pamukbank’ın, Fiskobirlik’ten dolayı Hazine’den alacaklarına ilişkin soruya karşılık BDDK Başkanı Akçakoca, “Fiskobirlik’ten dolayı Hazine’den alınacak tutar 200 trilyon lira civarında. Banka’nın tahakkuk ettirdiği faizli alacaklar 1 katrilyon lirayı aşıyor. Bu, Hazine ile Banka arasında konu yargıya intikal etmiştir” yanıtını verdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları