Home page
Haber Menüsü


Koç Holding Başkan Yardımcısı Mustafa Koç
 
Koç: Dünya otomobili hedefliyoruz
 
Koç Holding Başkan Yardımcısı Mustafa Koç, Tofaş’la gelecek dönemde dünya otomobilleri üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Tofaş’ın ürettiği Fiat Palio’nun yeni modelinin test sürüşü F1 pilotu Schumacher tarafından test edildi.
 
İstanbul/Bursa
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
22 Nisan—  Koç Holding Başkan Yardımcısı Mustafa Koç, “Önümüzdeki dönemde Tofaş olarak dünya otomobilleri yaratmayı hedefliyoruz” dedi. Tofaş’ın ürettiği Fiat Palio’nun son modelinin test sürüşü Bursa’da gerçekleştirildi. Test sürüşünü üç yıldan bu yana Formula 1 şampiyonluğunu hiçkimseye bırakmayan Ferrari takımının pilotu Michael Schumacher yaptı.

   
 
       
   
MSNBC News Türkiye'de Schumacher rüzgarı
MSNBC News Fiat: Türkiye de yatırım sürecek
MSNBC News Otokoç: Nisan'da % 50 artış olacak
MSNBC News Koç: İkinci yarıdan itibaren büyüme bekliyoruz
MSNBC News Koç: Beyaz eşyada satışlar artıyor
MSNBC News Nahum: Tofaş, Fiat'ta kritik önemde
MSNBC News Koç: Yatırım yapacak güç kalmadı
MSNBC News Koç Holding 2001'de % 24 küçüldü
MSNBC News Fiat: Nahum büyük katkı yapacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
KOÇ: KRİZİ AŞMANIN YOLU VERİMLİLİKTE
       Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Koç da, son dönemde Türkiye’de yaşanan ekonomik krizleri aşmanın yolunun, verimlilik düzeyi ve bakış açısını küresel boyutlara taşımaktan geçtiğini söyledi.
       Tofaş’ın sadece üretimde değil, tasarım çalışmalarıyla da faaliyetlerini zenginleştirdiğini vurgulayan Koç, Maserati ve Ferrari gibi dünya çapında hayranlık duyulan, tasarımlara imza atan Fiat’ın bünyesindeki Tofaş Türkiye’nin de sorumluluğu paylaşabilecek düzeye gelmesinin önemini özellikle vurgulamak istediğine işaret etti. Koç, şöyle devam etti:
       “Bu toplantı küreselleşen politikamızın bir göstergesidir. Önümüzdeki dönemde Tofaş olarak dünya otomobilleri yaratmayı hedefliyoruz. İşte böyle bir dönemde Formula 1’in efsanevi pilotu Schumacher’in ülkemize gelmesi özel bir önem taşımaktadır. Bu toplantıyı sadece tanıtım olarak algılamıyoruz. Dünya basını ve kamuoyunun ilgiyle takip ettiği bir sporcuyu Türkiye’de ağırlayarak ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.
       Aynı zamanda spor dünyasının en başarılı isimlerinden birinin ülkemize gelmesini sağlayarak Türk gençlerinin de motor sporları bilgisini artırmayı hedefliyoruz. Türk işçisi ve mühendisinin katkıları ve emekleriyle ürünlerimizi dünyaya ulaştırma çabamız her geçen artarak devam edecektir.”
       
NAHUM: PALİO TÜRK İŞÇİSİNİN ÜRÜNÜ
       Tofaş’ın CEO’luğundan Fiat Auto’nun Uluslararası İş Geliştirme Bölümü Başkanlığı’na yükselen Jan Nahum ise global bir şirket olan Fiat’ın dünyanın dört bir yanına dağılmış bir şekilde global olduğu kadar da lokal ihtiyaçlara cevap verilmesine değer veren bir şirket olduğunu söyledi.
       Tofaş’ın bir ihtiyaç belirlediğini ve bu doğrultuda Palio Sporting’i ortaya çıkardığını kaydeden Nahum, yeni Palio’nun Tofaş Türkiye’de 4-5 yıldır devam eden bilgi, beceri ve tecrübenin bir ürünü olduğunu vurguladı.
       Dünyanın en efsanevi sporcusu ve şampiyonunu ağırlayarak Türkiye’deki bu gelişmeyle bağdaştırma fırsatı bulduklarını dile getiren Nahum, “Fiat’ın global politikası içinde lokal değerlerin ne kadar iyi neticeler verdiğini Tofaş kanıtlamış oluyor. Schumacher’e, hakikaten bunu kanıtlamamıza fırsat verdiği için teşekkür ederim” dedi.
       Tofaş CEO’su Antonio Bene de, Ferrari’de çalıştığı dönemde Schumacher’in sadece takım için çalışmasına tanık olduğunu ve bu nedenle de kendisine hayranlık duyduğunu ifade etti.
       Yepyeni bir yaklaşımın, yepyeni bir işe girmenin heyecanını da duyduklarını anlatan Bene, “Burada yeni bir profesyonelliğe adım atmış olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
       
SCHUMACHER PALİO’YU TEST ETTİ
       Schumacher, altı saatlik Türkiye seyahati kapsamında, önce İstanbul ardından Bursa’da Palio’nun tanıtımlarına katıldı. Schumacher, Tofaş Ceo’su Antonio Bene’nin kullandığı “Doblo Malibu”yla fabrikayı gezerken; Bene, Schumacher’e Tofaş tarafından üretilen Palio Sporting otomobili hediye etti.
       Schumacher, daha sonra Polio’nun 3 değişik modeli ile yarışlarda kullanılan “kipcar” modelinin test sürüşünü yaptı. Schumacher’e test sürüşlerine NTV’den Serra Demirkol, NTVMSNBC Spor Müdürü Murat Yığcı ve Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık eşlik etti.
       Schumacher, daha sonra yaptığı açıklamada, “İlk kez bu ülkeye geldiğim için utanıyorum. Çok güzel ülke. Nasıl kaçırmışım. Burada bulunmam Fiat projesine yürek vermek için. Tabii ki ben Fiat’ın bir parçasıyım ve burada bulunmaktan çok memnunum. Umarım bu proje diğer tüm kuruluşlar için örnek olur, ülkeniz için, Fiat için iyi olur” dedi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları