Home page
Haber Menüsü


Şalk: Siyasi ahlaksızlığı Yılmaz için söyledim
Beyaz Enerji soruşturmasını yürüten Ankara DGM Savcısı Talat Şalk, tartışma yaratan demecine açıklık getirdi. Şalk, suçlamaları Yılmaz için söylediğini söyledi.
Erdoğan Aktaş
NTV
    15 Mayıs—  Beyaz Enerji Savcısı Talat Şalk son günlerde bazı basın organlarında kendisi hakkında yeralan çeşitli iddialara ilişkin NTV’nin sorularını yanıtladı. İddiaları reddeden Şalk, dün Hürriyet’te yer alan Demirel-Arabul telefon konuşmasının dinlenmesi ve iddianamede yer alması konusunda “Şüphe üzerine dinlenmiş. Ben takipsizlik verdim. İddianamede yok, dosyadan çıkarıp koymuşlar” dedi. Şalk “Kılıçlar çekildi. Bana hayasızca saldırıyorlar. Benim işimi bitirmek istiyorlar. Ama ben de kılıçları çektim, savaşacağım” diye konuştu.  

   
 
       
    MSNBC News Yılmaz: Beyaz Enerji operasyonunda jandarmanın ne işi var?
MSNBC News Yılmaz: ANAP'a karşı tezgah var
MSNBC News Ecevit: Savcı Şalk'ı yadırgadım
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Beyaz Enerji soruşturması çerçevesinde Savcı Talat Şalk yanlış bilirkişi seçimi, kanıt olmadan iddianamede ANAP’a 50 milyon dolar rüşvet iddiası ve telefon dinleme konularında eleştiriliyor. Ancak Şalk tüm bu iddiaları reddediyor ve yapılan hiçbir uygulamanın usulü aykırı olmadığını belirtiyor. Talak Şalk ANAP’a 50 milyon dolar rüşvet iddiasını bilerek iddianamede kullandığını söylüyor:
       “Bakanlığa yaptığım özel konuşmada bu konuya değindim. Bu bir sanığın ifadesiydi. Soruşturmada ANAP’a yönelik blok suçlamalar var. Tüm ANAP’lılar sıkıntı duyabilirler düşüncesiyle iddianameden çıkarılabiliceğini de düşünüyordum. Ama daha sonra çıkarmadım. Bakan herhalde bu durumu Yılmaz’a söyledi. Bu benim yaptığım özel bir görüşmeydi. Özel bir görüşmenin bu şekilde kullanılması siyasi ahlaka sığmaz.”
       Peki ya bilirkişi tartışması? Şalk bu konuda da kendinden emin: “Bilirkişi, tek kişiden oluşmuyor. Bu grup arasında Maliye’den de TEAŞ’tan da yetkililer var. Toplam dokuz kişilik bir ekip. Bu konuda, tartışmayı sadece bir kişi üzerine yıkarak hedef saptırmak, soruşturmanın etkisini düşürmek istiyorlar.”
       
DEMİREL’İ DİNLEME
       Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı ve Barmek Holding’in sahibi Hüseyin Arabul’un telefonlarının dinlenmesi ve bugün bir günlük gazetede 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yaptığı görüşmenin basına yansıması konusunda da Şalk şunları söyledi:
       “Ben sayın Cumhurbaşkanı’nın dinlemedim. Arabul, şüphe üzerine dinlenmişti. Zaten o konuda takipsizlik kararı verdim. Üstelik bu konu da iddianamede yer lmıyor. Dosyada vardı. Buradan çıkarıp kullanmışlar. Bu şekilde beni yıpratmak istiyorlar.”
       Savcı Şalk, Hürriyet gazetesinde telefon dinleme metninin “iddianamenin ekinde” yeraldığı şeklindeki ibaresi üzerine de şunları söyledi: “İddianamenin eki yok, isterseniz size göndereyim. Bu konu sadece dosyada vardır. Üstelik takipsizlik verdiğim bir konuyu neden iddianameye koyayım? Beni yıpratmak istiyorlar.”
       Savcı Şalk, bakanlığının medyada konuşmasını hoş karşılamadığını, bu nedenle kendisini ifade edemediğini söylüyor. Konuşmasından Şalk’ın ne denli sıkıntılı olduğu anlaşılıyor. Tüm iddiaları, kendisini yok etmek isteyenlerin çabası olarak değerlendiriyor ve devam ediyor:
       “ Bir takım çevreler beni yıprıtmak, korkutup kaçırmak itiyorlar. Amaçları bu. Ancak ben korkup kaçmayacağım ve tüm bu olayların üzerine gitmeye devam edeceğim.”
       
Demirel: Telefon dinlemek ayıp

       
ŞALK’IN TEPKİSİ
       Savcı Talat Şalk, akşam saatlerinde DGM’ye gelişinde gazetecilerin sorularıyla karşılaştı. Bakan Türk’le yaptığı görüşmenin basına sızmasını “siyasi ahlaksızlık” olarak nitelemesine ilişkin açıklamasının günboyu TV’lerde yayımlanmasının ardından gazetecilerin konuyu kendisine hatırlatması üzerine Şalk, “Ben onu Adalet Bakanı için için söyledim” diye konuştu. Gazetecilerin, “Sayın Yılmaz için siyasi ahlaksız mı...” şeklinde soru sormak istemeleri üzerine ise Savcı Şalk sinirli bir ifadeyle ve sesini yükselterek, “Evet aynen öyle” dedi.
       
Hürriyet’in haberi için tıklayın

       
       
       
 
       
    MSNBC News Yargıtay Başkanı Selçuk: Politika yargıya girerse, adalet kirlenir
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları