Home page
Haber Menüsü


 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Salı günü de Türk-İş temsilcileriyle görüşmüştü.
Sezer, reel sektörün sorunlarını dinledi
Cumhurbaşkanı Sezer, TOBB heyetinin hükümetle yaptığı 30 Kasım mutabakatı ve reel sektörün sorunlarını dinledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, varlık yönetim şirketi çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Ankara
AA
 
    12 Aralık—  Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TOBB heyetinin hükümetle yaptığı 30 Kasım mutabakatı ve reel sektörün sorunlarına ilişkin görüşlerini dinledi. Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul ederek, bir süre görüştü. Çankaya Köşkü’ndeki kabul sonrasında, gazetecilere açıklama yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer’e, Odalara bağlı olan üyelerin borçlarına ödeme kolaylığı getirilmesi ve Odaların Odalar Birliği’ne olan borçlarının silinmesi ile ilgili yasa tasarısının geleceği hakkında bilgi verdiklerini söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Sezer: Kötü yönetimi hak etmiyoruz
MSNBC News Reel sektöre destek yasaları imzada
MSNBC News İstanbul Yaklaşımı'na kaynak arayışı
MSNBC News Reel sektöre 'taze kan' önlemleri
MSNBC News TOBB: Kriz hız kesiyor
MSNBC News TOBB: İç borç azalırsa düze çıkarız
MSNBC News TOBB: Alınan önlemler yetmez
MSNBC News Niyet mektubunda reel sektöre ilgi vaad ediliyor
MSNBC News Derviş: IMF desteği için 3 yasa şart
MSNBC News DB, kredi için IMF'yi bekliyor
MSNBC News IMF'ye "öncelikli eylemler" listesi
MSNBC News IMF ile 2 yıllık yeni bir program
MSNBC News Oral: Yeni vergi yok
MSNBC News Oral: Stand-by üç yıllık olacak
MSNBC News Oral: Ekonomide canlanma başladı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türk-İş heyetinin kabulü sırasındaki açıklamaların gündeme gelip-gelmediğinin sorulması üzerine Hisarcıklıoğlu, bu konuların gündeme gelmediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, IMF Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Willy Kiekens ile görüşmesi ile ilgili soru üzerine de şunları kaydetti:
       “Borsa ve odalardan gelen sorun ve çözüm önerileri ve yapmış olduğumuz anketlerden çıkan sonuç ele alındı. Bu üç ana başlık altında toplanıyor. Birincisi iç talep yetersizliği, ikincisi kredilerin yeniden yapılandırılması ve bankacılık sisteminin çalışmaması üçüncüsü de vergi sistemi ile ilgili. Bu konularda kendisine bilgi verdik ve reel sektörün önünün açılması noktasında kendilerinin de sıcak baktıklarını gördük.”
       
GÖRÜŞME TAKVİMİ
       Gazetecilerin 30 Kasım mutabakatı çerçevesinde, yılsonuna bitirilmesi, faaliyete geçilmesi gereken bir takım hususlar bulunduğunu belirtmeleri üzerine, Başkan Hisarcıklıoğlu, bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini, 30 Kasım’dan sonra görüşmelerin bitmediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
       “Bugün Hazine Müsteşarı ile görüştüm. Daha önce de Çalışma Bakanı ile beraberdik, Maliye Bakanı ile görüşmelerimiz devam ediyor. 31 Aralık itibarıyla yürürlüğe girecek olanlar ki Çalışma Bakanlığı ile ilgili olanlar çok önemli. 24’ünde Sayın Bakan büyük bir ihtimalle bizi davet edecek. İşçi işveren ve hükümet üçlü olarak o süreye yetiştirmeye çalışacağız. 24’ünde yapacağımız toplantı ile konuları gündeme taşımış olacağız, tahmin ediyorum 2-3 günlük bir çalışma ile 31 Aralık’a yetiştirmiş olacağız onu.”
       Hisarcıklıoğlu, niyet mektubu hazırlanmasında sıkıntı olup-olmadığına ilişkin soruya karşılık da, bu konuda bir sıkıntı olduğunu bilmediğini ve sıkıntı olacağını tahmin etmediğini söyledi.
       
VARLIK YÖNETİM ŞİRKETİ ÇALIŞMALARI
       Varlık yönetim şirketi kurulması konusundaki soruları da yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, “Bununla ilgili Hazine çalışma yürütüyor. Esas olan finansal yeniden yapılandırmanın önünü açacak yasa değişikliğinin bir an önce imzaya açılması idi ki, bu imzaya açılmış durumda şu anda” dedi.
       Hisarcıklıoğlu, TOBB Kanunu’nun da tahminen bu hafta sonu itibarıyla ilgili Bakanlığa teslim edilmiş olacağını ve Mayıs ayına kadar da 5590 sayılı yasa tasarısının kanunlaşacağı inancında olduğunu bildirdi.
       10 milyar dolarlık ek kaynakla ilgili girişimler hakkındaki soruya Hisarcıklıoğlu, “Olumlu olarak gittiğini biliyorum” şeklinde yanıtladı.
       Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer ile siyasi konulara girilip-girilmediği konusundaki sorular üzerine, görüşmenin belirttiğiiki konu ile sınırlı geçtiğini söyledi.
       Cumhurbaşkanı Sezer, TOBB heyetinden önce, Tariş Pamuk Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Bakanoğlu ve beraberindeki heyetle Halk Bankası Müfettişleri Birleşme ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Karadaş ve Ziraat Bankası Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Diler ile beraberindeki heyeti de kabul etti.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları