Home page
Haber Menüsü


 
Devlet Bakanı Masum Türker
Türker: Program tavizsiz uygulanacak
Devlet Bakanı Türker, ekonomik programın tavizsiz uygulanacağını, seçim ekonomisine gidilmesinin söz konusu olmayacağını söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    11 Ağustos—  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, ekonomik programın tavizsiz uygulanmaya devam ettirileceğini belirterek, seçim ekonomisi uygulanmayacağını söyledi. Kemal Derviş’in yerine Hazine’den sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilen Türker, ekonomi bürokratlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, para politikası ve kur rejiminde değişiklik yapılmayacağına dikkat çekti.  

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Derviş sonrası
MSNBC News Derviş: Birlikte hareket edeceğiz
MSNBC News Derviş: Gönlüm merkez soldan yana
MSNBC News Derviş'in yerine DSP'li Türker atandı
MSNBC News Cem: Derviş YTP'ye ivme kazandırır
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türker, “Program herhangi bir taviz verilmeksizin kararlılıkla uygulanmaya devam edecek. Bu bizim benimsediğimiz tek seçenekli politika olacaktır. Uygulamada güveni sarsacak hiçbir harekete ya da farklı uygulamaya izin verilmeyecek ve özellikle yaklaşmakta olan seçim dolayısıyla herhangi bir şekilde seçim ekonomisi uygulanmayacaktır” dedi.
       Türker, IMF ve Dünya Bankası’yla olan ilişkilerin önceden kararlaştırıldığı gibi sürdürüleceğini de kaydetti.
       Türker, seçime dek 3 aylık bir dönem olduğunu da hatırlatarak, “Benim görev alacağım bu 3 aylık dönemde ekonomi yönetiminde yer alan bürokrat arkadaşlarla birlikte çalışacağız. Yine bu programın hazırlanmasından beri görev alan değerli arkadaşlarımız programın kesintisiz olarak uygulanmasında aynı yetki ile görevlerini sürdüreceklerdir” diye konuştu.
       Bakan Türker, programın uygulanmasında bütün ekonomik birimler arasında koordinasyonun etkin bir şekilde sürdürüleceğini de kaydetti.
  Derviş, görevinden istifa etti
Derviş: Gönlüm merkez soldan yana
Bahçeli: Geç alınmış bir karar
Cem: Partimize ivme kazandırır
Partilerden istifaya tepki
TOBB: Ekonomi istifadan etkilenmez
Dış basın flaş haber olarak duyurdu
Derviş'in yerine DSP'li Türker atandı
Ecevit: Ekonomi istifadan etkilenmez

       
ÖNCELİK REEL SEKTÖR VE MALİ PİYASALARA
       Program çerçevesinde reel sektörün sorunlarına ve ihmal edılen sermaye piyasası düzenlemelerine öncelik vereceklerini belirten Türker, önümüzdeki hafta içinde ulusal ekonominin ve üretimin desteklenmesi için Üretim ve Finans Danışma Kurulu’nun toplantıya çağrılacağını söyledi.
       Programa güvenin artarak özellikle özel kesimin yatırım ve harcama talebini dolayısıyla iç talebin daha da canlanmasının beklendiğini söyleyen Türker, “İhracatta görülen artış turizm gelirlerinde beklenenin de üzerindeki artışın bu yönüyle ekonomiyi olumlu etkileyeceğini bekliyoruz” dedi.
       Öte yandan, Devlet Bakanı Türker’in basın toplantısında, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Durmuş Öztek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Osman Birsen, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca da hazır bulundular.
       
ÖZTRAK: AÇIKTAN ATAMA SINIRLI SÜRE İÇİN
       Bu arada, Açıktan Atama Kararnamesi konusunda Hazine Müsteşarı Faik Öztrak da, açıktan atamaların durdurulmasına ilişkin genelgenin, “Ziraat ve Halk Bankası’nda ihtiyaç fazlası personelin, katma bütçeli kuruluşlara yerleştirilmesine kadar geçerli olduğunu” söyledi.
       Açıktan atamaların yeniden başlatılması kararında, bu işlemin tamamlandığı ve bu nedenle açıktan atamalara yeniden başlayabileceğinin belirtildiğini ifade eden Öztrak, bununla ilgili programda, “Bu yıl konsolide bütçenin memur olarak çalıştırdığı personel sayısında, yılbaşı ve yılsonu arasında artış olmayacaktır” denildiğini, dolayısı ile herhangi bir artışa neden olacak şekilde açıktan atama yapılmayacağını, ancak ayrılanların yerine atama yapılacağını kaydetti. Öztrak, Bunun dışında memur sayısında herhangi bir artış olmayacağını söyledi.
       Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Durmuş Öztek de bu konuda şunları kaydetti: “Bütçede öngörüldüğü şekilde personel atamaları sürüyor. Bunun bir baskı yaratacağını sanmıyorum. Son memur sınavı çerçevesinde atamaların da önümüzdeki yıla kayacağını düşünüyorum. Kısaca sorun olacağını sanmıyorum.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları