Home page
Haber Menüsü


Koç Holding CEO'su Bülend Özaydınlı
 
Koç Holding 2001’de % 24 küçüldü
 
Koç Holding CEO’su Özaydınlı, ağır kriz nedeniyle 2001’de topluluğun cirosunun yüzde 24 düşüşle 9.2 milyar Euro’ya indiğini açıkladı.
 
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
28 Mart—  Koç Holding CEO’su Bülend Özaydınlı, topluluğun cirosunun yaşanan ağır krizin nedeniyle yüzde 24 gerileyerek 9.2 milyar Euro’ya düştüğünü açıkladı. Koç Holding’in Nakkaştepe’deki merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Özaydınlı, bu yıl yatırımlarını ise yüzde 28 artırarak 560 milyon Euro’ya yükseleceğini hesapladıklarını kaydetti.

   
 
       
   
MSNBC News Koç: Daralma henüz bitmedi
MSNBC News Koç Holding'den 54.8 trilyon kar
MSNBC News Unicredito Koç Finansal Hizmetler'e talip
MSNBC News Koç: Doların ani düşüşü iyi değil
MSNBC News Koç'a 200 milyon dolarlık kredi
MSNBC News Koç: IMF'nin 10 milyar dolarını dikkatli harcayalım
MSNBC News Koçbank krizden büyüyerek çıktı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini anımsatan Özaydınlı, “Finansal hizmetler grubumuz, Avrupa’nın en güçlü finansal kuruluşlarından birisiyle ortaklık gerçekleştirecek” diye konuştu.
       Özaydınlı, Koç Topluluğu’nun 2001 yılı faaliyetleri sonucunda vergi öncesi 83 milyon Euro zarar ettiğini açıkladı. Özaydınlı, bu rakamın içinde, daha önce alınan döviz kredilerinden doğan yaklaşık 750 milyon Euro’luk net kur farkı zararının bulunduğunu kaydetti.
       Özaydınlı, 2001 yılında İMKB 30 Endeksi’ndeki Euro bazında yüzde 28 düşüşe rağmen, Koç Holding hisselerinin yüzde 4 değer kazandığını kaydetti.
       
SATIŞ HEDEFİ 10.5 MİLYAR DOLAR
       Özaydınlı, Koç Topluluğu’nun 2002 yılı için büyümede iddialı hedefler koyduğunu belirterek, kombine satışların yüzde 25 artarak 10.5 milyar Euro’ya çıkmasını öngördüklerini bildirdi.
       Özaydınlı, dış satışlarının yüzde 45 büyüyerek 3 milyar Euro’yu aşmasını planladıklarını, yatırımlarının da yüzde 28 artarak 560 milyon Euro’ya yükseleceğini hesapladıklarını açıkladı.
       Stratejileri doğrultusunda 2002 yılı için kendilerine iddialı hedefler koyduklarını kaydeden Özaydınlı, bu hedefleri şöyle açıkladı: “2002 yılında kombine satışlarımızın yüzde 25 artarak, 10.5 milyar Euro’ya çıkmasını öngördük. 2001 yılında 2000 yılına göre yüzde 48 artarak 2.3 milyar Euro’ya yükselen dış satışlarımızın 2002 yılında yüzde 45 artarak 3 milyar Euro’ya aşmasını planladık.
       2002 yılında yatırımlarımızın yüzde 28 artarak 560 milyon Euro’ya yükseleceğini hesapladık. Orta ve uzun dönemde ise hedeflerimizde aynı iddiayı taşımayı sürdüreceğiz. Bu stratejik konumlandırmamızın uygulanması sonucunda, dünyanın ilk büyük 200 şirketi arasına girmek için yılda yüzde 14 büyümeyi kendimize hedef alıyor ve 15 yıllık bir maraton koşusuna başlıyoruz. Maraton koşusunun zorluğunu biliyoruz. Ancak bu uzun koşuyu 100 metre yarış temposunda sürdürmemiz gerektiğinin de bilincindeyiz. Özet olarak bu yıldan başlayarak Koç Topluluğu’ndaki değişimi hissedeceksiniz.”
       
KRİZ FIRSAT YARATIYOR
       “Koç Topluluğu olarak, ekonomik krizin Türkiye’ye bir fırsat yarattığına ve devletin yapısal reformları kararlı bir şekilde bütün olarak uygulayacağına inanmak istiyoruz ve inanıyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Özaydınlı, Koç Holding olarak, ekonomik krizin Topluluk hedeflerinin yeniden gözden geçirilmesi için bir fırsat yarattığını düşünerek 2001 yılında kapsamlı bir öz değerlendirme yaptıklarını söyledi.
       Çizdikleri Türkiye senaryosunda, son bir yıllık gelişmelerle orta ve uzun vade öngörülerinin, arzuladıkları hedeflere ulaşmanın zeminini oluşturduğunu belirten Özaydınlı, AB normlarını sağlamaya yönelik yeniden yapılanma, ABD ve komşularla ilişkilerin güçlenmesi, enerji projeleri, terörizme karşı elde edilen başarı ve nihayet gerçekleştirilen yapısal reformların iyimser olmalarının nedenleri olduğunu vurguladı.
       
KOÇ SOYADLI 2 PROFESYONEL
       Özaydınlı, Koç Topluluğu’nun şu anda Türkiye’de kurumsallaşma yönündeki en ciddi adımları atan kurumlardan biri olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde bu yöndeki adımlarının devam edeceğini bildirdi. Toplulukta Koç ailesinden de 2 profesyonel yönetici bulunduğunu belirten Özaydınlı, bu kişilerin soyadları nedeniyle değil, profesyonel özellikleri nedeniyle kendileriyle birlikte olduklarını söyledi. Toplantıya, kısa süre önce Finansman Grubu Başkanlığı’na atanan Rüşdü Saraçoğlu ile öteki üst düzey yöneticiler Mehmet Ali Berkman, Cengiz Solakoğlu, Rüşdü Saraçoğlu, Aydın Çubukçu, Mustafa, Ali ve Ömer Koç da katıldı.
 
       
   
MSNBC News İBS-NTVMSNBC'den İMKB verileri ve şirket profilleri
MSNBC News İMKB'DEN ŞİRKET HABERLERİ
MSNBC News İMKB şirketlerinin 2001 bilançoları
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları