Home page
Haber Menüsü


 
Güçlenme netlik kazanıyor
 
Genel yapısı itibariyle bu hafta piyasanın güç toplama hareketin netlik kazanacağı ve alıcıların daha istekli olabileceği bir hafta olabilir.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
10 Mart—  Geçen hafta “Görece İyimserlik” başlıklı yazımda 11700 e kadar olabilecek yükselişin ardından 11300 e kadar hacimsiz düzeltmeden bahsetmiş, yükselişin 12000 puan seviyesine kadar sürebileceğini notlarımıza eklemiştik. Gerçekten piyasa beklentilerimize uygun bir şekilde hareket edip, hem haftalık kapanış hem de hafta içindeki hareketler itibariyle nispeten daha olumlu tablo çizdi.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Görece iyimserlik
MSNBC News Murat Turgut: Hacimsiz bekleyiş
MSNBC News Murat Turgut: Savaşa girmeden ölmek
MSNBC News Murat Turgut: 13.000 önem kazanıyor
MSNBC News Murat Turgut: Pozisyon değiştirmeden beklemeli...
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bu olumlu tablonun baş mimarları yurt dışı piyasalardaki alıcılı seyir ile bono faizlerinin gevşemesi oldu. Bütün bunlara rağmen borsanın Ankara’daki gelişmelere her zamankinden daha duyarlı bir dönemde olduğunu özellikle hacimsiz seyreden günlerde daha net bir biçimde hissettiğimizi de gördük.
       
DÜŞÜŞ BİTTİ Mİ?
       Bu sorunun cevabına geniş anlamıyla “evet” diyebilirim. buradaki mesajım şudur; piyasanın artık 10700-11300 arasında olan hareket bandı 11300-12000 olarak revize olmuş durumda. Haliyle bu durum teknik anlamda piyasanın dip oluşumu konusunda da ciddi bir mesafe aldığını gösteriyor.
       Ama hemen şunu belirtmemiz lazım. Teknik anlamda dibin teyit edilmesi için haftalık bazda kapanışımızın 11900 puan seviyesinin üzerinde olmasını görmemiz lazım. Bu seviye aynı zamanda alıcıların daha istekli gelmesi için aşılması gereken kısa vadedeki ilk direncimiz olarak görülüyor.
       Bu sebeple 11900-12000 puan seviyesi hem kısa vade hem de orta vade trend açısından önemli bir dönüm noktası olarak karşımıza çıkıyor.
       
AB TARTIŞMALARI VE YANSIMASI
       Hepinizin malum olduğu üzere son haftalarda tartışılan ve yazı yazıldığı anda da tartışılmaya devam eden Avrupa Birliğini’ nin tek seçenek olup olmadığı konusu borsayı da haliyle etkilemekte.
       Koalisyonu oluşturan partilerin birbirleriyle olan sert diyalogları borsa yatırımcının da tedirgin etmekte.
       Böyle bir durumda ne yapmak lazım derseniz? Kanımca referansımız bono faizleri olmalı.
       Geçtiğimiz hafta düşük gelen enflasyon rakamlarını arkasından olumlu ihale sonuçlarını da gören bono faizlerinde hacimli bir düşüşü izledik. Kişisel düşünceme göre bono piyasasında faizler tekrar bileşikte 70 puanın üzerine çıkmadıkça İMKB’de kötümser olmayı getirecek bir durum yok.
       Bunları yazarken her zaman aklımızda tutmamız gereken unsurların işlem hacminin takibi ve stoploss noktalarına uyum olması gerektiğini bir kere daha belirteyim.
       
DICK CHENEY’NİN ZİYARETİ
       Bu hafta aklımızın bir köşesinde olması gereken değer bir konu da A.B.D Başkan Yardımsının bölge ülkelere ziyareti. Bu ziyarette neler konuşulur ya da nasıl bir sonuç çıkar tabii ki bizim uzmanlık sahamızda değil.
       Ancak bu ziyaret piyasa oyuncuları tarafından hacimsiz düşüşler için kullanılabilir. Bu sebeple yazının genelinde bahsetmeye çalıştığım direnç noktalarından pozisyon açmaktansa dışarıda kalıp izlemek ve genel seyri görmek daha mantıklı olur kanaatindeyim. Netice piyasa her halikarda hem alıma hem de satıma fısratlar tanır.
       
BU HAFTA NELER OLABİLİR?
       Geçtiğimiz hafta için 12000 seviyesini görülebilecek maksimum seviye olarak belirlemiştik. Yukarıda belirttiğim gibi bu seviye önemini koruyacak.
       Ancak Ankara bazlı olumsuz haberler gelmemesi durumunda hafta içinde yükselişin 12200 seviyelerine kadar da devam edebileceğini tahmin ediyorum. Genel yapısı itibariyle bu hafta piyasanın güç toplama hareketin netlik kazanacağı ve alıcıların daha istekli olabileceği bir hafta olabilir.
       Bu çerçeve içinde geçen hafta 11300 olarak belirlediğimiz kısa vade destek ve stoploss noktamızı değiştirmiyoruz.
       
PEKİ NE YAPMALI?
       Yazımızın ne yapmalı kısmı geçtiğimiz haftadan pek farklı olmayacak. Bu durumda 10700 orta vadeli 11300 de kısa vadeli stop loss sayılarak piyasanın alıcı tarafında olmakta fayda var. Hafta içindeki hareketlere göre 11900-12200 noktalarının görülmesi durumunda kısa vadeli satışlar denenebilir. Haftalık bazda kapanış 12000 ve üstü olması halinde takip eden haftada pozisyonda girmekte fayda görüyorum.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları