Home page
Haber Menüsü


 
İki arada bir derede
 
Şu anki haliyle İMKB gelebilecek herhangi bir olumsuz haberle aşağıya hacimsizce gevşeyebilecek ya da olumlu bir haberle yeni ordinolar alabilecek bir görüntüde. Özetle iki arada bir derede.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
26 Mayıs—  Liderler zirvesi, seçim tartışmaları ve Başbakan’ın sağlığı derken bir haftayı daha geride bıraktık. Hatırlarsanız geçtiğimiz haftaki “toz-duman” başlıklı yazımda belirsizliklerin bir hayli fazla olduğunu ve özellikle Ecevit’in sağlığı ile ilgili spekülasyonların piyasayı zor durumda bıraktığı konusundan bahsetmiştim. Gerçekten haftanın genelinin Başbakan’ın sağlığı ile ilgili olumlu gelişmeleri takip eden bir piyasa olarak geçtiğini söylememiz mümkün.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Toz duman
MSNBC News Murat Turgut: Bir seçim eksikti
MSNBC News Murat Turgut: Yükseliş başka bahara mı ?
MSNBC News Murat Turgut: Mayıs ayını beklerken
MSNBC News Murat Turgut: Borsa açığa düştü
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Özellikle döviz ve bono piyasasında normalleşme süreci daha net bir biçimde görülürken borsada ise alıcıların isteksizliği daha çok hacimsiz ve bekler görünümde bir piyasaya bizi ulaştırdı. Özellikle Ankara kaynaklı gelişmelerin gölgesinde kalan İMKB’de teknik görünümün de hoş olmaması alıcıların isteksiz ve önünü görme isteğinde olduğunu bizlere gösterdi.
       
NETLİK YOK
       Her ne kadar bu hafta sonuna geçtiğimiz haftaki kadar kötümser girmiyorsak da en azından haftalık kapanışımızın yukarıda olması moral verici. Bu durumu şöyle yorumlamak lazım.
       Cari fiyat seviyelerinde satıcılar isteksiz olsa da alıcılar da aynı derecede isteksiz. Teknik olarak 11 bin 200 seviyesinin altında kalıyor olmamız piyasada alıcıların isteksizliğinin en önemli nedeni. Özellikle bu seviyenin aşılması halinde piyasaya yeni alıcılar gelebilir.
       Şu anki haliyle İMKB gelebilecek herhangi bir olumsuz haberle aşağıya hacimsizce gevşeyebilecek ya da olumlu bir haberle yeni ordinolar alabilecek bir görüntüde. Özetle iki arada bir derede.
       
BAŞBAKAN, BANKALAR VE SEZER’İN GİRİŞİMİ
       Bu haftaya girerken önceliğimiz tabiki yine Başbakan’ın sağlığı ile ilgili gelişmelerde olacak. İki haftadan bu yana medyayı ve gündemi meşgul eden seçim tartışmalarının da Başbakan’ın iyileşmesiyle birlikte iyiden iyiye gündemin arka sıralarına itileceğini sanıyorum. Hafta içinde İMKB’nin verdiği tepkiye de bakarak Cumhurbaşkanı Sezer’in AB hakkındaki girişimlerinin olumlu bir hava yarattığını söyleyebiliriz.
       Ayrıca şirket bazında gelen yabancı sermaye ile ortaklıkların da olumlu bir yönü olduğu açık. Bunların yanısıra Haziran ayı ile beraber netlik kazanacak banka bilançolarının da artık piyasada yavaş yavaş satın alınacağını düşünüyorum.
       Özetle genel gündeme ve yurtdışı konjoktüre bakarsak Başbakan’ın göreve dönmesi veri olmak üzere piyasa hakkında çok olumsuz düşünemiyorum. Ama yine de teknik görünümün bekle konumunda olduğunu da en azından kısa vadede belirtmek durumundayım.
       
BU HAFTA
       Kısaca bahsetmeye çalıştığım gibi, bugünler borsada sağlam sinirlere sahip olma günleri. Ekonomik program ve alternatif piyasaların seyrine bakarak olumsuz bir tablo çizmek fazla insafsız bir tavır olur. Bu çerçevede bu haftanın hareket bandında daha çok 11200 seviyesini kırmaya çalışan bir piyasa olarak tanımlayabiliriz. Piyasadaki hacimsizliğe ve cari dengelerdeki satıcı yokluğuna bakarak 10500 seviyesinin destek konumunu sürdürebileceğini de notlarımıza ekleyelim.
       
NE YAPMALI?
       Kısa vadeli pozisyon taşıyanlar 11 bin 200 seviyelerinin ne derece yüksek bir hacimle aşılıp aşılmadığına bakarak bu seviyeleri satış hedefi olarak kullanabilirler.
       Geçen hafta da belirtmeye çalıştığım gibi memlekette yeni bir politik kriz oluşmayacağı varsayımına inananlar bu seviyeleri alım fırsatı olarak değerlendirmelidirler.
       Haftalık bazda eksi kapanışlar ya da hacimli 10500’ün altına sarkışlar stop-loss olarak değerlendirilmeli. Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları