Home page
Haber Menüsü


Şeba’da Hizbullah saldırısı
Bir İsrail askeri öldürüldü, iki kişi de yaralandı.
Beyrut
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
16 Şubat— İsrail-Lübnan sınırındaki Şeba çiftliklerine saldıran Hizbullah’ın bir İsrail askerini öldürdüğü bildirildi. Saldırıda iki İsrail askeri de yaralandı.

   
 
       
    MSNBC News İsrail'de koalisyon kuruluyor
MSNBC News Filistinli sürücü: İntikam için yaptım
MSNBC News İsrail sarin gazı kullanıyor
MSNBC News Filistin, uluslararası güç isteğini yineledi
MSNBC News İsrail'den Filistin'e abluka
MSNBC News İsrail'de sürücü dehşeti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Açıklama Hizbullah tarafından yapıldı. İsrail ordusu ise gerillaların bir yolu kapattığını ve İsrail askerlerine ateş açtıklarını söyledi, ancak ölü, yaralı olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.
       Hizbullah, Ariel Şaron’un geçtiğimiz hafta başbakan seçilmesinden sonra ilk saldırısını gerçekleştirdi. Saldırı, 1992 yılında Hizbullah lideri Şeyh Abbas el Musavi’nin öldürülmesinin yıldönümüne rastlıyor. Şii Müslüman Örgüt tarafından yapılan açıklamadı “İslami direnişin El Aksa şehitleri birliği Şeba Çiftlikleri’ndeki siyonist birlikleri hedef almıştır” dendi. Sabah saatlerinde, İsrail’in Suriye’den 1967 yılında ele geçirdiği Şeba Çiftlikleri üzerinde İsrail savaş helikopterleri kontrol uçuşları yapmıştı. Şeba Çiftlikleri Golan tepelerinin eteklerinde yer alıyor.
       
GAZZE VE BATI ŞERİA’DA ÇOK SAYIDA YARALI
       Batı Şeria‘daki El Halil kentinde İsrail askerleriyle Filistinliler arasında bugün çıkan çatışmalarda bir Filistinli‘nin daha öldüğü, olaylarda ölen Filistinli sayısının 2‘ye çıktığı bildirildi.
       Hastane yetkililerinin verdiği bilgiye göre, kentteki Yahudi mahalleleri yakınında meydana gelen çatışmada, 4 Filistinli de yaralandı. Ölen Filistinlilerden biri göğsünden, diğeri boynundan vuruldu. İsrail ordu sözcüsü ise askerlerin Filistinlilerin ateşiyle karşılaştıklarını açıkladı. 28 Eylül‘den beri meydana gelen çatışmalarda önemli bölümü çocuk yaşta ve genç insan 300‘ü aşkın Filistinli, 13‘ü İsrailli Arap, 61‘i İsrailli olmak üzere 400 dolayında kişi yaşamını yitirdi.
       
       Batı Şeria ve Gazze Şeridi‘nde İsrail askerleriyle çatışan çok sayıda Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Filistin Kızılayı, Batı Şeria‘nın Ramallah kenti yakınlarında İsrail ordusuyla çatışan Filistinlilerden 12‘sinin gerçek mermiyle yaralandığını açıkladı.
        Bu çatışmadan önce aynı yerde taş atan Filistinlilere İsrail askerlerinin plastik mermiyle yanıt verdiği ve 9‘unun yaralanmasına neden oldukları belirtildi.
        Batı Şeria‘nın kuzeyindeki Nablus kentinde de çeşitli örgütlerin üyesi 2 bin kadar Filistinli militan, bir gösteri yürüyüşü düzenledi.
        İsrail‘de başbakanlık seçimini kazanan Ariel Şaron ile eski başbakan Ehud Barak‘ın kuklasını yakan Filistinli militanlar, Tel Aviv‘de önceki gün otobüsünü İsraillilerin üzerine sürerek 8 kişinin ölümüne neden olan Halil Ebu Alba lehine sloganlar attılar.
        Gazze Şeridi‘ndeki çatışmalarda da Refah kentinde 9, İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki geçiş noktası Karni‘de 3 Filistinli ve 2‘si ağır 3 Yahudi yarleşimcinin yaralandığı belirtildi.
        İntifada hareketinin başladığı 28 Eylül‘den bu yana şiddet olaylarında çoğunluğu Filistinli 410‘dan fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı ve Cuma günleri Filistinlilerin düzenli olarak İsrail askerleriyle çatıştıkları bir şiddet günü oldu.
       
LARSEN: FİLİSTİN ÖZERK YÖNETİMİ YAKINDA ÇÖKEBİLİR
       BM‘in Ortadoğu özel temsilcisi Terje Röd-Larsen, acil mali yardım yapılmadığı takdirde, Filistin Ulusal Özerk Yönetimi‘nin “yakında çökebileceği“ uyarısında bulundu. Larsen, bölgede ilk kez mali çöküşe doğru gidildiği kanısında olduklarını belirterek, “Mali çöküş, Filistin Özerk Yönetimi‘nin kurumsal çöküşüne neden olabilir“ dedi. Larsen, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında, Filistin Özerk Yönetimi‘nin mali çöküşüyle, bölgede kaos ve anarşinin artarak, tamamıyla kontrol altına alınamaz bir duruma gelineceğini vurguladı.
       
       
       
       
       
       
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları