Home page
Haber Menüsü


Yılmaz: ANAP’a karşı tezgah var
ANAP lideri Mesut Yılmaz, Beyaz enerji iddianamesi nedeniyle eleştirilerine devam ediyor. ANAP’ın önünü kesebilmek için tezgah kurulduğunu öne süren Yılmaz, Türkiye’nin 1970’li yıllara geri götürülmek istendiğini iddia etti.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
06 Mayıs— Mesut Yılmaz, bir takım odakların güçlü konumlarını sarstıkları için ANAP’ın üzerine gelindiğini ifade etti. ANAP Ankara 7. olağan kongresininin açılışına konuşan Yılmaz, ANAP’ın kurulduğundan bu yana özgürlük ve demokrasi kavgası verdiğini anlattı.

   
 
       
    MSNBC News Jandarma'dan Yılmaz'a sert yanıt
MSNBC News FP: Yılmaz'ın şikayet hakkı yok
MSNBC News Bakan Türk: Beyaz Enerji uygulamsında kötü niyet yok
MSNBC News Mesut Yılmaz "Beyaz Enerji" için tazminat istedi
MSNBC News 'Yılmaz'ın yaptığı siyasetçi isyanı'
MSNBC News Yılmaz: Beyaz Enerji operasyonunda jandarmanın ne işi var?
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Partisine yönelik planlı saldırılar olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle dedi:
       “Anavatan Partisi ve mensupları uzun bir zamandan beri değişimin ve gelişmenin karşısında direnen güçlerin, statükonun baş hedefi haline gelmiştir. Olmadık iftiralar ve tertiplerle üzerimize gelmişlerdir. Bir takım mahvillerin bugüne kadarki güçlü konumlarını sarstığımız ve onların geleceğe yönelik planlarını akamete uğrattağımız için bizim üzerimize gelmektektedirler.”
       
HZ. ALİ’DEN ÖRNEK
       Türkiye’nin son tartışmalarla boşa zaman geçirdiğini kaydeden Mesut Yılmaz, haklılıklarını dile getirmeye devam edeceklerini belirtti. Yılmaz, Hz. Ali’nin “haklı olup da boyun eğersen, hem hakkından olursun hem de şerefinden olursun” sözünü hatırlattı. Toplumsal gerginlik ve kutuplaşmanın Türkiye’ye bir yarar getirmeyeceğini belirten Yılmaz, Türkiye’nin sorunlarını siyaset- ekonomi ilişkisine bağladı. Yılmaz, “vatandaşa götürülen hizmetin yetersizliğinden, yolsuzluklara, siyasete olan güvensizliğe kadar her şeyin temelinde Türkiye’deki devlet yapısının çarpıklığı yatar. Bu çarpıklığı düzeltmek için devleti mutlaka ekonomiden çıkartmak zorundayız” dedi.
       
TOPYEKUN SİVİL SİYASET
       Yılmaz, şunları kaydetti:
       “Bu kavgada bizim müdafaa ettiğimiz sadece ANAP değildir. Biz aynı zamanda topyekün sivil siyaseti, siyaset kurumunu, demokrasiyi, özgürlükleri, kalkınmayı, velhasıl Türkiye için iyi olan ne varsa, Türkiye için gerekli olan ne varsa, Türkiye için güzel olan ne varsa onların müdafaasını yapıyoruz. Bütün Anavatanlılar adına bu kürsüden bir kez daha ifade ediyorum ki, tek başımıza kalsak bile bu mücadeleyi sonuna kadar yapmaya kararlıyız. Anavatan’ın kuruluş gayesi budur. Biz, Anavatan olarak bunun için varız.”
       Yılmaz, Türkiye’nin dünyanın lider ülkelerinden olabilmesi için hazırladıkları projelerin hayata geçmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, “bunlar, Anavatan Partisi’nin gayretleriyle olacaktır. Hayatında taş üstüne taş koymamış, sadece bizim yaptığımız hizmetlere taş koymasını bilenlerin laflarıyla palavralarıyla olmayacaktır” dedi.
       
“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE DE BİZ OLACAĞIZ”
       Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca çeşitli atılımlar yaptığını söyleyen Yılmaz, 1920’lerde cumhuriyetin kurulması 1950’lerde demokrasinin getirilmesinin yanı sıra, Türkiye’nin en büyük atılımının 1983’lerde Anavatan Partisi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
       Bugünkü mevcut durumun da Türkiye’nin benzer atılımların içinde olduğunu gösterdiğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Aslında şu yaşadığımız kriz, bu çektiğimiz bütün sıkıntılar bir anlamda Türkiye’nin bu yeni atılımının doğum sancılarıdır. Ülkenin eşiğinde bulunduğu bu yeni atılım, değişim, dönüşüm sürecini gerçekleştirecek olan siyasi partinin ANAP olduğunu söylememiz için birkaç tane sebebimiz var. Birincisi ANAP, Türkiye’deki reformun bugünkü temsilcisidir.
       İkincisi, yakın tarihimizde, bu yönde müktesebatı olan, birimi olan, kadrosu olan programı olan, inancı olan tek siyasi kuruluş Anavatan Partisidir.
       Üçüncüsü, kendi içinde gelişime açık, hatalarından ders almayı erdem sayan, demokratik tartışmadan korkmayan, görüş farklılıklarını bir zaaf olarak değil, bir zenginlik olarak gören parti Anavatan Partisi’dir. Dördüncüsü, hem ekonomi hem altyapı hem de demokrasi alanında projesi olan, icraatı olan, bunu gerçekleştirmeye yetecek cesareti olan, bunu gerçekleştirmeye ehil kadrosu olan, inancı dirayet olan tek parti gene Anavatan Partisidir.
       Ve nihayet beşincisi, Türk siyasi hayatında iktidarı kaybettikten sonra tümüyle demokrasinin şartları içerisinde kendisine yönelen bütün eleştirilere, bütün saldırılara iftiralara rağmen ayakta kalmayı başaran, dolayısıyla rüştünü ispat etmiş olan bir partidir.
       Sonuç itibariyle, Türkiye’nin yakın geçmişinde biz varız, Türkiye’nin bugününde biz varız, hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye’nin geleceğinde de biz olacağız.”
       
DEVLET-MİLLET UÇURUMU
       ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye’nin önündeki fırsatı değerlendirmesi için yapması gereken birtakım işler olduğunu belirterek, bunların başında devlet ile milletin arasındaki kopukluğun geldiğini söyledi.
       Milletin değerlerini tehlike olarak görme alışkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, “Millet ile devlet arasındaki uçurumun derinleşmesi hem ülkenin hem de toplumun zararınadır” diye konuştu. Yılmaz, şunları söyledi:
       “Ülkemizi bugün içinde bulunduğumuz krize getirenler, bizim projelerimizi, programlarımızı gözardı edenler ve muhalefetteyken bizim yaptığımız uyarıları dinlemeyenlerdir. Türkiye’nin sorunlarına günlük çözüm getirmek yerine iktidar günlerini hatta aylarını davullu zurnalı şovlarla geçirenlerdir. Esasen Türkiye’nin tek başına Anavatan iktidarlarından sonraki dönem sürekli arayışlarla geçen bir dönem olmuştur. Bu arayış marjinal uçların iktidara taşınmasına kadar varmıştır. Ancak marjinal uçlardaki arayışın tamamı hüsranla sonuçlanmıştır.
       
HER ALANDA KÖKLÜ REFORM
       Toplumsal gerçeklerden uzaklaşmanın Türkiye’ye hiçbir yarar getirmediği görülmüştür. Ülkemizde öncelikle devletin tepeden tırnağa her alanda köklü bir reforma tabi tutulması gerekmektedir. Bugün vatandaşımız devlet ile muhatap olduğu her konuda, her yerde sıkıntı içindedir. Siyasetçiye yönelik eleştirilerin en başında devletteki çarpıklığı giderme konusunda yeterli iradeyi göstermemesi gelmektedir. Vatandaşa götürülen hizmetin yetersizliğinden yolsuzluklara, siyasete olan güvensizliğe kadar her şeyin temelinde Türkiye’deki devlet yapısının çarpıklığı yatar. Bu çarpıklığı düzeltmek için devleti mutlaka ekonomiden çıkarmak zorundayız.”
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları