Home page
Haber Menüsü


Turizmde ‘Çin’ umudu
Türkiye ile Çin arasında turizm anlaşması imzalandı. Turizm Bakanı Taşar, iki ülke arasında turist trafiğinin artmasını hedeflediklerini söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
14 Aralık— Türkiye ile Çin arasında, “Resmi Turist Güzergahı” statüsü verilmesi doğrultusundaki mutabakat zaptı, Turizm Bakanı Mustafa Taşar ve Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Turizm İdaresi (CNTA) Başkanı He Guangwei arasında imzalandı. 1.4 milyarı aşkın nüfusuyla dünyanın en fazla nüfusa sahip ülkesi konumundaki Çin’den, 20 yıl süresince milyonlarca Çinli’nin dış turizme açılması bekleniyor.

   
 
       
   
MSNBC News Turizmciler tanıtım atağında
MSNBC News Çin'le turizm anlaşması yapıyoruz
MSNBC News Turizmciler, Avrupa'da lobi yapıyor
MSNBC News Turizmin cirosu 21 milyar dolar
MSNBC News Turizmde KDV indirimi yok
MSNBC News Turizm geliri 4.2 milyar dolar
MSNBC News Dünya turizminde 9 milyon kişi işinden olabilir
MSNBC News Hükümet turizme desteği görüştü
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, 2010-2015 yılları arasında Çin’in dünyanın en önemli turizm pazarı haline geleceğini, ayrıca gelecek 20 yıl içinde en fazla turist çeken ve gönderen ülkenin de burası olacağının öngörüldüğüne işaret eden Turizm Bakanı Mustafa Taşar, “Turizm sektörü, ülkemizin de en önemli endüstrisi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Pazarın çeşitliliğini ve derinliğini geliştirmede Çin çok önemli bir yer tutmaktadır” dedi.
       Türkiye’nin gelecekte tarihi, doğası ve kültürüyle önemli turizm destinasyonlarından biri olacağını dile getiren Taşar, bunun Çinliler için de bir ayrıcalık olacağını söyledi.
       Dünyadaki 3 ana sektörden 1’i haline gelen turizmin her 9 kişiden 1’ini istihdam ettiğini ve geçen yıl 476 milyar dolar gelir yarattığını anlatan Taşar, 2020 yılında gelirin 4.5 kat büyüyerek 2 trilyon dolara ulaşacağını ifade etti.
       
TÜRKİYE TURİZM BÜROSU AÇACAK
       Mutabakat zaptındaki turizm işbirliğine de değinen Taşar, şöyle devam etti: “Elbette bu turist trafiği Çin’den Türkiye’ye, Türkiye’den Çin’e doğru geliştirilecektir. Bu itibarla Çin’de büyükelçilik seviyesinde faaliyet gösterecek resmi bir turizm bürosu açmak üzere girişimde bulunduk. Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla müracaat yapılmasının ve müracaatın onaylanmasının ardından benim de içinde bulunduğum bir heyetle Çin’e giderek, hemen bu büroyu açacağız.”
       Büro aracılığıyla Çinliler’e Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılacağını belirten Taşar, mutabakat kapsamında ayrıca, Çin heyetinin talep ettiği güvenilir, iyi hizmet veren tur operatörlerini kendilerine bildireceklerini, vize işlemlerinin hızlandırılmasını sağlayacaklarını ve Çinli turistler için “acil şikayet hattı” açacaklarını bildirdi.
       Taşar, Çin Ulusal Turizm İdaresi Başkanı He Guangwei’nin 6 milyon turiste işaret ettiğini hatırlatarak, “Çin Halk Cumhuriyeti’nden 2000 yılında 20 bin 76 turist ülkemizi ziyaret etmiş. 2001 Kasım ayı itibariyle bu rakam 22 bin 500’e çıkmış. Yani daha mutabakat zaptı imzalanmadan, bu haberler üzerine, yüzde 12’ye varan bir artış görülmüş. Bu rakamın giderek artacağını umut ediyorum” diye konuştu.
       Çin’den gelecek turistlere rahat ve güvenli bir seyahat geçirmelerini bu mutabakat zaptıyla garanti ettiklerini kaydeden Taşar, ayrıca bu ülkedeki turizm ve tanıtım faaliyetleri için 1 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını sözlerine ekledi.
       
HE GUANGWEI: TÜRKİYE’YE İLGİ ARTACAK
       Turizm anlaşmasını imzalayan Çin Ulusal Turizm İdaresi Başkanı He Guangwei, ülkesinde dış seyahat yapanların sayısının geçen yıl 6 milyon 350 bine ulaştığını belirterek, “İnanıyorum ki bunların önemli bir parçası daha sonra Türkiye’yi düşüneceklerdir” dedi. He Guangwei, açıklamasında, bu mutabakat zaptıyla Çin ve Türkiye arasında, turizm sektöründeki işbirliğinin yeni bir döneme girdiğini söyledi.
       Çin’de, 1978 yılından sonra başlatılan dışa açılma politikasının ardından ülkenin büyük bir hızla geliştiğini ifade eden He Guangwei, uzun yılların çabaları sonucu Çin’e gelen turist sayısının geçen yıl 80 milyona ulaştığını ve ülkesinin turizmden elde ettiği gelirin 16 milyar 200 milyon yen olduğunu anlattı. He Guangwei, “Çin’in ekonomisinin hızla gelişmesi ve insanların zenginleşmesi süreciyle, insanlar iç turizmle yetinmeyip dış seyahat da yapmak istiyorlar. Dış seyahat yapanların sayısı geçen yıl 6 milyon 350 bine ulaştı. İnanıyorum ki bunların önemli bir parçası daha sonra Türkiye’yi düşüneceklerdir” diye konuştu.
       
ÇİN’E DAVET
       Konuşmasında pek çok kez Türkler’i ülkesini ziyaret etmeye davet eden He Guangwei, “Çin’de 6 bin 900 değişik otel bulunuyor, 5 milyon 350 bin eğitimli, iyi hizmet verebilen, özellikle turizm alanında çalışan insanlar var. Çin, 5 bin yıllık geçmişe sahip ve kaynakları çok zengin bir ülke. Türkler eğer Çin’e giderse, Çin’den çok memnun kalacaklarına eminim” diye konuştu.
       Çin’in Türkiye’yi “turizmde hedef ülkeler” arasına aldığını da dile getiren He Guangwei, bir soru üzerine Çinliler’in dış seyahat için en çok tercih ettiği ülkenin, yılda 900 bin kişiyle Tayland olduğunu, onun arkasından Rusya’nın geldiğini ifade etti.
       He Guangwei, “Türkiye’ye Çin’den ne kadar turist gelecek bu şuna bağlı; ulaşım durumu ve ne gibi hizmetler olacak. Türkiye’nin Çin’de çok promosyon ve tanıtım yapması gerekiyor” dedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları