Home page
Haber Menüsü


Ecevit yeniden genel başkan
DSP 5. Olağan Büyük Kurultayı’nda, Genel Başkanlığa 963 oy alan Bülent Ecevit, yeniden seçildi. Kurultayda, 1084 delege oy kullandı. Oylardan 1049’u geçerli, 35’i ise geçersiz sayıldı. Özkan’ın PM seçiminde düşük oy alması dikkat çekti.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Bülent Ecevit 
DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit
 

Konuşturulmayan Sema Pişkinsüt 86 oy aldı

    29 Nisan—  Kongrede gergin anlar da yaşandı. Ecevit, kongredeki konuşmasını yaptı, ancak kurultay başkanlık divanı, DSP Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt’e, “gündemde olmadığı” gerekçesiyle konuşma izni vermedi. Pişkinsüt’ün sunduğu Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu listeleri kabul edilmedi, oğlu da tartaklandı. Pişkinsüt ise kongrede oylamaya başlanmasını beklemeden, “partiye zarar ve tahriklere yer vermemek için”, salondan ayrıldı. Parti içi demokrasinin işlemediği eleştirisinde bulunan Pişkinsüt, kongrede şiddet uygulandığını söyledi. PM üyeliğinde Özkan en az oyu alması dikkat çekti.  

   
 
       
    MSNBC News Pişkinsüt: Siyaset yeni başlıyor
MSNBC News Ecevit: Adaylık için tüzükte hüküm var
MSNBC News Adnan Bostancıoğlu yazdı: DSP için bir fırsat
MSNBC News Ümit Sezgin yazdı: DSP kongresi yoksa "angarya mı?"
MSNBC News DSP liderliğine adaylığını açıklayan Pişkinsüt: Siyasal reform şart
 
NTVMSNBC Reklam  
 

      Kurultayda, 1084 delege oy kullandı. Oylardan 1049’u geçerli, 35’i ise geçersiz sayıldı. Ecevit, geçerli oyların 963’ünü alarak, yeniden Genel Başkanlığa seçilirken, diğer genel başkan adayı Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt’e ise 86 oy çıktı.
       
ÖZKAN EN AZ OYU ALDI
       40 kişilik PM üyelikleri ve alınan oylar şöyle: “Müslüm Akalın (998), Faruk Alkaya (999), Oğuz Aygün (998), Yasin Bal (999), Erdoğan Bilenser (999), Yılmaz Büyükerşen (998), Mehmet Canpolat (998), İhsan Çabuk (1000), Hüsnü Dilaver (1000), Hayri Diri (980), Rahşan Ecevit (998), Hasan Gülay (999), Ramazan Gürsoy (999), Tayfun İçli (998), Mustafa İlimen (999), Yavuz İnal (999), Osman Kılıç (999), Hayati Kırkpınar (999), Hayati Korkmaz (998), Atilla Mutman (999), Hüsamettin Özkan (921), Ahmet Piriştina (999), Mahmut Sağsöz (999), Necdet Saruhan (999), Zeki Sezer (997), Soydal Sılay (999), Yonca Sorgün (999), Selçuk Sönmez (999), İsmail Sümbül (999), Mecit Şekercioğlu (999), Şehnaz Şenyüz (999), İstemihan Talay (998), Orhan Tosun (999), İlhan Uğurtaş (999), Hikmet Uluğbay (999), Sabahat Vardar (999), Süleyman Yağız (999), Hasan Yavuzalp (995), Cafer Yazıcıoğlu (999), Mustafa Yılmaz (999).”
        Listede, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan 921 oy alarak en düşük oyla seçilen PM üyesi oldu. Listede, Özkan’ın yanı sıra Kültür Bakanı İstemihan Talay ve Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz da yer aldı. Merkez Disiplin Kurulu’nun aday gösterilen tüm üyeleri ise 1017’şer oy aldı. Bu arada, Genel Başkan adayı Sema Pişkinsüt’ün listesinde yer alan ancak Pişkinsüt’ün listeyi geri çekmesinin ardından PM üyeliği için bireysel başvuruda bulunan DSP İstanbul milletvekili Rıdvan Budak 34 oy alırken, yine Pişkinsüt’ün listesinde bulunan milletvekillerinden Ramiz Savaş’a 6, Mehmet Özcan’a ise 2 oy çıktı.
       
ECEVİT’TEN DELEGELERE TEŞEKKÜR
        Ecevit, genel başkanlığa yeniden seçilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi. Ecevit, “Kurultayımızda ortaya çıkan huzur, sükunet ve doğrultu tutarlılığı tüm Türkiye’ye yayılacak” dedi. Ecevit, Olağan Kurultay’da genel başkanlık seçim sonuçlarının belli olmasının ardından delegelere bir teşekkür konuşması yaptı. Kurultay delegelerinin kendisine DSP Genel Başkanlığı onurunu bir kez daha yaşattıklarını belirten Ecevit, “Bu onur benim için onurların en büyüğüdür” dedi. Delegelerin kendisine gösterdikleri güvene layık olmaya çalışacağını ve geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğini belirten Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı kimseler, bazı yazarlar DSP’de örgüt olmadığını söylediler, yazdılar. Bu kurultayda bir kez daha DSP örgütünün ne kadar tutarlı bir örgüt olduğu görüldü. Aslında bizim örgütümüzü kıskananlar olduğuna inanıyorum. Huzur ve sükunet içinde bir kurultay geçirdik. DSP kurultayındaki huzur ve sükun, bu kurultaydaki doğrultu tutarlılığı tüm Türkiye’ye yayılacak. Kurultay, Türkiye’nin DSP gibi bir partiye ne kadar ihtiyaç duyulduğunu da ortaya koymuştur.” Konuşmasında, kongre öncesinde ve kongre sırasında görev yapan görevlilere ve gençlere de teşekkür eden Ecevit, yarın, yeni seçilecek Parti Meclisi ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret edecekleri ve görev bölümü yapılacağı duyurusunda da bulunarak, sözlerini, “Kurultayımız ülkemize ve partimize hayırlı olsun” diye tamamladı.
       
Ecevit kimdir?

       
CUMHURBAŞKANI SEZER’DEN KUTLAMA
       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ecevit’e kutlama telgrafı gönderdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, Ecevit’e gönderdiği kutlama telgrafında, “Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığı’na yeniden seçilmenizi kutlar, esenlikler dilerim” dedi.
       
TBMM BAŞKANI İZGİ DE, ECEVİT’İ KUTLADI
       TBMM Başkanı Ömer İzgi, DSP 5. Olağan Büyük Kurultayı’nda genel başkanlığa yeniden seçilmesi dolayısıyla Bülent Ecevit’i kutladı. TBMM’den yapılan yazılı açıklamaya göre İzgi, mesajında, “Demokratik Sol parti’nin bugün yapılan 5’inci Olağan Kurultayı’nda yapılan seçimde Genel Başkanlığa yeniden seçilmenizden dolayı kutlar, başarılarınızın devamını dilerim” dedi.
       
GÜN BOYU KURULTAY’DA OLANLAR
       DSP Genel Başkanı, Başbakan Bülent Ecevit, eşi ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit ile birlikte partisinin 5. Olağan Büyük Kurultayı’nın yapıldığı ASKİ Spor Tesisleri’ndeki yerini aldı. Ecevit ve eşi, daha sonra, DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayfun İçli eşliğinde saat 11.00’de salona girdiler. Ecevit çiftini, salonda bulunanlar, “Halkçı Ecevit”, “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor”, “Geliyor, Geliyor Karaoğlan Geliyor”, “Ecevit Nerede, Biz Oradayız”, “Türkiye’de Tek Yol, Demokratik Sol” sloganları ile karşıladı.
       Geniş güvenlik önlemleri altında kurultayın yapıldığı salona gelen Ecevit ve eşi, salon dışındaki partililerin, “Başbakan Ecevit”, “Halkçı Ecevit” sloganları ve Kırklareli Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle karşılandı.
       Partililerin, “Ecevit buraya” şeklinde tempo tutmaları üzerine, Ecevit ve eşi, polis kordonuna kadar gelerek, partilileri selamladılar.
       
BASININ İSTEĞİ ÜZERİNE ELELE
       Ecevit ve eşi daha sonra protokol bölümüne gelerek kendileri için hazırlanmış ve üzerine gül yaprakları dökülmüş platformdan salonda bulunan partilileri ve delegeleri selamladılar. Ecevit’lere, gelişlerinde beyaz balerin kıyafeti giymiş iki kız çocuğu tarafından çiçekler verildi. Başbakan Ecevit ve Rahşan Ecevit, basın mensuplarının isteği üzerine el ele tutuşarak salondakileri yeniden selamladılar.
       Bu arada, genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt’ün de Ecevitler’in salona girişi sırasında ayağa kalkarak, alkışlara eşlik ettiği görüldü. Pişkinsüt’ün, daha sonra Ecevitler’in yanına giderek, “Hoşgeldiniz” dediği duyuldu.
       Söz alan Bülent Ecevit, delegeleri, Atatürk, şehitler ve kaybettikleri partililer için 2 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
       
KURULTAY DİVAN BAŞKANLIĞI
       DSP lideri Ecevit, daha sonra çeşitli il başkanları tarafından Kurultay Divan Başkanlığı için verilen önergeyi okuyarak oylattı. Divan Başkanlığına İzmir İl Başkanı Ramazan Gürsoy’un oybirliği ile seçilmesinden sonra Ecevit, Divan Kurulu’nu kürsüye davet ederek, kürsüden ayrıldı.
       Ecevit’in konuşması sırasında, kürsü üstünden yıldızlı maytaplar atılırken, salonda güvercinler uçuruldu. Kürsü arkasındaki izleyiciler, Ecevit’in konuşması sırasında, asılan bayraklar nedeniyle kürsüyü göremediklerini belirterek tepkilerini dile getirdiler. Bunun üzerine bayraklar kürsü üzerine toplandı.
       Divan Başkanı Gürsoy, yaptığı konuşmada merkez organlarına adaylık için başvuru süresinin başladığını duyurarak, divana komisyon oluşturulması için verilen önergeleri okudu. Buna göre, Tüzük Komisyonu, Politika Kararları Komisyonu, Gelir Gider ve Kesin Hesap Komisyonları oluşturularak görevlerine başladı.
       Genel Başkan Ecevit, kongrede söz alarak DSP’nin iktidarda yaptığı icratları anlattı.
       Ecevit, hükümetin alternatifsiz olduğunu yineleyerek, koalisyon hükemetinin uyum içinde devam edeceğini dile getirdi.
Bülent Ecevit’in konuşması

       
PİŞKİNSÜT’ÜN KONUŞMA GİRİŞİMİ
       Kongrede genel başkanlığa adaylığını açıklayan Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt konuşma yapmak için kurultay divan başkanlığına dilekçe verdi. Pişkinsüt’e uzun süre yanıt verilmedi. Kongre divanının gündeme, Aydın Milletvekili Sema Pişkünsüt’e konuşmasını almaması üzerine, Pişkünsüt, hükümet komiserine yazılı bir dilekçe ile başvururarak, konuşma yapmak istediğini bildirdi.
       Hükümet komiserinin, bu konuda yetkinin divan başkanlığında olduğunu belirtmesi üzerine, Pişkinsüt, Siyasi Partiler Yasası gereğince konuşma hakkının bulunduğu konusunda ısrar etti. Bunun üzerine hükümet komiseri, yasanın ilgili maddesini inceleyerek yanıt vereceklerini kaydetti.
       Hükümet komiseri, daha sonra Pişkinsüt’ün dilekçesinin tutanaklara geçirileceğini, ancak bu aşamada kendilerinin yapacak bir şeylerinin bulunmadığını söyledi.
       
BUDAK: DEMOKRASİNİN GEREĞİ
       Öte yandan, Pişkinsüt’ün Parti Meclisi listesinde yer alan istanbul Milletvekili Rıdvan Budak, Türkiye’nin artık bu tür girişimleri olağan karşılaması gerektiğini savundu ve demokrasi gereği bu hakkın kullanılmasının doğal karşılanması gerektiğini ifade etti.
       Pişkinsüt’ün listesinde, Budak’ın dışında milletvekilleri Ramiz Savaş ve Mehmet Özcan da yer alıyor. Kurultay öncesinde genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Ertan Kutlucan ise kurultay salonuna, giriş kartı olmadığı gerekçesiyle alınmadı.
       
PİŞKİNSÜT ADAYLARINI ÇEKTİ
       Genel başkanlığa aday olan Aydın Milletvekili Pişkinsüt, Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu listesinde partiye üye olmayanlara yer verdiği ve listedeki iki adayın adaylıklarını geri çekmesi nedeniyle yapılan itiraz üzerine Parti Meclisi (PM) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) listelerini geri çekti.
       DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Diri’nin, Pişkinsüt’ün PM ve MDK listelerine itiraz etmesi üzerine, Başkanlık Divanı, tüzük gereğince 10 dakikalık süre içinde listelerin yenilenmesini istedi.
       Süre sonunda, listeler yenilenmeyince, Pişkinsüt Divan’a verdiği dilekçe ile adaylığını sürdürdüğünü, ancak listeleri geri çekmek istediğini bildirdi. Divan, dilekçe üzerine listelerin geri çekildiğini açıkladı.
       
ECEVİT’İN LİSTELERİ AÇIKLANDI
       DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit’in Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu aday listeleri açıklandı.
       Sadece 3 bakanın bulunduğu Parti Meclisi aday listesinde yer alan isimler şöyle:
       “Müslüm Akalın, Faruk Alkaya, Oğuz Aygün, Yalçın Bal, Erdoğan Bilenser, Yılmaz Büyükerşen, Mehmet Canpolat, İhsan Çabuk, Hüsnü Dilaver, Hayri Diri, Rahşan Ecevit, Hasan Gülay, Ramazan Gürsoy, Tayfun İçli, Mustafa İlimen, Yavuz İnal, Osman Kılıç, Hayati Kırkpınar, Hayati Korkmaz, Atilla Mutman, Hüsamettin Özkan, Ahmet Piriştina, Mahmut Sağsöz, Necdet Saruhan, Zeki Sezer, Soydal Sılay, Yonca Sorgün, Selçuk Sönmez, İsmail Sümbül, Mecit Şekercioğlu, Şehnaz Şenyüz, İstemihan Talay, Orhan Tosun, İlhan Uğurtaş, Hikmet Uluğbay, Sabahat Vardar, Süleyman Yağız, Hasan Yavuzalp, Cafer Yazıcıoğlu, Mustafa Yılmaz.”
       Merkez Disiplin Kurulu listesinde ise şu isimler yer alıyor:
       “Arif İçli, İsmail Arıca, Sabahattin Oruç, Ahmet Erten, Fikriye Kutucu, Mesut Türkoğlu, Yaşar Salman.”
       
PİŞKİNSÜT SALONDAN AYRILDI
       DSP 5. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkan adayı olan Aydın Milletvekili Pişkinsüt, oylamaya başlanmasını beklemeden, salondan ayrıldı. Pişkinsüt, “partime daha fazla zarar vermemek ve provokatif girişimleri engellemek için oy kullanmadan ayrılıyorum” dedi.
       Pişkinsüt, salondan ayrılışı sırasında gazetecilerin soruları üzerine, adaylığının devam ettiğini ve var olan durumun delegeler tarafından değerlendirileceğini inandığını söyledi.
       Oylamaya kalması durumunda kurultay ortamında gerginlik yaşanabileceğini ve bunun da partiye zarar vereceğini ifade eden Pişkinsüt, daha sonra kurultay salonundan ayrıldı.
       
“ŞİDDETİ GÖRDÜK”
       Pişkinsüt, salondan ayrılmadan önce, kendisine söz verilmemesini eleştirdi. Bunun demokratik olmadığını ve parti içi demokrasinin işlemediğini anlatan Pişkinsüt, “parlamentoda bir milletvekili öldü. Orada şiddeti gördük. Kongremizde insanlar tartaklandı. Şiddeti gördük” dedi.
       
OĞUL PİŞKİNSÜT TARTAKLANDI
       Öte yandan, Sema Pişkinsüt’ün oğlu Yücel Pişkinsüt’ün, bir grup partili tarafından tartaklandığı öğrenildi.
       Bu arada, DSP 5. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkanlığa aday olacağını açıklayan ve üye olmadığı gerekçesiyle sabah salona alınmayan Ertan Kutlucan, kongre salonunda açıklama yapmak isteyince partililerin tepkisiyle karşılaştı.
       Kutlucan, bir grup gazetecinin yanına gelerek, kendisinin genel başkanlığa aday olmak istediğini, ancak partiye üye olmadığı gerekçesiyle başvurusunun engellendiğini bildirdi.
       
“ECEVİTLER PARTİYİ BİTİRMİŞLER”
       DSP’de “demokrasinin kırıntısının dahi kalmadığı” öne süren Kutlucan, “Ecevitler, elbirliği ile bu partiyi bitirmişler” dedi. Kutlucan’ın bu sözleri üzerine bir grup parti görevlisi araya girerek, “hain, sahtekarlar” diye laf atarak açıklama yapmasını engellemek istediler. Partililerin, Kutlucan’ın DSP üyesi dahi olmadığını iddia etmeleri üzerine, Kutlucan, DSP’nin kurucuları arasında olduğunu ifade ederek, salonu terk etti.
       
KONSER
       Kurultay’da Genel Başkan Ecevit’in konuşmasının ardından halk müziği sanatçısı Hülya Polat bir konser verdi. Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit’in de zaman zaman alkışlarla eşlik ettiği konser sırasında delegeler ve izleyiciler tempo tutarak, halay çektiler.
       
GÜVERCİN UYARISI
       Ecevit’in konuşması sırasında bir görevli, kürsünün önünde beyaz güvercinleri uçurdu. Ecevit, güvercinlerin uçurulmasının dikkati dağıttığı uyarısında bulunarak, daha sonra uçurulmasını istedi. Ecevit’in konuşması, salon dışına kurulan dev ekrandan partililere izlettirildi.
       
PİŞKİNSÜT’ÜN TEPKİSİ
       Sema Pişkinsüt, bu sabah, kongre salonuna girişinde güvenlik kuvvetleri tarafından üstünün aranmasına sert tepki gösterdi.
       Salona girişler sırasında, güvenlik kuvvetleri ile parti görevlilerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, bakan, milletvekili ya da delege ayrımı yapılmadı.
       Kurultaya gelen bazı bakanların yanı sıra Genel Başkanlığa aday olduğunu bildiren Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt de salona girerken güvenlik kuvvetleri tarafından üst aramasından geçirildi. Sema Pişkinsüt, bunun kendisine kasıtlı yapılan bir uygulama olduğunu savunarak, sert tepki gösterdi. Bunun üzerine emniyet yetkilileri, bakan ve milletvekillerinin üst arama işlemini durdurdu.
       
SİLAHLA YAKALANDI
        Öte yandan “polisim” diyerek belinde silahıyla salona girmeye çalışan bir kişinin yakalandığı bildirildi. Emniyet yetkilileri, ismini açıklamadıkları kişiyi hemen gözlem altına alarak soruşturmasına başladılar.
       
KONGRE ÖNCESİ GELİŞMELER
       Başbakan Ecevit, önceki gün yaptığı açıklamada, herhangi bir parti üyesinin genel başkan adaylığına karşı hiçbir engelin söz konusu olamayacağını bildirdi.
       Gazetecilerin Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt’ün adaylığı konusunda tüzükte bir engel olup olmadığını sormaları üzerine daha önce adaylıkla ilgili yöntem konusuna değindiğini anımsatarak, “elbette her partinin tüzüğünde belli kurallar vardır. Yani herhangi bir üyemizin genel başkanlığa adaylığına karşı hiçbir engel söz konusu olamaz tabii” dedi.
       
DSP MUHALEFETİ HAREKETLENDİ
       Sema Pişkinsüt’ün genel başkanlık adaylığını açıklamasının ardından, parti içi muhalefet de hareketlendi. Partinin sendika kökenli İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak genel başkanlık yarışında Sema Pişkinsüt’ü desteklediğini açıklamıştı. NTV’nin sorularını yanıtlayan Budak, “uzun yıllardır DSP’ye emek veren insanlar, DSP’nin Ecevit sonrasında yok olup gitmesini istemeyeceklerdir. Böyle bir değişim için en azından sinyal vereceklerdir. Sayın Ecevit’in statükodan yana olduğunu düşünüyorum. Değişimi istemiyor. Lider egemen siyaset yerine, kadro egemen siyaset anlayışını savunuyorum” dedi. Budak, buna rağmen Pişkinsüt’ün ve listesinin ciddi oy alma ihtimalinin zayıf olduğunu ifade etmişti.
       
SON HAZIRLIKLARI DENETLEDİLER

       Ecevit, önceki gün ayrıca, eşi ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit ile birlikte, parti kongresinin yapılacağı ASKİ Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu. Ecevitler, salon düzeniyle ilgili çalışmalar yapan DSP’li gençlerin slogan ve alkışlarıyla karşılandı. Ecevit, tempo tutarak “Büyük Başkan Ecevit” diye slogan atan gençleri selamladı. Ecevitler, kongre salonunda kendilerine ayrılan bölüme geçerek, salondaki düzeni ayrıntılarıyla incelediler ve duvarlara asılan pankartlardaki sloganları tek tek okudular. Bu arada Ecevitler birbirlerine salon düzenine ilişkin gözlemlerini de aktardılar.
       Ecevit çifti, yaklaşık 20 dakika süren incelemelerin ardından ASKİ Spor Salonu’ndan ayrıldılar. Başbakan Ecevit, çıkış sırasında gazetecilerin salonu nasıl bulduğuna ilişkin soruları üzerine, “Çok güzel buldum, çok zevkli bir salon. Dışarıdan o kadar büyükmüş gibi görünmüyor, ama içi bayağı geniş, bayağı büyük. Gençlerin heyecanı da insanı ayrıca mutlu kılıyor” dedi. Rahşan Ecevit de aynı yöndeki soruya, “Ben de şimdi gördüm. Çok güzel olmuş. Gençlerin ‘ellerine sağlık’ diyorum” karşılığını verdi.
       
ÖTEKİ SİYASİ PARTİLER DAVET EDİLMEDİ
       Kongreye, siyasi partiler ve yabancı parlamenterler davet edilmedi. Siyasi partilere davetiye gönderilmemesine, salonda meydana gelebilecek tepkiler neden olarak gösterildi.
       
 
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları