Home page
Haber Menüsü


Tofaş CEO'su Jan Nahum geçen ay Fiat'a atanmıştı.
Fiat: Nahum büyük katkı yapacak
Fiat Auto CEO’su Boschetti, Fiat’ın Uluslararası İş Geliştirme Bölümü Başkanlığı’na getirilen Jan Nahum’un, şirketin gelişimine büyük katkılar yapacağını söyledi. Cenevre’de 72. Uluslararası Otomobil Fuarı açıldı.
Cenevre
AA
    5 Mart—  Fiat Auto CEO’su Giancarlo Boschetti, Tofaş CEO’luğundan Fiat’ın Uluslararası İş Geliştirme Bölüm Başkanlığı’na getirilen Jan Nahum’un Fiat’ın gelişimine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Yaklaşık 1.5 ay önce Fiat CEO’luğuna getirilen Boschetti, 72. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’na katılarak ilk kez dünya basınının önüne çıktı.  

   
 
       
   
Internet Sites 72. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı
MSNBC News Jan Nahum, Fiat'ın yönetiminde
MSNBC News Otomotiv satışlarında tarihi düşüş
MSNBC News 'Otomotivde daralma ihracatı gölgeleyebilir'
MSNBC News Fiat otomotivde yoğunlaşacak
MSNBC News Otomotivde üretim hız kesti
MSNBC News OSD: Otomotivde verginin düşürülmesi kamuya yarar
MSNBC News Nahum: Ekonomi krizden çıkıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Boschetti, burada Türk basın mensuplarının Jan Nahum’a ilişkin soruları üzerine Nahum’un yeni göreve atanmasıyla ilgili memnuniyetini dile getirdi.
       Boschetti, Jan Nahum’un Türkiye’de büyük başarılara imza attığını ve Tofaş’da önemli gelişmeler kaydettiğini vurgulayarak, “Nahum Fiat’ın gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.
       Giancarlo Boschetti, Nahum’u Türkiye’deki başarısının ardından uluslararası alanda da kendisinden yararlanmak için başkanlığa getirmeyi uygun gördüklerini kaydetti.
       
YENİ OTOMOBİL ÜRETİLECEK
       Türkiye’deki otomobil pazarı hakkında olumlu düşündüğünü ifade eden Boschetti, “Türkiye’de yeni otomobil üretecek misiniz?” sorusu üzerine, “önümüzdeki birkaç hafta içinde bu konuda bir açıklama yapacağım” dedi.
       Boschetti daha sonra Türk basın mensuplarının isteği üzerine Türkiye’de üretilen ve Avrupa’da ilk kez lansmanı yapılan Doblo Malibu’nun önünde Türk gazetecilere poz verdi.
       
30 ÜLKEDEN 900 MARKA
       Bu arada, 72. kez düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, basına kapılarını açtı. Bu yıl, “Cenevre: Hareketin Kesiştiği Yer” sloganıyla gerçekleştirilecek fuarda 30 ülkeden yaklaşık 900 marka 250 standta sergilenecek.
       Avrupa’da her yıl gerçekleştirilen uluslararası fuar süresince büyük markaların CEO’ları ve yönetim kurulu başkanları kendi markalarının prezentasyonunu yapacaklar.
       50’den fazla otomobilin dünya prömiyerinin ilk defa yapılacağı fuarda otomobillerin yanı sıra, ayrıca geliştirilmiş konsept otomobil parçaları, otomobil ekipmanları ve tamamlayıcı parçalar, garaj ekipmanları ile elektrikli araçlar sergilenecek.
       Fuar, yarın da devam edecek basın lansmanının ardından 7-17 Mart 2002 tarihleri arasında halka açık olacak. Fuarın resmi açılışı, 7 Mart’da İsviçre Konfederasyonu Başkanı Micheline Calmy-rey tarafından gerçekleştirilecek. Bundan önce 72 bin metrekarelik alanda sergilemenin yapıldığı fuarda, ilk kez bu yıl sergi alanı 93 bin metrekareye çıkarıldı.
       
TÜRK YAPIMI OTOLAR GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
       Cenevre’deki fuarda, Bursa’da üretilen fiat Doblo Malibu ile Adapazarı’nda üretilen Toyota Corolla Sedan’ın ilk Avrupa lansmanları da yapılıyor. Türkiye’de yaklaşık 3 ay önce lansmanı yapılarak satışa sunulan Fiat Doblo Malibu, Doblo ailesinin en güçlü versiyonu olarak tanıtılıyor.
       Haziran ayında Avrupa’da satışa sunulacak Doblo Malibu’nun fiyatı 23 bin 570 İsviçre Frangı olarak belirlendi. Doblo Malibu saatte 170 kilometre maksimum hız, 1.6 litrelik hacimli motor 103 beygir gücüne sahip.
       Türkiye’de üretilip lansmanı yapıldıktan sonra Avrupa’da tanıtılan ilk otomobil olan Fiat Doblo Malibu’nun Türkiye’de yoğun ilgiyle karşılaştığı bildirildi. Fuar’da Adapazarı’nda üretilen Toyoto Corolla Sedan’ın da lansmanı yapılıyor.
       
DÜNYADA İLK LANSMANLAR
       72. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda 33’ü dünya 18’i de Avrupa’da olmak üzere toplam 51 otomobilin lansmanı ilk kez gerçekleştiriliyor.
        Dünyada ilk kez tanıtılan otomobiller arasında, Mercedes Benz’in Classe A210 Evolution, CLT 320, CLT 500, CLT 55 AMG, Fiat Ulysse, Hyundai’nin TB, Mazda’nın 6 SW, Citroen’in V3, Ferrari’nin 575 Maranello, Lancia’nun Phedra, Nissan’ın Yanya, Peugeot’un 807, 206 CC Rolant Garros, 206 SW, 307 SW, Renault’un Z81 ve Volkswagen’in Phaeton’u yer alıyor.
       Avrupa’da ilk kez lansmanı yapılan otomobiller arasında ise Chrysler Jeep’in Crossfire, PT Street Cruiser ile Compass, Daewoo’nun Kalos Sedan ve Magnus, Kia’nın Sorento, Mazda’nın 6 Hatchback ile 6 Sedan, Mitsubishi’nin CZ-3 ve CZ-2 ile Volvo’nun XC 90 modeli bulunuyor. Bu arada uluslararası otomobil fuarının 7 Mart’daki açılışını İsviçre Cumhurbaşkanı Kaspar Villiger yapacak.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları