Home page
Haber Menüsü


Zirvenin ilk gününde NATO karşıtı eylemler
NATO Zirvesini protesto etmek için PERPA önünde ve Mecidiyeköy’de toplanan göstericilere polis müdahale etti.
NTV
    28 Haziran 2004—  Öte yandan, Taksim Meydanı’nda NATO Zirvesi’ni protesto etmek isteyen ÖDP’li gruba müdahale eden polis, 5 kişiyi gözaltına aldı. TKP üyesi bir grup da, İstiklal Caddesi’nde “NATO Zirvesi”ni protesto etti. KESK’e bağlı sendikalara üye yaklaşık 200 kişilik bir grup ise Unkapanı’ndan Saraçhane’ye yürüdü.  

   
 
       
    MSNBC News Zirve protestolarına 44 gözaltı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


NATO Zirvesi ile ilgili tüm haberler için ikona tıklayın.
       PERPA önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 2 bin kişi NATO vadisine yürümek istedi. Ancak kısa bir süre sonra önleri çevik kuvvet ekiplerince kesildi.
       Polis NATO karşıtı sloganlar atan göstericileri dağılmaları konusunda uyardı. Göstericilerden bir kısmı polisin göz yaşartıcı gaz sıkması ihtimali nedeniyle gaz maskesi ve kask takmıştı. Ellerinde molotof kokteylleri ve sapanlar da bulunan gruba polis müdahale edince arbede çıktı.
  NATO ZİRVESİ
Bush’tan Türkiye’ye övgü ve destek
NATO'ya Irak'ta eğitim görevi
Göstericilerle polis çatıştı
Boğaz Köprüsü’nde Greenpeace eylemi
Chirac ve Schröder’den AB desteği
Zirve'den fotoğraflar
Türkiye Afganistan'da komutayı üstlenebilir
Afganistan’a ek kuvvet 8 hafta içinde
Topkapı Sarayı'nda liderlere muhteşem gösteri
Schröder: 41 yıl önce verilen söz tutulsun
Bush'un korumasından Bakan Atalay'a el kontrolü
Müdahale sırasında çok sayıda gösterici ve polis yaralandı.Yaralanlar emniyet tedbiri için PERPA önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Darülacaze arkasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü önüne ulaşan bir grup, buradaki 6 aracı ters çevirerek güvenlik kuvvetlerinin geçişini engellemek için barikat oluşturdu.


       
       Güvenlik kuvvetlerinin gözyaşartıcı gaz attığı grup, daha sonra ara sokaklara girerek dağıldı.


       Polisin sıktığı göz yaşartıcı gazdan vatandaşlar ve basın mensupları da etkilendi.
       Bu arada Okmeydanı’nda, delil toplama ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Polis, bölgeyi kontrol altına aldıktan sonra göstericiler tarafından geride bırakılan sopa, pankart, molotofkokteyli, sapanlar ve diğer delilleri toplamaya başladı. Olaylar nedeniyle ulaşıma kapanan Darülaceze önündeki yol da yeniden araç trafiğine açıldı.


       
       Bu arada, ana gruptan ayrıldıktan sonra Piyalepaşa Bulvarı üzerinden Kasımpaşa yönüne doğru yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup da, bir süre sonra ara sokaklara girerek dağıldı.
       
MECİDİYEKÖY’DE AYRI GÖSTERİ
       NATO Zirvesi’ni protesto amacıyla Mecidiyeköy’de gösteri yapmak isteyen gruba da müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
Polis göstericilere karşı biber gazı kullandı.

       Mecidiyeköy Metro İstasyonu yanındaki durakta sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan Emeğin Partisi ve Sosyalist Demokrasi Partisi üyeleri ile bazı kitle örgütlerinin temsilcileri, saat 10.00 sıralarında “NATO’ya geçit yok” yazılı pankart açtılar.


       
        Çevresi güvenlik kuvvetlerince sarılan grup, bunun üzerine sloganlar atarak oturma eylemine başladı. Polisin gözyaşartıcı ve biber gazı kullandığı olayda, göstericiler de yumruk ve tekmelerle polise karşılık verdi.


       
       Grubun bir bölümü polis çemberini yararak ara sokaklarda dağılırken, geri kalanlar ise gözaltına alındı.
       
İSTİKLAL CADDESİ’NDE İKİ AYRI GÖSTERİ
       Öte yandan, Taksim Meydanı’nda NATO Zirvesi’ni protesto etmek isteyen ÖDP’li gruba müdahale eden polis, 5 kişiyi gözaltına aldı. İstiklal Caddesi’ndeki Mis Sokak’ın Tarlabaşı Bulvarı çıkışında toplanan ve yaklaşık 30 kişiden oluşan ÖDP’li grup, “Bush defol, seniistemiyoruz”, “İstanbul NATO’ya mezar olacak” sloganları atarak Taksim Meydanı’na kadar yürüdü.
       Daha sonra meydanda grup adına basın açıklaması yapılmak istendi, ancak protestoculardan birkaç kişinin “NATO Vadisi”ne girmek için koşmaya başlaması üzerine polis ekipleri göstericilere müdahale etti. Polis gruptakilerden 5 kişiyi gözaltına alırken, diğerleri ise olay yerinden koşarak uzaklaştı.
       Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesibir grup, İstiklal Caddesi’nde “NATO Zirvesi”ni protesto etti. TKP Beyoğlu İlçe Merkezi önünde toplanan partililer, ‘Yankee Go Home” diye bağırdı. Caddede bir süre slogan atarak yürüyen TKP’li grubun, Taksim Meydanı’na gitmesine güvenlik güçleri izin vermedi. Bunun üzerine protestocular, olaysız şekilde dağıldılar.
       
SENDİKACILAR YÜRÜDÜ
       Unkapanı’ndaki KESK Genel Merkezi önünde toplanan KESK ve bağlı sendikaların yöneticileri ile üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup ise, polisin Taksim yönüne izin vermemesi üzerine Saraçhane’ye doğru yürüyüşe geçti.
       Yol boyunca polis kordonu eşliğinde “Katiller, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutma”,”NATO’ya hayır, katillere geçit yok” gibi sloganlaratan grup, zaman zaman alkış ve marşlarla yürüyüşü sürdürdü. Daha sonra Saraçhane Parkı’na gelen grup adına basın açıklaması yapan KESK Genel Başkan Sami Evren, “tüm engellemelere karşın NATO Zirvesi’ni protesto eylemlerini sürdürdüklerini” kaydederek, “Türkiye halkının savaşı ve NATO’yu istemediğini, barış, adalet, ve özgürlük talep ettiğini tüm dünyaya gösterdiğini” söyledi.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları