Home page
Haber Menüsü


Turizmde KDV indirimi yok
Turizm Bakanı Taşar, turizm sektöründe KDV indirimi taleplerinin sonuçsuz kaldığını, gelecek yıl bu konunun ele alınacağını söyledi. TÜRSAB Genel Kurulu’nda konuşan TÜRSAB Başkanı Ulusoy da, turizmin Türkiye’nin en büyük gelir kaynağı olduğunu kaydetti.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
10 Kasım— Turizm Bakanı Mustafa Taşar, turizm sektöründe KDV indirimi taleplerinin sonuç vermediğini belirterek, konunun önümüzdeki yıl ele alınacağını söyledi. Taşar, Büyük Anadolu Oteli’nde yapılan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) 15. Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla, ilgili bakanlarla turizm sektörü sorunlarını ele aldıklarını anlattı. Taşar, ele aldıkları konuların başında havayollarının problemleri geldiğini belirtti.

   
 
       
   
MSNBC News Dünya turizminde 9 milyon kişi işinden olabilir
MSNBC News Hükümet turizme desteği görüştü
MSNBC News TOBB: Turizmde alternatifler denenmeli
MSNBC News Dünya turizmi kan ağlıyor
MSNBC News "Tek kurtuluş ihracat ve turizmde"
MSNBC News "İhracat ve turizm gelirleri azalacak"
MSNBC News Dünya turizmi uzun vadede umutlu
MSNBC News Taşar: Turizm etkilenmedi
MSNBC News ABD'de turizmde ağır yara alacak
MSNBC News Turizmde 2 milyon Çinli sevinci
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Taşar, Türkiye’ye gelenturistlerin büyük bölümünün havayolu ile geldiğini hatırlatarak, havayolu şirketlerine akaryakıt sübvansiyonu getirilmesi, yolcu servis ücretlerinin düşürülmesi, milli havayolları ve Türk bayaraklı havayollarının desteklenmesi konusunu Devlet Bakanı Kemal Derviş ve Ulaştırma Bakanı Oktay Vural’a illettiğini anlattı.
       
KOBİ KREDİLERİ KULLANDIRILMALI
       Turizm Bakanı Taşar, turizm sektörüne uzun vadeli finansman kredisi verilmesini gerektiğini de belirterek, sektörün KOBİ kredilerinden yararlandırılmasını istediklerini bildirdi.
       Her yıl belirlenen oranlarda ve bu oranların üzerinde döviz kazandıran turizmcilerin ihracatçı sayılması ve ihracat teşviklerinden yararlandırılmasını istediklerini de kaydeden Taşar, uzun vadeli kredilere destek verilmesi gereğini de dile getirdi.
       
Turizm geliri 4.2 milyar dolar

       Turizm Bakanlığı’nın Milli Parklarla ilgili projelerine de değinin Taşar, “Konunun yanlış anlaşıldığını görüyorum. Biz sadece Milli Parklar içinde safari alanları düşünmüştük” diye konuştu.
       Turizm sektörünün ekonominin ateşleyicisi olduğunu vurgulayan Taşar, turizmin gelirinin artırılması için tanıtıma özel bütçe ayrılması gereğine değindi. Taşar, tanıtıma özel bütçe uygulanması halinde turizm gelirlerinin 50 milyar dolar, turist sayısının ise 60 milyona çıkacağını bildirdi.
       Taşar, turizm sektöründe de KDV oranının mutlaka düşürülmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, bu konuda yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını ifade etti. Taşar, “Turizm sektöründe KDV indirimi taleplerimiz sonuç vermedi. Konu önümüzdeki yıl ele alınacak” dedi.
       Yurtdışına çıkaşlarda 50 dolar alınma uygulmasınını da eleştiren Turizm Bakanı Taşar, turist gönderilirse turist alınabileceğini kaydetti. Taşar, bu uygulamanın getirisinin ve götürüsünün iyi hesaplanması gerektiğini belirtti.
       Başbakanın, başkanlığında, Ulusal Turizm konseyi kurulması için de çalışmalarının devam ettiğini anlatan Taşar, yabancıların mülk edinmesinin kolaşlaştırılması, yat limanları yapmının teşviki gibi konularda da görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.
       
ULUSOY: TURİZM BÜYÜK GELİR KAYNAĞI
       Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy da, turizmin Türkiye’nin en büyük gelir kaynağı olduğunu belirterek, turizmden 38 sektörün pay aldığını ifade etti.
       ABD’ye yapılan saldırıya da değinen Ulusoy, Türkiye’nin Müslüman bir ülke olarak, laik, çağdaş ve tüm dinlere saygılı olduğuna dikkati çekti.
       Ulusoy, Anadolu’da uzun yılllar tüm dinlerin barış ve kardeşlik içinde yaşadıklarını hatırlatarak, birlik olarak kendilerinin de söz konusu dinlerin tarihi değerlerinin restorasyonuna büyük önem verdiklerini belirtti.
       Ulusal Turizm Konseyi’nin kurulmasının önemine değinen Ulusoy, turizm işletmelerinin KOBİ kapsamına alınması, müze fiyatlarının belirlenmesi, KDV oranının düşürülmesi, yurtdışına çıkışta alınan harç, turizmcilerin ihracatçı sayılmaları konularının bir an önce çözümlenmesini istediklerini kaydetti.
       
SEÇİM YAPILACAK
       Genel Kurul’da, başkanlık divanı seçiminin ardından, yönetim kurulunun faaliyet raporu, bilanço, gelir, gider hesapları ve denetim kurulu faaliyet raporu görüşüldü.
       Kurulda, yönetim kurulu için 9 asil ve 9 yedek üye, denetim kurulu için 3 asil 3 yedek üye, disiplin kurulu için 3 asil 3 yedek üye seçilecek.
       TÜRSAB Başkanlığı’na, Başaran Ulusoy, Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Ateş Nesin, Birol Türemiş, Cem Polatoğlu, Deniz Emin Tüfekçioğlu, İhsan Mahmutoğulları ve Sibel Eronç’un aday olması bekleniyor.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları