Home page
Haber Menüsü


Murat Turgut
 
İki arada bir derede!..
 
İMKB için şu an tam anlamıyla “2 arada bir derede” tabirini de kullanabiliriz. Bunun sebebi kırılgan piyasanın getirdiği haberlere sert tepki verme reaksiyonu ile iyi haberlere tepki alma aksiyonu arasında kararsız olduğu bir döneme girmiş olmasıdır.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
19 Ocak—  Geçtiğimiz hafta piyasaya bakarken yükselişin şimdilik buraya kadar olacağını belirtmiş, takip eden gün ve haftaların daha çok yükselişi sindirmek ve düzeltme mantığıyla geçeceğini yazmıştım. Ayrıca düzeltme hareketinin dip seviyelerinin de 12500 noktaları olacağını notlarımıza eklemiştim.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Şimdilik buraya kadar..
MSNBC News Murat Turgut: Hisse bazı belirginleşiyor
MSNBC News Murat Turgut: 2002 'ye selam 'ana trend'e devam..
MSNBC News Murat Turgut: Hareketli hafta bizi bekliyor
MSNBC News Murat Turgut: Borsada fırsatlar bitmez
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bununla beraber geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşün alternatif piyasalardaki durgun seyre ve dövizdeki gevşeme eğilimine karşın bu derecede sert gelmesini de pek beklemiyordum.En azından bir tepki yükselişi ile tekrar 14500’ün görülerek gevşemesi daha olası gelmişti bana..
       
ENDEKSTE SERT DÜŞÜŞ
       Ama İMKB’nin kaderi haline gelen banka hisselerindeki hareketlerin endekse yansıması olayı yine karşımıza sert bir düşüş olarak çıktı.
       Bu düşüşün ana aktörü trajik bir biçimde bankalar yasasından yararlanacağı umulan bankacılık sektörü hisseleri oldu. Tabiki üzerinde durmaya çalıştığımız piyasanın arz talep dengesizlikleri ve kontrol edilemeyen açığa satış işlemlerinin de bu düşüşte payı olduğu aşikar.
       Bu arada Başbakan’ın ABD ziyaretinin de sektörel anlamda birkaç hareketten fazla piyasaya yansımadığını da belirtelim..
       
HERŞEY BİTTİ Mİ?
       Tabiki hayır. Ancak teknik analiz ve borsa mantığının bir gereği olarak, piyasanın yeni fiyatlara alışması ve hisselerin tekrar “güçlü ellerde” toplanması belirli bir sure alacak. Bu sure içerisinde hisse bazı hareketlerin ve güçlü hisselerin daha net ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.
       Bu dönemde endeks hareketlerinin biraz daha dar alana sıkışması ve hacimsiz seanslar geçirmemiz de büyük olasılık. Yani hemen bir yukarı hareket beklemek aşırı iyimserlik olacaktır.
       
DENGE ARAYIŞI
       Piyasada bu hafta alıcı ve satıcıların dengelendiği bir piyasa izliyor olmalıyız. Özellikle bankalar yasasının Cumhurbaşkanlığı makamından onay alması piyasaya bir tepki yükselişi getirecektir.
       Ama bu tepki yükselişinin üst sınırı da kanımca bu hafta için 13600 seviyeleri olmalıdır. Ben şahsen 13300 seviyesinin üzerinde haftalık kapanış yapabilecek bir piyasayı başarılı bir piyasa olarak değerlendiririm.
       Aşağı yönde ise 12500 olarak belirttiğimiz destek önümüzdeki hafta ve belki de haftalar için bizi tutabilir. Ama geçtiğimiz hafta gelen sert düşüş malesef 11500 seviyelerini de orta vadeli düzeltme analizlerimizin içine alınmıştır.
       
İKİ ARADA BİR DEREDE !
       Yukarıdaki kompozisyonu tekrar inceleyecek olursak, İMKB için şu an tam anlamıyla “iki arada bir derede” tabirini de kullanabiliriz.
       Bunun sebebi kırılgan piyasanın getirdiği kötü haberlere sert tepki verme reaksiyonu ile iyi haberlere tepki alma aksiyonu arasında kararsız olduğu bir döneme girmiş olmasıdır.
       Teknik anlamda hemen hemen bütün göstergelerin “alma” konumunda olması gelebilecek kısa vadeli tepkilere itibar etmektense piyasanın dip oluşumunu görmenin daha mantıklı olacağı şeklinde düşünülmelidir.
       
NE YAPMALI?
       Öncelikle şunu belirtmek lazım. Geçtiğimiz hafta da belirttiğim gibi küçük yatırımcı yükselen piyasada mal almaktansa yükselecek piyasada mal almayı artık iyice temel prensip haline getirmelidir.
       Çünkü İMKB küçük yatırımcılar güçlendiği sürece daha sağlıklı bir piyasa halini alacak ” sermayenin tabana yayılması” laf olmaktan çıkıp gerçek bir olgu haline dönecek.
       Kısa vadeli ve orta vadeli tüm pozisyonlar açısından şu anda beklemek daha anlamlı görünüyor.
       Özellikle borsaya orta vadeli bakabilen ve yükselişte yeni pozisyon açmış olanlar için endeksten daha çok kendi hisselerinin beklentilerinin daha önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.
       Kısa vadeli işlem yapanlar ise kanımca önümüzdeki hafta bankalar yasasının onaylanmasının ardından gelebilecek tepki yükselişi için 12500 - 13000 bandından pozisyon açabilirler.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
       “Zafer hiç yıkılmamak değil, her yıkıldığında ayağa kalkabilmektir. ”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları