Home page
Haber Menüsü


Turizmciler, Avrupa’da lobi yapıyor
İstanbul Forum adlı bir lobi grubu oluşturan turizmciler, Avrupa basınına Türkiye’nin güvenli ülke olduğunu anlatacak.
İstanbul
AA
28 Kasım— Türk turizmciler, uluslararası kongre ve şirket toplantılarını İstanbul’a çekebilmek için Avrupa’nın önemli kentlerinde lobi çalışması yapacak. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Orhan Sanus, ABD’deki 11 Eylül olaylarının ardından uluslararası kongrelerin ve şirket toplantılarının iptal edildiğini ve özellikle gemi turizminin olumsuz etkilendiğini belirtti.

   
 
       
   
MSNBC News Turizmin cirosu 21 milyar dolar
MSNBC News TOBB: Turizmde alternatifler denenmeli
MSNBC News Taşar: Turizm etkilenmedi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sanus, şunları söyledi:
       “Amerikalılar piyasadan ellerini eteklerini çekince bu dünyanın her tarafına yansıdı. İstanbul’un özellikle gemi turizminden çok büyük kaybı oldu. Beş yıldızlı otel odalarını en fazla dolduran müşteri grubu, gemilerle gelen zengin Amerikalılardı. Daha önce 2-3 bin Amerikalı ile gelen gemiler, 50-60 kişiyle gelmeye başladı. Ayrıca, büyük kongrelerin kaybı oldu. 11 Eylül’den sonra şirketlerin toplantıları çok büyük oranda azaldı. Burada da bayağı bir darbe aldık. 4-5 yıldızlı otellerin doluluk oranı yüzde 25-30’lara kadar düştü.”
       Kısa dönemde ABD’den fazla bir beklenti olmadığı için Avrupa’ya bir çıkarma yapmak gerektiğini düşündüklerini belirten Sanus, önümüzdeki 5-6 ay içinde Avrupa’dan daha fazla iş toparlanabileceğini kaydetti.
       Avrupa ile ilgili bir hareket planı hazırladıklarını bildiren Orhan Sanus, “İstanbul Forum” diye 35-40 kişilik bir lobi grubu oluşturduklarını, Lütfi Kırdar’ın yanı sıra beş yıldızlı otellerin, önde gelen seyahat acentaların temsilcilerinin grupta yer aldığını söyledi.
       
HEDEF 10 AVRUPA ÜLKESİ
       Sanus, Avrupa’da Paris, Londra, Frankfurt, Hamburg, Barcelona, Madrid, Roma, Milano, Amsterdam ve Brüksel’i ana kentler olarak tespit ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
        “35-40 kişilik grubu 3-4’er kişilik ekiplere böldük ve her ekibe bir kent verdik. Her ekip, o ülkenin önde gelen basın kuruluşlarına, sektör yazarlarına ve dergi temsilcilerine tanıtım yapacak. Türkiye’nin ve İstanbul’un nasıl bir yer olduğunu, savaşın ne kadar dışında ve ne kadar güvenli bir ülke olduğunu basın yoluyla duyurabilmek için lobi yapacağız. Aralık ve Ocak ayında buna başlayacağız.”
       İstanbul’un altyapısı ile güvenliği ile Avrupa’nın bir parçası olduğunu vurgulayarak, Avrupa’da yapılacak toplantıların güvenli biçimde İstanbul’da yapılabileceğini belirten Sanus, İstanbul Forum’un amaçlarını şöyle anlattı:
       “Birinci amacımız, 2002 yılı için şu anda rezervasyonları yapılmış bulunan kongre olsun, şirket toplantıları olsun, münferit ziyaretler olsun bunları kaybetmemek. İkinci amacımız ise, yeni toplantı grupları, kongreleri ve ziyaretleri Türkiye’ye çekebilmek. Turizmciler olarak İstanbul ile belirlenen on kent arasında bir köprü kurduktan sonra, ikinci aşamada belki bir Türk Haftası veya bir defile düzenleyebiliriz.”
       
LÜTFİ KIRDAR’DA 9 BİN KİŞİLİK İPTAL
       Lütfi Kırdar’daki organizasyonlar hakkında da bilgi veren Sanus, 11 Eylül olaylarının ardından bu yıla ilişkin 6 bin kişilik bir uluslararası kongrenin ve 3 bin kişilik bir şirket toplantısının iptal edildiğini, 2 bin kişilik bir toplantının da 2003 Ocak ayına ertelendiğini bildirdi.
       İptal edilen organizasyonların parasını aldıkları için, yiyecek ve içecek gelirleri dışında maddi bir kayıpları olmadığını kaydeden Sanus, “İptaller, 2002’ye sıçrarsa o zaman maddi kayıp doğacak. 2002 yılına 12-13 uluslararası kongremiz var. Bunlarla ilgili şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Ama, iptal olup olmayacağını yılbaşından sonra göreceğiz” diye konuştu.
       Sadece uluslararası kongreler dikkate alındığında bu yıl 23-24 bin kongre delegesini ağırladıklarına işaret eden Sanus, 11 Eylül’den sonra daha yoğun olarak dış pazarlamaya önem verdiklerini söyledi ve “Bütün gücümüzle ABD ve Avrupa pazarında faliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları