Home page
Haber Menüsü


 
13.000 önem kazanıyor
 
Bu hafta 13 binin altında haftalık bir kapanış yapıp yapamayacağımıza dikkat edilmeli. Enflasyon verileri ve IMF görüşmelerinden olumlu haberlerin gelmesi ihtimalinin bilinmesi yukarı hareketin devamını sağlayacaktır.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
2 Şubat—  Geçtiğimiz haftaki yorumumda bu haftanın tepki haftası olabileceğini belirtmiş, artı bir kapanış ile belkide 13.800’lere yakın bir yükselişi tahmin ettiğimi sizlere iletmiştim. Yaşanan veto sonrasındaki gelişmeler ve alternatif piyasaların vetoya verdiği tepkiye bakarak İMKB’nin biraz beklediğimizden sert bir düşüş yaptığı ve hacimsiz de olsa 12.000 seviyesine kadar seans içi gevşemelerde bulunduğu gözlemlendi. Kanımca bu hareketi piyasanın sığ olmasından faydalanan piyasa oyuncularının yapmış olması muhtemel.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Pozisyon değiştirmeden beklemeli...
MSNBC News Murat Turgut: İki arada bir derede!..
MSNBC News Murat Turgut: Şimdilik buraya kadar..
MSNBC News Murat Turgut: Hisse bazı belirginleşiyor
MSNBC News Murat Turgut: 2002 'ye selam 'ana trend'e devam..
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Küçük yatırımcının ise daha öncede belirttiğim gibi günlük değişimlerden çok haftalık belki de aylık değişimleri önemsemesi gerektiği fikri bir kere daha doğruluğunu kanıtlamış oldu.
       Ben ise acizane şimdiye kadarki yorumlarımın yüksek isabet yüzdesinin artırdığı sorumlulukla sizlere olabilecekleri ve piyasa beklentilerimi aktarmaya devam edeceğim.
       
13.000 ÖNEM KAZANDI
       Bu hafta için dikkat etmemiz gereken tek nokta kanımca 13.000 seviyesinin altında haftalık bir kapanış yapıp yapmayacağımız olmalıdır. Enflasyon dataları ve IMF görüşmeleri beklentileri piyasada ne gibi bir etki yapacak bunu tam olarak söylemek mümkün olmasa da olumlu haberlerin gelmesi ihtimalinin bilinmesi yukarı hareketin devamını sağlayacaktır.
       Bu yukarı hareketin üst sınırını görmeden geçen haftaki “pozisyon değiştirmemek” fikrimi devam ettirmek durumundayız. Teknik olarak baktığımızda piyasanın önünün bu hafta için 14.500 seviyelerine kadar açıldığını söylememiz mümkün.
       Bununla beraber piyasanın haftalık bazda artı kapanışı genel beklentilerimiz açısından yeterli görünüyor.
       Yaşanması muhtemel yükseliş hareketinin bir anlamda daha önce yaşadığımız 15.000 seviyelerinin ya da yakın noktalarının test edilerek teknik anlamda bir ikinci tepe oluşumuna yol açması ihtimaline karşı da yüksek fiyatlardan pozisyon açılmaması gereğine dair sizleri uyarmak istiyorum.
       Özetle önümüzdeki hafta için 13.000 destek ve kısa vadeli stoploss, 14.500 ise görülebilecek maksimum olarak öngörülebilir. Haftalık kapanışımızın artı olacağı beklentimizi de notlarımıza ekleyelim.
       
NE YAPILMALI ?
       Öncelikle şunu belirtmek istiyorum yatırımcıların kafasında satsaydık-alsaydık şeklinde düşünceler oluştuğunu biliyorum. Ancak, özellikle orta vadeli ana trendlerde küçük yatırımcının bu tarz hareketlere girişmesinin çoğu zaman yarardan çok zarar getirdiği bir gerçektir. Bunu maalesef geçen hafta bir kere daha gördük.
       Borsanın genel mantığı açısından bir trendi tespit ettiğinizde yapılacak şey pozisyonunuzu açmak, trendin sonunu ya da “ara trend kırılmaları”nı görene kadar bunu taşımaktan ibaret olmalıdır. 15 bin puan seviyesinin neticede az çok satış yapılması gerektiği bir nokta olarak bizler de yazılarımızda belirttiysek de neticede pozisyonunu değiştirmeyenler için piyasa bir ay içinde ikinci bir fırsatı tekrar tanıyacak gibi görünüyor. Zaten genelde de bu hep böyle olmuştur. Piyasada oluşan zararların büyük bir kısmının ben şahsen çok yüksek seviyelerden mal almak ve ucuz fiyatlara teslim etmekten ibaret olduğunu düşünüyorum.
       Bu çerçevede 15 bin puan seviyesinden yaşadığımız düşüş süresince orta vadeli pozisyonlar için yaşanması muhtemel bir ikinci tepe hareketinin beklenmesi gerektiğini ısrarla yazılarımda vurguladım. Zaten İMKB de geçtiğmiz hafta yaşadığımız “ayı tuzağı” oluşumu ile en geç 10 gün bir arayla bu analize uygun bir hareket sergeleyecek gibi gözüküyor.
       Orta vadeli pozisyonlarımız açısından yaşanacak yükseliş hareketinin bir trend tamamlama mı yoksa yukarı hareketin güçlenerek devamı mı biçiminde geçecek bunu görmemiz gerekiyor. Hal böyle olunca bu hafta da bir aksilik olmaz ve 13.000 seviyesinin altında bir kapanış yaşamazsak pozisyonların tutulması yönündeki tavrımızı devam ettirmeliyiz.
       Kısa vadeli pozisyonlar açısındansa öngördüğümüz yukarı hareketin boyuzlarını tam bir netlikle kestiremediğimiz için alım yönünde olmak için 13.000’e doğru olabilecek düzeltmelerin beklenmesini makul görüyorum.
       Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları