Home page
Haber Menüsü


Taliban uçaksavar ateşi açtı  
  ABD’nin olası bir misilleme yapmasının beklendiği Afganistan’da, başkent Kabil’de yüksek irtifadaki bir uçağa uçaksavar ateşi açıldığı belirtildi.

Kabil
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
   6 Ekim—  Afganistan’daki Taliban yönetimi yetkilileri de Kabil üzerinde bir uçağı düşürmeye çalıştıklarını doğruladı. Taliban’ın Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, Kabil üzerinde görülen ve kimliği belirsiz uçağı düşürmek amacıyla ateş açtıklarını söyledi. Adını açıklamayan bir Taliban yetkilisi, hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen uçağın, Taliban’ın hava savunma mevzilerini saptamak için gönderilen insansız bir keşif uçağı olduğunu belirtti. Yüksekten giden uçağın gözden kaybolmasıyla uçaksavar ateşinin durduğu ve halkın gündelik yaşamını sürdürdüğü bildirildi. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       ABD’nin olası operasyonu için gün sayıldığı Afganistan’da bugün heyecana yol açan uçaksavar füzelerinin hedef aldığı uçağın, insansız bir keşif uçağı olduğu bildirildi. Taliban yetkilisi, Kandahar dahil Afganistan’ın diğer yerlerinde herhangi bir hava sahası ihlali olmadığını söyledi.
       Görgü tanıkları, 2 uçak gördüklerini, birincisinin hızla gözden kaybolduğunu, diğerinin ise kent üzerinde uçtuğunu açıklamıştı. Kabil’in etrafına yerleştirilen uçaksavar bataryalarının, bazı görgü tanıklarınca 15 dakika, bazı görgü tanıklarınca ise birkaç dakika boyunca ateş ettiği ve en az bir karadan havaya füze ateşlendiği kaydedildi.
       
UÇAĞIN KÖKENİ BİLİNMİYOR
       
  YÜZYILIN YENİ SAVAŞI
Bush: Zaman doluyor
Özbekistan'a tehdit
'Ladin savaşsız yakalanır'
Taliban uçaksavar ateşi açtı
Almanya asker gönderebilir
Ankara muhalifleri eğitecek
'Harekat yerine diplomasi'
Gürel Pakistan'da
Gürcistan destek verecek
Blair destek tazeledi
ABD konuşlanmaya başlıyor

       Uçağın cinsi ve kökeni konusunda henüz net bir bilgi yok. AFP’nin bildirdiğine göre, Kabil’deki görgü tanıkları, başkent üzerinde tur atan kimliği belirsiz uçağın Taliban’ın elindeki uçaklardan olmadığını, dolayısıyla Taliban Muhalifi Kuzey İttifakı’na ya da ABD’ye ait olabileceğini belirttiler. Kuzey İttifakı’nın elinde, sadece helikopter bulunduğu biliniyor. Afganistan’dan yayın yapan tek televizyon kuruluşu olan Katar’ın El Cezire kanalı da insansız keşif uçağı olarak tanımladığı uçağın ve bu uçağı vurmaya çalışan füze atışının görüntülerini yayımladı. Görüntülerde, füzeden kurtulan uçağın, kuzeye doğru gözden kaybolması yer alıyor.
       
TALİBAN HAVADAN GIDA YARDIMINA KARŞI
       Afganistan’daki Taliban yönetimi, uçaksavar ateşinden kısa süre önce yaptığı açıklamada, ABD’nin kendilerine havadan paraşütle gıda yardımı yapılması planına karşı çıktığını ancak tüm karayollarının yardım konvoylarına açık olduğunu bildirdi.

       Taliban rejiminin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, havadan yiyecek yardımı planı, ‘Afgan halkının ABD’ye öfkesini yatıştırmaya yönelik bir propaganda hareketi’ olarak yorumlandı. Taliban, ayrıca, “ABD, bu tip taktiklerle Afgan halkına, onlara karşı bir düşmanlığı olmadığını anlatmak istiyor. Gerçekteyse ABD’nin düşmanlığı, Afgan halkı da dahil olmak üzere tüm Müslümanlara yöneliktir” yorumunda bulundu.


       Dünya Gıda Programı, kışın ulaşılamaz ücra noktalarda bulunan 100 bin aileye her ay paraşütle 5 bin ton yiyecek atabilmek amacıyla hava koridorları oluşturmak istediklerini, bunun için Kabil’deki Taliban rejimiyle temasa geçtiklerini duyurmuştu.
       
KUZEY İTTİFAKI: TALİBAN ASKERLERİ BİZE KATILIYOR
       Öte yandan Taliban’a karşı savaşan Kuzey İttifakı, Taliban askerleri ve komutanlarının rejimden kaçarak kendilerine katıldığını öne sürdü. İttifak sözcülerinden Muhammed İshak, İRNA’ya yaptığı açıklamada, Badgis eyaletinde 800, doğudaki Lagmhan eyaletinin DevletŞah bölgesinde de 200 Taliban asker ve komutanının kendilerine katıldığını söyledi. İshak, “Mücahitlerin Badgis bölgesindeki zaferleri Herat yönündeki operasyonlarının yolunu açtı” dedi.
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları