Home page
Haber Menüsü


Nahum: Tofaş, Fiat’ta kritik önemde
Fiat Başkan Yardımcısı Jan Nahum, Tofaş’ın Fiat stratejisi içinde büyük önemi olduğunu belirterek, yeni üretilmeye başlanan Albea modelinin büyük potansiyeli olduğunu kaydetti.
İstanbul
AA
15 Nisan— Tofaş’ın CEO’luğundan Fiat Auto’nun Uluslararası İş Geliştirme Bölümü Başkanlığı’na yükselen Jan Nahum, Tofaş’taki yönetim stratejisi tecrübelerini yeni görevinde uygulamaya başladı. Nahum, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 11 ülkeden sorumlu olduğunu hatırlatarak, “Uzakdoğu’dan, Güney Amerika ve Güney Afrika’ya kadar geniş bir bölge ile yakından ilgilenmek zorundayım. Tofaş’taki tecrübelerimi oraya taşıyorum” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News Bene: Otomotivde canlanma Mayıs'tan sonra
MSNBC News Oto kredisi kullanımı dibe vurdu
MSNBC News Otomobilde sıfır faize dönüldü
MSNBC News Otomobil satışları yüzde 78 düştü
MSNBC News Fiat: Nahum büyük katkı yapacak
MSNBC News Jan Nahum, Fiat'ın yönetiminde
MSNBC News Nahum: Ekonomi krizden çıkıyor
MSNBC News Tofaş ve Toyota'da yönetim değişti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kolektif yönetime inandığı için geçtiğimiz hafta İtalya’da kendi iş ünitesi içindeki arama grubu ile bir arama konferansı gerçekleştirdiklerini dile getiren Nahum, “İleriye yönelik bakışımızın, vizyonumuzun ne olması gerektiğini, önümüzdeki dönemde yapacağımız işleri ele aldık. Tofaş’ta denediğim uygulamaları, kolektif yönetimle daha sağlam bir temel oluşacağı inancına dayanan bir bakış tarzını, oraya götürmeyi deniyorum” dedi.
       
FİAT YÖNETİMİ SICAK YAKLAŞTI
       Nahum, Fiat Auto üst yönetiminin sıcak bir yaklaşım gösterdiğini belirterek, “Hakikaten bütün iş hayatımı orada yaşamışım gibi bir ortam yarattılar. Orada rahat olduğum bir başka konu daha var. Biliyorsunuz ben çalışmayı çok seviyorum. Ailem de İtalya’da olmadığı için sabah 06.30’da işteyim, 23.00’de de işten çıkıyorum. Aile sorumluluğu da üstümden kalktığı için böyle bir rahatlığım var. Şu sıralar üstümde çok yük var ama bu yükleri bir rutine oturtacağım, dolayısıyla ben memnunum” dedi.
       Yeri görevini üstlenmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında kendisinin ardından Tofaş’ın CEO’luğu için, bu göreve yeni atanan Antonio Bene’yi aday gösteren Nahum, Tofaş’ı çok sağlam ellere bıraktığını da vurguladı.
       Jan Nahum, yeni strateji içinde Tofaş’ın yerinin ne olacağının sorulması üzerine, “Tofaş’ın Fiat stratejisi içinde çok ciddi bir yeri var. Doblo gibi bir ürünü Tofaş’a verdi. Şimdi Albea’nın üretimi burada başladı. Bu da Tofaş’ın yarattığı bir araç” diye konuştu.
       
ALBEA’NIN POTANSİYELİ YÜKSEK
       Jan Nahum, Tofaş’ta geliştirilen ve üretimine başlanan Fiat Albea için dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli potansiyel bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:
       “Çin işi çok ciddi. Ayrıca başka yerlerde de fırsatlar var. Her ülke bu model için aday, hangi ülke onun pazarı olabiliyorsa, fiyatları tutuyorsa tabii ki potansiyel olur. Yanılmıyorsam, bu modelin Polonya’ya ihracatı Türkiye’deki lansmanından önce başladı.”
       Nahum, Türkiye’nin Fiat için önemli bir pazar ve üretim merkezi olduğunu vurgularak, Tofaş bu üstünlüklerini kullanmaya devam ettikçe, görevini yerine getirdikçe, verimli üretim yaptıkça, bu konumunun değişmeyeceğini bildirdi. Nahum, “Ayrıca, Türk pazarı, büyüme eğilimi gösterecek çok ciddi bir pazar. Fiat, böyle bir pazarı gözden çıkarabilir mi?” dedi.
       
NAHUM 11 ÜLKEDEN SORUMLU
       Jan Nahum, 19 Şubat tarihinde duyurulan yeni görevi kapsamında Brezilya, Arjantin, Fas, Mısır, Rusya, Hindistan, Güney Afrika, Tayland, Vietnam, Çin ve Türkiye’deki tüm operasyonlardan sorumlu hale geldi.
       1950 doğumlu olan Jan Nahum’un uzmanlık alanları, otomotiv, dizayn ve endüstri mühendisliğinden oluşuyor. 1973-1975 yılları arasında Otosan’da mühendis olarak görev alan Nahum, Koç AR-GE merkezinde 1975-1984 arasında dizayn şefi, müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yaptı.
       1984-1994 arasında Otokar’da genel müdürlük yapan Jan Nahum, 1994-1997 yılları arasında Tofaş’ta genel müdür olarak görev aldı. Nahum, 1998’den itibaren Tofaş’ın Murahhas Azalığı ve CEO’luğunu sürdürüyordu.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları