Home page
Haber Menüsü


Turizmciler tanıtım atağında
Turizmciler, ABD’ye yapılan 11 Eylül saldırısı ardından, Türkiye’ye yönelimi hızlandırmak amacıyla tanıtım atağına geçti. ‘İstanbul Forumu’ lobi grubu, dünyada İstanbul’u gündemde tutacak.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
5 Aralık— Türk turizmciler, İstanbul’a daha fazla ziyaretçi çekebilmek için dünyanın önemli kentlerinde lobi çalışmaları yapacak. İstanbul’daki 5 yıldızlı otellerin yöneticileri ve seyahat acentaları, 11 Eylül’den sonra rezervasyon iptalleri yaşayan otellere müşteri arayacak. ‘İstanbul Forumu’ adıyla birleşen turizmciler, 11 Eylül sonrası turizm sektörünün aldığı darbe üzerine oluşturulan sivil inisiyatif hakkında verdi. Grup, Avrupalı gazetecileri İstanbul hpakkında olumlu haber yazmaları için ikna etmeye çalışacak.

   
 
       
   
MSNBC News Çin'le turizm anlaşması yapıyoruz
MSNBC News Turizmciler, Avrupa'da lobi yapıyor
MSNBC News Turizmin cirosu 21 milyar dolar
MSNBC News Erciyes'e kar, turizmciyi sevindirdi
MSNBC News Turizmde KDV indirimi yok
MSNBC News Dünya turizminde 9 milyon kişi işinden olabilir
MSNBC News Hükümet turizme desteği görüştü
MSNBC News Dünya turizmi kan ağlıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İstanbul Forum Genel Koordinatörü Ceylan Pirinçcioğlu, 11 Eylül sonrasında özellikle 5 ve 4 yıldızlı otellerde doluluk oranlarının yüzde 30’lar seviyesine düşmesi üzerine, biraraya gelerek forumu oluşturduklarını söyledi.
       “İstanbul’a dünya seyahat pazarındaki olumsuzluklardan etkilenmeyecek bir konum ve bir dünya şehri kimliği kazandırmak” vizyonu etrafında toplandıklarını belirten Pirinçcioğlu, yüksek gelir gruplarının bulunduğu ülkelerde, etkin kişileri sürekli bilgilendirerek, İstanbul’u değişik yönleriyle gündeme getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
       
İLK PROJE 10 ARALIK’TA
       10 Aralık tarihinde ilk projesini gerçekleştirecek olan İstanbul Forum’un bir otel ve bir seyahat acentesinden oluşan 9 ayrı grupla önemli kentleri ziyaret ederek, yabancı basın mensuplarıyla bir araya geleceğini açıkladı.
       İlk aşamada Hamburg, Paris, Barcelona, Roma, Amsterdam, Köln, Londra, Milano ve Madrid şehirlerine gidileceğini ifade eden Pirinçcioğlu, ikinci aşamada Zürih, Brüksel, Moskova, St. Petersburg, New York, Washington, Tokyo, San Fransisco ve Viyana’da çalışmaların devam edeceğini bildirdi.
       
HEDEF YILDA 12 MİLYON ZİYARETÇİ
       Pirinçcioğlu, yabancı basın mensuplarını İstanbul’a davet etmeyi, İstanbul’da çeşitli festivaller ve toplantılar düzenlemeyi, İstanbul’da filmler çevrilmesini, İstanbul ile ilgili bir şarkı ve roman yazılmasını da istediklerini anlattı.
       Prag’ın yılda 20 milyon ziyaretçi çektiğini, Den Haag’ın yıllık tanıtım bütçesinin 28 milyon dolar olduğunu anlatan Pirinçcioğlu, İstanbul’u ise yılda 2.5 milyon kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.
       Pirinçcioğlu, “2010 yılında İstanbul’a 12 milyonun üzerinde ziyaretçi çekmek için çalışacağız” dedi. Ceylan Pirinçcioğlu, İstanbul Forum’un yurtdışında yapacağı organizasyonlar için 300 bin dolarlık bir harcama yapacağını, bunun tamamının forumu oluşturanların katkıları ile karşılanacağını bildirdi.
       Toplantıda söz alan projenin Hamburg Koordinatörü Ahmet Teker, hükümetin yapması gerekenleri büyük bir fedakarlıkla kendilerinin üstlendiklerini belirterek, “Bizim en büyük derdimiz Türkiye İslam ülkesi olduğu için, ABD ve Avrupa ülkelerince Afganistan, Suudi Arabistan ve başka İslam şehirlerinin nitelikleri ile aynı potaya konup, turizm açısından lanetlenmesidir” dedi.
       Teker, Alman medyasının kalbinin attığı Hamburg’da medya mensupları ile bir araya gelerek, Türkiye ve İstanbul lehine yazılar yazılmasını sağlamak istediklerini söyledi. Türkiye’ye kışın gelen turistlerin haftada ortalama 150 mark, yazın ise 350 mark bıraktığını belirten Teker, İstanbul’da önümüzdeki yıla ilişkin iptal edilen büyük kongre ve şirket toplantılarına katılacak olanların ise kişi başına günde 150 dolar bırakabilecek olduklarına dikkat çekti.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları