Home page
Haber Menüsü


Blair destek tazeledi
Moskova ve İslamabad ziyartelerinin ardından Yeni Delhi’ye geçen İngiltere Başbakanı Tony Blair, Hindistan Başbakanı Atal Beharı Vajpayi ile görüştü.
Yeni Delhi/İslamabad
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    6 Ekim—  Görüşmesinin ardından Vajpayi ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Tony Blair, Usame bin Ladin’i teslim etmediği ve terör kamplarını boşaltmadığı sürece Taliban yönetiminin üzerindeki baskının devam edeceğini söyledi. Blair, Pakistan Devlet Başkanı Müşerref’le yaptığı görüşmenin ardından da Pakistan’ın terörle mücadeleye destek verme kararının, tüm dünyayla ilişkilerinin iyileşmesini sağlayacağını ifade etti. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref de, İngiltere’nin ‘cömert desteklerine’ teşekkür etti. İngiltere Başbakanı Blair’in bugün ülkesine dönmesi bekleniyor.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


        11Eylül’deki saldırıyı gerçekleştirenlerin cezasız bırakılmayacağını belirten İngiltere Başbakanı Tony Blair, Afganistan’a yönelik olası bir harekatın zamanı konusundaki soruları yanıtsız bıraktı. Hindistan Başbakanı Vajpayi de terörün küresel boyutuna dikkat çekti ve terörle mücadeleye destek verdiklerini tekrarladı. Vajpayi, uluslararası toplumu, ülkesinin bölgesel rakibi Pakistan’ı da bu mücadeleye katılması için baskı yapmaya çağırdı. “11 Eylül saldırılarının suçlularının yakalanması için tam destek sağlasak bile, mücadele örtüsü altında terörist programlarını sürdüren ülkelere izin vermemeliyiz” diye konuşan Vajpayi, Keşmir bölgesindeki ayrılıkçılara destek sağlamakla suçladığı komşusu Pakistan’ı eleştirdi. Hindistan Başbakanı, ayrıca ABD’deki saldırılarla, radikal İslamcı militanların 1999 yılında Hindistan havayollarına ait bir yolcu uçağını kaçırmaları arasında bağ kurdu.
       
PAKİSTAN ZİYARETİ
       İngiltere Başbakanı Tony Blair’in, Hindistan’a geçmeden önceki önemli durağı Pakistan’dı. Pakistan’ın Taliban’ın ardından Afganistan’a gelecek olan geniş tabanlı ve çeşitli etnik grupları temsil eden bir hükümeti tanıyacağını açıkladı. Blair, Afganistan’a yönelik olası bir harekatın sivil halka zarar vermeyecek biçimde planlanması gerektiğini belirtti.
  YÜZYILIN YENİ SAVAŞI
Bush: Zaman doluyor
Özbekistan'a tehdit
'Ladin savaşsız yakalanır'
Taliban uçaksavar ateşi açtı
Almanya asker gönderebilir
Ankara muhalifleri eğitecek
'Harekat yerine diplomasi'
Gürel Pakistan'da
Gürcistan destek verecek
Blair destek tazeledi
ABD konuşlanmaya başlıyor
Pakistan’a Afganistan’dan gelen mülteciler için 40 milyon dolarlık yardım yapılacağını, bu konuda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile temasta olduklarını belirten Blair, 11 Eylül saldırısının, “Batı’ya değil, tüm insanlığa saldırı olduğunu” kaydetti.
       İngiltere Başbakanı, Pakistan ile diplomatik işbirliği sayesinde askeri işbirliğinin de yeniden gelişeceğini söyledi. Blair, Pakistan’ın İngiltere ile işbirliğini övdü ve “Pakistan, doğru seçimini yapmıştır” dedi. Müşerref ise, 11 Eylül’deki saldırıyla ilgili dellilerin, Taliban’ın koruduğu Suudi terörist Usame Bin Ladin ile bağlantılı olduğunu düşündüğünü söyledi.


       
       
TALİBAN: BLAIR SAVAŞI KIŞKIRTIYOR
       Afganistan’daki Taliban yönetiminin Pakistan Büyükelçisi, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in Pakistan’a savaşı kışkırtmak için geldiğini ileri sürdü. Taliban’ın Büyükelçisi Abdüsselam Zaif, terörizmle mücadeleye destek amacıyla Pakistan’a gelen ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile görüşen Tony Blair’e, Afgan yönetiminin hiçbir mesajı olmadığını söyledi. Zaif, “Müzakereler için geldiğinde, söyleyecek bir şeyimiz olur” dedi.


       NTV İslamabad muhabiri Yunus Şen’e göre Blair-Müşerref görüşmesinin gündem maddelerinin başında Pervez Müşerref’e Hindistan sınırının güvenliği konusunda garanti verilmesi geliyordu. Blair- Müşerref görüşmesinde Afganistan’da Taliban sonrası hükümetin nasıl bir yapıya sahip olacağı da konuşuldu. Bir diğer gündem maddesi de, terörist şebekelerin uluslararası alanda para trafiğini kolaylaştıran havale sisteminin çökertilmesiydi.
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları