Home page
Haber Menüsü


DSP liderliğine adaylığını açıklayan Pişkinsüt: Siyasal reform şart
DSP Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt, 29 Nisan’da yapılacak DSP Kongresi’nde genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Pişkinsüt, partinin parti gibi çalışması gerektiğini vurguladı.
Ankara
NTV-MSNBC
27 Nisan—- Pişkinsüt, genel başkanlığa neden aday olduğunu Meclis’te düzenlediği basın toplantı ile açıkladı. Ülkenin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğinin bilincinde olduğunu ifade eden Pişkinsüt, sıkıntıları aşmanın yolunun her zaman demokrasi olduğuna ve demokratik hakları kullanmanın sorunların çözümünü kolaylaştıracağına inandığını ifade etti.

   
 
       
    MSNBC News Adnan Bostancıoğlu: DSP için bir fırsat
MSNBC News ÜMİT SEZGİN/DSP KONGRESİ YOKSA "ANGARYA MI?"
MSNBC News Ecevit: Adaylık için tüzükte hüküm var
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ülkenin bugün bir değişim ihtiyacı ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Pişkinsüt, “yaşadığımız krizin ekonomik boyutlarının ötesinde sosyal ve siyasal alanları da kapsadığını kabul etmeliyiz. Partimizin bu değişim isteklerine yanıt vermesi gerekiyor. Aday olmamın nedenlerinin başında bu yönde katkı sağlama düşüncem bulunuyor” dedi.
       
KUVA-Yİ MİLLİYE
       Aydın Milletvekili olmasına karşın seçildiği günden bu yana “Türkiye Milletvekili” gibi davrandığını bildiren Sema Pişkinsüt, son dönemde yaklaşık 50, son iki ayda da 25 ili dolaştığını bildirdi.
       Pişkinsüt, halkın mağdur ve durumundan şikayetçi olduğunu gördüğünü kaydederek, aynı duyguları DSP tabanının da paylaştığını, geleceğe umutla bakabilmeyi ve değişim istediklerini söyledi.
       Halkın bu değişimin aynı Kuva-yi Milliye gibi Anadolu topraklarından yükselmesini ve özgür iradelerine dayanmasını istediğini bildiren Pişkinsüt, şöyle dedi:
       “Benim bu yönde çaba göstermemi isteyen yoğun talepleri oldu. Türkiye büyük bir ülke. İçinde bulunduğu sorunları aşacaktır. Bu sorunların aşılmasında DSP’ye de büyük görevler düşüyor. Bunun için Demokratik Sol Parti’nin gerçek anlamda demokratik olması, sol olması ve parti olması gerekiyor. Bunu sağlayacağımıza inanıyorum ve bunun için yola çıkıyorum.”
       
“HİZİP HAREKETİ DEĞİL”
       Pişkinsüt, adaylık açıklaması yapmakta geç kalıp kalmadığı yönündeki bir soru üzerine, önce ülkeyi dolaşıp halkın taleplerini görmek istediğini ve son aylarda da bunu yaptığını söyledi. “Bu bir hizip hareketi değil” diyen Pişkinsüt, o nedenle delegeler üzerinde bir takım hareketlere girişmek gibi bir yaklaşımı benimsemediğini ifade etti.
       “Sizi destekleyenler arasında milletvekilleri var mı?” sorusu üzerine Pişkinsüt, ikili görüşmelerde ortak düşünceleri paylaştığı pekçok kişi olduğunu gördüğünü ifade ederek, “söylenenleri köşedeki bakkalın çırağı bile biliyor. Önemli olan tavır koyabilmektir” dedi.
       Pişkinsüt bir başka soru üzerine de kararını ve görüşlerini aktarmak için DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ile parti yöneticilerinden randevu isteyeceğini söyledi.
       
“SİYASAL REFORM ŞART”
       Adaylığa karar vermesinin İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı’na yeniden seçilememesi ile ilgisi olduğu yorumlarını hatırlatan bir gazeteciye Pişkinsüt, “Bu değerlendirmeler yanlış ve provokatif” karşılığını verdi.
       Komisyon Başkanlığı sırasında halkın sırtındaki sopanın kalkması için mücadele verdiğini bildiren Pişkinsüt, şimdi de ekonomik sopanın kalkması için mücadele verdiğini kaydetti.
       Siyasi Partiler Yasası’nın değişmesi gerektiğini kaydeden Pişkinsüt şöyle konuştu:
       “Parti, parti gibi çalışmalı. Parti içi demokrasiyi çalıştırma sorunlarımız var. Hizipçi değilim, demokratik hakkımı kullanıyorum. Bu çerçevede siyasal reform şarttır.”
       
BAŞBAKANLIĞA ADAYLIK
       DSP Genel Başkanlığı’na aday olmanın aynı zamanda Başbakanlığa da aday olmak anlamına geldiğini belirterek, “Bu cesaret isteyen birşey. Bu göreve hangi kadro ile aday oldunuz?” sorusuna Pişkinsüt, “Bu yaptığınız cüret, demek istiyorsunuz” karşılığını verdi.
       Pişkinsüt, farklı görüşleri bulunduğunu, bunları kurultay zemininde dile getirmek istediğini söyledi. Herkesin tabanına karşı sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi gerektiğini kaydeden Pişkinsüt, “Siyaset risk alma sanatıdır” dedi.
       
PARTİ İÇİ DEMOKRASİ
       “Seçilirseniz hükümette değişiklik yapacak mısınız?” sorusunu da Pişkinsüt, varsayımlarla hareket etmediğini bildirerek, yanıtsız bıraktı. Partiyi tek başına yönetmek için aday olmadığını, parti içi demokrasinin işletilmesini istediğini kaydeden Pişkinsüt, kararların bu zeminlerde alınacağını söyledi. Pişkinsüt, Parti Meclisi aday listesinin de bu anlayışla hazırlanacağını bildirdi.
       Pişkinsüt, “Seçilemezseniz partiden ayrılacak mısınız?” sorusunu da, Genel Başkan Ecevit’in “Demokratız, kapı kulu değiliz” diyerek parti felsefesini ortaya koyduğunu, kendisinin de aynı anlayışla hareket ettiğini ifade etti. Pişkinsüt, parti felsefesine inandığını, demokratik haklarını kullanmak, farklı görüşlerini dile getirmek için aday olduğunu yineledi.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları